Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλές Ισραήλ προς Λίβανο και Συρία - «Θα κυνηγήσουμε τη Hezbollah στη Βηρυτό, στη Δαμασκό κι ακόμα πιο μακριά»

Απειλές Ισραήλ προς Λίβανο και Συρία - «Θα κυνηγήσουμε τη Hezbollah στη Βηρυτό, στη Δαμασκό κι ακόμα πιο μακριά»
«Το Ισραήλ στρέφεται από την άμυνα στην καταδίωξη της Hezbollah» διαμηνύει ο υπουργός άμυνας του εβραϊκού κράτους
Ο Yoav Gallant υπουργός Άμυνας του Ισραήλ τόνισε ότι ο ισραηλινός στρατός θα επεκτείνει την εκστρατεία του κατά της Hezbollah, λίγες ώρες αφότου το εβραϊκό κράτος ανακοίνωσε την εξουδετέρωση ενός ανώτατου διοικητή πυραύλων της σιιτικής οργάνωσης στο νότιο Λίβανο και ξεχωριστές επιθέσεις που που σκότωσαν αρκετούς μαχητές της Hezbollah στο Χαλέπι της Συρίας.
«Το Ισραήλ στρέφεται από την άμυνα στην καταδίωξη της Hezbollah, θα φτάσουμε όπου δραστηριοποιείται η οργάνωση, στη Βηρυτό, τη Δαμασκό και σε ακόμα πιο απομακρυσμένα μέρη», επεσήμανε σχετικά ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας στη βόρεια διοίκηση του στρατού.
Ο Λίβανος και το Ισραήλ θεωρούνται εχθρικά κράτη, αλλά σε μεγάλο βαθμό τηρείται η ανακωχή μεταξύ των δύο πλευρών μετά τη σύγκρουση τους το 2006.
Υπήρξαν αρκετές επιθέσεις με ρουκέτες μικρής κλίμακας τα τελευταία χρόνια από τον Λίβανο, που συνορεύει με το Ισραήλ στα βόρεια, που έχουν προκαλέσει αντίποινα από το Ισραήλ.
Παλαιστινιακές φατρίες στον Λίβανο αλλά και παρακλάδια της Hezbollah πιστεύεται ότι βρίσκονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις με ρουκέτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης