Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σήμερα κλειδώνει η συμφωνία ΔΕΗ - ΤΕΡΝΑ για την ενεργειακή επάρκεια της Κρήτης

Σήμερα κλειδώνει η συμφωνία ΔΕΗ - ΤΕΡΝΑ για την ενεργειακή επάρκεια της Κρήτης

Αναμένεται η έγκριση για leasing και option εξαγοράς των μονάδων ανοικτού κύκλου του Ήρωνα έναντι 60 εκατ. ευρώ που θα μετεγκαταστούν μέχρι τις 15 Αυγούστου

Ένα βήμα πριν από την υλοποίηση του σχεδίου για τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της Κρήτης βρίσκεται η ΔΕΗ. Ειδικότερα, σήμερα το ΔΣ της επιχείρησης αναμένεται να εγκρίνει διετή εκμίσθωση (leasing) της μονάδας, δηλαδή έως και το 2025, με option εξαγοράς των μονάδων ανοικτού κύκλου του Ήρωνα για 60 εκατ. ευρώ (συν 850.000 ευρώ εάν επιλέξει να τις αγοράσει).


Οι τελικές συζητήσεις για την υλοποίηση του σχεδίου «κλείδωσαν» την περασμένη Παρασκευή, σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) με τη συμμετοχή στελεχών της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ και της ΤΕΡΝΑ. Χθες την εισήγηση του ΑΔΜΗΕ για το σχέδιο που αφορά στην επάρκεια της Κρήτης ενέκρινε σε έκτακτη συνεδρίασή της η Ολομέλεια της Αρχής ώστε σήμερα να «περάσει» και από το ΔΣ της ΔΕΗ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης