Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mikhail Podolyak (σύμβουλος Zelensky): Η Ουκρανία δεν μπορεί άλλη αντεπίθεση

Mikhail Podolyak (σύμβουλος Zelensky): Η Ουκρανία δεν μπορεί άλλη αντεπίθεση
Η Ουκρανία πλέον, δεν έχει δυνατότητες για «αποτελεσματικές επιθετικές ενέργειες» υποστήριξε ο Podolyak
Η στασιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο πλαίσιο της έλλειψης πόρων είναι αισθητή σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, δήλωσε ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ουκρανικού NV.
Η Ουκρανία πλέον, δεν έχει δυνατότητες για «αποτελεσματικές επιθετικές ενέργειες».
Ο Podolyak είπε επίσης ότι ο διορισμός του Alexander Litvinenko ως νέου γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας (NSDC) έχει σκοπό να ενισχύσει την αναλυτική συνιστώσα, καθώς η Ουκρανία «βρίσκεται σε στασιμότητα».
«Αυτό αναφέρεται στη στασιμότητα στην πρώτη γραμμή.
Βλέπουμε ότι η έλλειψη πόρων δεν μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε αποτελεσματικές επιθετικές επιχειρήσεις σε τακτικό επίπεδο»
Πρόσφατα και ο επικεφαλής της CIA William Burns δήλωσε ότι η άρνηση των ΗΠΑ να παράσχουν πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε σημαντικές εδαφικές απώλειες για την Ουκρανία μέσα στο 2024.
Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η νέα βοήθεια των ΗΠΑ, εάν εγκριθεί από το Κογκρέσο, θα δώσει στην Ουκρανία την ευκαιρία για επιθετικά και «διεισδυτικά χτυπήματα στην Κριμαία».
Το αμερικανικό Κογκρέσο, λόγω της θέσης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δεν έχει υποστηρίξει ακόμη το αίτημα της κυβέρνησης του προέδρου Biden να διαθέσει άλλα 60 δισ. δολάρια για την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης