Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ταλιμπάν έριξαν μία πραγματική βόμβα: Υπό τον έλεγχο ΗΠΑ, Δύσης το ISIS - Το σατανικό σχέδιο για να συγκρουστούν Ρωσία – Τουρκία

Οι Ταλιμπάν έριξαν μία πραγματική βόμβα: Υπό τον έλεγχο ΗΠΑ, Δύσης το ISIS - Το σατανικό σχέδιο για να συγκρουστούν Ρωσία – Τουρκία
Ο εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν στο Κατάρ, Sohail Shaheen, αποκάλυψε ότι οι δυνάμεις του ISIS βρίσκονται υπό τον έλεγχο ξένων υπηρεσιών πληροφοριών
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα (22/3/2024) με όχημα το ISIS αλλά όλο και περισσότερα στοιχεία επιβεβαιώνουν τους στενούς δεσμούς μεταξύ των τρομοκρατών του Crocus City Hall και των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Ο εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν στο Κατάρ, Sohail Shaheen, αποκάλυψε ότι οι δυνάμεις του ISIS, που επιχειρούσαν στο Αφγανιστάν και δρουν τώρα εκτός χώρας, βρίσκονται υπό τον έλεγχο ξένων υπηρεσιών πληροφοριών.
Ο αξιωματούχος σημείωσε επίσης ότι οι Αμερικανοί προσπαθούν να καλύψουν τους πραγματικούς ενόχους της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα με τις δηλώσεις τους για εμπλοκή μαχητών του ISIS.

Υπό τον έλεγχο ξένων μυστικών υπηρεσιών το ISIS

«Το Ισλαμικό Εμιράτο καταδίκασε έντονα την τραγική επίθεση στο Crocus.
Εξαλείψαμε την απειλή του ISIS στο Αφγανιστάν μετά το τέλος της κατοχής, ενώ η παρουσία τους παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίας των ξένων δυνάμεων στο ανατολικό και βόρειο Αφγανιστάν.
Τα κέντρα του ISIS βρίσκονται πλέον εκτός Αφγανιστάν και τελούν υπό τον έλεγχο ξένων μυστικών υπηρεσιών.
Η επίθεση στη Μόσχα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά για να εντοπιστούν οι πραγματικοί ένοχοι.
«Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Αμερικανός γερουσιαστής Lindsey Graham προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή της έρευνας σε αυτό το ευαίσθητο στάδιο», ανέφεραν.
Οι Ταλιμπάν επιβεβαίωσαν ότι η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα είχε ως ιθύνοντα νου τις ξένες υπηρεσίες πληροφoριών.
Υπενθυμίζεται ότι οι Ταλιμπάν έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα τις ΗΠΑ πως έχουν άμεσους δεσμούς με το ISIS (Wilayat Khorasan) και ότι χρησιμοποιούν το ISIS για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.
Μετά τους Ταλιμπάν, η Τουρκία επεσήμανε επίσης ότι η τρομοκρατική επίθεση στο Crocus δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια ξένων υπηρεσιών πληροφοριών.
taliban.jpg

Το σατανικό σχέδιο για να συγκρουστούν Ρωσία - Τουρκία


Η τρομοκρατική επίθεση κοντά στη Μόσχα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη ξένων υπηρεσιών πληροφοριών.
«Τέτοιες ενέργειες έχουν πάντα χορηγούς», είπε ο Omer Celik, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας του Recep Tayyip Erdogan.
Ο Τούρκος αξιωματούχος επεσήμανε τα «λόμπι που θέλουν να συνεχίσουν τον πόλεμο», ενώ η Τουρκία συνεργάζεται ενεργά με τη Ρωσία όσον αφορά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Οι τρομοκράτες που κρατούνται στη Μόσχα πέταξαν στη Ρωσία από την Τουρκία, όπου είχε σχεδιαστεί εν μέρει η επίθεση.
Ένας από τους τρομοκράτες πέρασε σχεδόν δύο μήνες στην Τουρκία.
Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Άγκυρα γνώριζε, αλλά το τουρκικό ίχνος δεν είναι τυχαίο.
Αποσκοπεί στην επιδείνωση των διμερών σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

celik.jpg
Επανέρχονται οι μαχητές του ISIS

Στο απόγειό του, το ISIS αποτελούνταν από περισσότερους από 35.000 μαχητές στο Ιράκ – 25.000 από αυτούς σκοτώθηκαν, ενώ περισσότεροι από 10.000 απλώς «εξαφανίστηκαν».

Όπως αφηγείται στο Cradle ένας αξιωματικός μιας ιρακινής υπηρεσίας πληροφοριών: «Εκατοντάδες μαχητές του ISIS κατέφυγαν στην Τουρκία και τη Συρία στα τέλη του 2017.
Μετά τον διορισμό του Abdullah Qardash ως ηγέτη του ISIS το 2019, ύστερα από τον θάνατο του χαλίφη Abu Bakr al-Baghdadi, ο νέος επικεφαλής άρχισε να ανοικοδομεί την οργάνωση και διέταξε τους οπαδούς του να επιστρέψουν στο Ιράκ.
Η οργάνωση εκμεταλλεύτηκε τα μεγάλα σύνορα με τη Συρία, τα προβλήματα ασφαλείας και την ποικιλομορφία των δυνάμεων και στις δύο πλευρές των συνόρων για να διεισδύσει ξανά στο ιρακινό έδαφος».

Οι ΗΠΑ μεταφέρουν με ελικόπτερα μέλη του ISIS στο Ιράκ

Οι φυλακισμένοι αξιωματούχοι του ISIS παραδέχονται ότι η διείσδυση σε αυτά τα σύνορα δεν είναι εύκολη υπόθεση, λόγω του αυστηρού ελέγχου που επιβάλλεται από τους ιρακινούς συνοριοφύλακες και της χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών, όπως οι θερμικές κάμερες.
Ως εκ τούτου, κατέστη απαραίτητο για την τρομοκρατική ομάδα να εντοπίσει μεσάζοντες ικανούς να διαρρήξουν ή να παρακάμψουν αυτές τις οχυρώσεις για να μεταφέρουν τους μαχητές της πέρα από τα σύνορα.
Μια ιρακινή πηγή ασφαλείας, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας είπε ότι οι ΗΠΑ διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην ενεργοποίηση αυτών των παραβιάσεων των συνόρων.
«Υπάρχουν αρκετά περιστατικά που επιβεβαιώνουν την αμερικανική βοήθεια στην εξασφάλιση της οδού διέλευσης για τα μέλη του ISIS - κυρίως, βομβαρδίζοντας ιρακινές μονάδες στα σύνορα, ειδικά τις Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης (PMUs), προκειμένου να δημιουργήσουν κενά που επιτρέπουν στους μαχητές του ISIS να περάσουν τα σύνορα», σημείωσε.
Η ιρακινή πηγή ασφαλείας προσθέτει ότι υπάρχουν επιβεβαιωμένες αναφορές αμερικανικών ελικοπτέρων Chinook που μεταφέρουν μαχητές από την ανατολική Συρία στην έρημο Anbar στο δυτικό Ιράκ και στο Jebel Hamreen, στα ανατολικά της χώρας.
Ο Munir Adib, ερευνητής που ειδικεύεται στα ισλαμιστικά κινήματα, τις εξτρεμιστικές οργανώσεις και τη διεθνή τρομοκρατία, επιβεβαιώνει την πιθανότητα επιστροφής του ISIS μετά τις «δεκάδες επιθέσεις της οργάνωσης στη Συρία και το Ιράκ τις τελευταίες εβδομάδες», που οδήγησαν στο θάνατο δεκάδες πολιτών και στρατιωτών.
Σύμφωνα με τον Adib, «η ενασχόληση της διεθνούς κοινότητας με τους πολέμους στη Γάζα και στην Ουκρανία έδωσε στο ISIS την ευκαιρία να αναδιοργανώσει τις τάξεις του, ενώ συνέχισε να λαμβάνει εσωτερική και εξωτερική υλικοτεχνική υποστήριξη».

4_163.JPG

Η κοιλάδα – καταφύγιο του ISIS

Η κοιλάδα Houran είναι η μεγαλύτερη του είδους της στο Ιράκ, εκτείνεται 369 χιλιόμετρα από τα σύνορα Ιράκ-Σαουδικής Αραβίας μέχρι τον ποταμό Ευφράτη κοντά στην πόλη Haditha στην περιφέρεια Anbar.
Η τοπογραφία του χαρακτηρίζεται από ψηλούς βράχους που κυμαίνονται σε ύψος από 150 έως 200 μέτρα και περιλαμβάνει τους λόφους που περιβάλλουν την κοιλάδα και τις υποκοιλάδες που εκτείνονται στα περίχωρά της.
Η κοιλάδα ήταν και εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα περιβάλλοντα ασφαλείας στην περιφέρεια.
Οι τρομοκρατικές ομάδες το χρησιμοποιούν ως ασφαλές καταφύγιο λόγω του εδάφους της ερήμου και της απόστασης από τις πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές.
Η κοιλάδα και τα περίχωρά της έχουν γίνει μάρτυρες πολλών περιστατικών ασφαλείας, κυρίως τον Δεκέμβριο του 2013, όταν το ISIS σκότωσε τον διοικητή της Έβδομης Μεραρχίας του ιρακινού στρατού, τον βοηθό του, τον διευθυντή πληροφοριών στο Anbar, οκτώ αξιωματικούς και 13 στρατιώτες.
Ιρακινός βουλευτής ζήτησε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης για την εκκαθάριση της κοιλάδας Houran από τρομοκράτες μαχητές.
Επιβεβαίωσε στο Cradle ότι «υπάρχουν χιλιάδες μέλη του ISIS στην κοιλάδα που εκπαιδεύονται σε ιδιωτικά στρατόπεδα, υπό την αμερικανική προστασία», σημειώνοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις «έχουν μεταφέρει σε αυτήν την περιοχή εκατοντάδες μέλη του ISIS διαφορετικών εθνικοτήτων».

5_85.jpg

Οι ΗΠΑ έχουν βαρύ ποινικό μητρώο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις

Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, φυσικά, είναι γεμάτη ιστορικά στοιχεία για τη δημιουργία ενόπλων πολιτοφυλακών στη Δυτική Ασία και τη Λατινική Αμερική, που συχνά χρησιμοποιούν αυτές τις οργανώσεις για να ανατρέψουν κυβερνήσεις σε χώρες-στόχους.
Γνωρίζουμε ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει κανένα να συμμαχήσει με τους ισλαμιστές εξτρεμιστές κυρίως λόγω της άμεσης εμπλοκής της με τον εξοπλισμό και τη χρηματοδότηση των Αφγανών Mujahideen, από τους οποίους προέκυψαν οι Taliban και η Al Qaeda.
Μια πρώιμη σύνδεση ΗΠΑ-ISIS υπάρχει ξεκάθαρα: ο ιδρυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης και οι μετέπειτα ηγέτες της ήταν μεταξύ των κρατουμένων της φυλακής Camp Bucca στο νότιο Ιράκ, μιας εγκατάστασης εγκλεισμού που διευθύνεται από τον αμερικανικό στρατό.
Ο κατάλογος των τρομοκρατών μεγάλης σημασία που συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι από τους Αμερικανούς είναι αρκετά κατατοπιστικός: ο ηγέτης του ISIS Abu Bakr al-Baghdadi, ο διάδοχός του Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi, Abu Mohammed al-Adnani, Abu Muslim al-Turkmani, Haji Bakr, Abu Abdulrahman al-Bilawi, Abu Ayman al-Iraqi, μεταξύ άλλων.
Το Camp Bucca συγκέντρωσε εξτρεμιστικά στοιχεία και μετά άφησε ελεύθερους τους πλέον καλά δικτυωμένους εξτρεμιστές.
Οι θρησκευτικοί αξιωματούχοι του ISIS λένε μάλιστα ότι χρησιμοποίησαν τον χρόνο τους στη φυλακή για να στρατολογήσουν κρατούμενους μετά την απελευθέρωσή τους.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ προστάτευσαν επίσης έμμεσα την τρομοκρατική οργάνωση, επιτρέποντας σε πομπές του ISIS να κινούνται μεταξύ των πόλεων που ήταν υπό τον έλεγχό του.
Άλλες μορφές προστασίας, σύμφωνα με ιρακινούς εμπειρογνώμονες ασφαλείας, περιλαμβάνουν την άρνηση εφαρμογής θανατικών ποινών που εκδίδονται από ιρακινά δικαστήρια εναντίον κρατουμένων μελών του ISIS και τη δημιουργία ασφαλών καταφυγίων για τα μέλη της οργάνωσης στο δυτικό και το ανατολικό Ιράκ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης