Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΟΗΕ καλεί Τουρκοκύπριους για το Κυπριακό - Κρίσιμη συνάντηση Guterres-Tatar στις 5 Απριλίου

ΟΗΕ καλεί Τουρκοκύπριους για το Κυπριακό - Κρίσιμη συνάντηση Guterres-Tatar στις 5 Απριλίου
Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Κρίσιμη συνάντηση», γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει προσκαλέσει στην Νέα Υόρκη τον Τ/κ ηγέτη Ersin Tatar
Για πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ, Antonio Guterres, προς τον Τ/κ ηγέτη, Ersin Tatar, για να συναντηθούν και προγραμματισμό της συνάντησης για τις 5 Απριλίου, στη Νέα Υόρκη, κάνει σήμερα λόγο ο τ/κ Τύπος.
Άλλα θέματα που προβάλλονται στα σημερινά πρωτοσέλιδα των τ/κ εφημερίδων είναι η "σύλληψη" Τ/κ ινφλουένσερ, "με την κατηγορία της παραβίασης του δικαιώματος της ιδιωτικής ζωής", οι δηλώσεις του νέου «προέδρου» του «συμβουλίου πιστοποίησης ανώτατης εκπαίδευσης» και η αύξηση των ποσών των οφειλόμενων δανείων σε πιστωτικά ιδρύματα.
Η εφημερίδα «Αβρούπα» (Ευρώπη), με τίτλο «Οι κλέφτες βρίσκονται έξω, ο Μαϊπά βρίσκεται μέσα» αναφέρεται στη «σύλληψη» του ινφλουένσερ Σερτίντς Μαϊπά, με χιλιάδες ακολούθους στα βίντεο που αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την κατηγορία της παραβίασης του δικαιώματος της ιδιωτικής ζωής, με τον αρθρογράφο της εφημερίδας να γράφει ότι η «σύλληψη» έγινε για να τον σιγήσουν.
Γράφει ακόμα ότι μετά τη σύλληψη του Μαϊπά ομάδα υποστηρικτών του μαζεύτηκε έξω από την «αστυνομική διεύθυνση» στην κατεχόμενη Λευκωσία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη «σύλληψή» του. Η
εφημερίδα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.
Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Όσοι κάνουν λάθη θα μένουν εκτός συστήματος» προβάλλει δηλώσεις του νέου «προέδρου» του «συμβουλίου σχεδιασμού, αξιολόγησης και πιστοποίησης ανώτατης εκπαίδευσης» για το σκάνδαλο με τα πλαστά πτυχία αλλά και το επίπεδο της ανώτερης εκπαίδευσης στα κατεχόμενα. Αναφορά γίνεται και στη σύλληψη άντρα με την κατηγορία της επίθεσης και απειλής εναντίον της 79χρονης μητέρας του. Η εφημερίδα γράφει ακόμα ότι μειώθηκε στις «κρατικές αποθήκες», το απόθεμα του κριθαριού στις δύο χιλιάδες τόνους.
Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Κρίσιμη συνάντηση», γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει προσκαλέσει στην Νέα Υόρκη τον Τ/κ ηγέτη Ersin Tatar, με τη συνάντηση να προγραμματίζεται για τις 5 Απριλίου. Αναφέρει ακόμα ότι στόχος του «υπουργείου γεωργίας» είναι η εξαγωγή 500 χιλιάδων τόνων μανταρινιών.
Γράφει αλλού ότι ο «πρωθυπουργός» Unal Ustel επισκέφτηκε τις δύο βιομηχανίες που κάηκαν σε δύο ξεχωριστές πυρκαγιές και διαβεβαίωσε τους ιδιοκτήτες για τη στήριξή της «κυβέρνησης».
Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Βουλιάξαμε στο χρέος!» προβάλλει στοιχεία της «κεντρικής τράπεζας» σχετικά με τα δάνεια και τα χρέη στα κατεχόμενα και σύμφωνα με αυτά τα χρέη αυξήθηκαν το 2023 κατά 34 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες.
Γράφει αλλού ότι σε δύο μήνες η «κυβέρνηση» παραχώρησε "το δικαίωμα αγοράς ακίνητης περιουσίας σε 1913 ξένους υπηκόους".
Αναφορά γίνεται και στη «σύλληψη» του Σερτίντς Μαϊπά με την κατηγορία της παραβίασης της ιδιωτικής ζωής και πως σήμερα Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον «δικαστηρίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης