Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Mytilineos: Επενδύσεις στην ενεργειακή μετάβαση το επόμενο βήμα στον Καναδά - Τι συζήτησε με Justin Trudeau

tags :
Mytilineos: Επενδύσεις στην ενεργειακή μετάβαση το επόμενο βήμα στον Καναδά - Τι συζήτησε με Justin Trudeau
Συνομιλίες για την διεύρυνση της συνεργασίας του Καναδά με την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή βιομηχανία

Σε αναζήτηση νέων ευκαιριών είναι η Mytilineos στον Καναδά, όπου ήδη χτίζει τα πρώτα φωτοβολταϊκά στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη μεγάλη επένδυση αξίας 1,7 δισ. CAD (1,16 δισ. ευρώ) για την κατασκευή 5 φωτοβολταϊκών έργων στην Αλμπέρτα.

Συμμετέχοντας στην κυβερνητική αποστολή στον Καναδά ο πρόεδρος της εταιρείας Mytilineos,  κ. Ευάγγελος  Μυτιληναίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό του Καναδά κ. Τζάστιν Τριντό, ο  οποίος όπως αναφέρουν πληροφορίες ήταν πολύ καλά ενημερωμένος για την εταιρεία.

Δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν για τις περαιτέρω δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών, αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας του Καναδά ευρύτερα με την ευρωπαϊκή βιομηχανία, μιας και ο κ. Μυτιληναίος τελεί και Πρόεδρος της Eurometaux, ενός οργανισμού που εκπροσωπεί βιομηχανίες μη σιδηρούχων μετάλλων στην Ευρώπη, των οποίων τα μέλη έχουν 500.000 άμεσους και 3 εκατ. έμμεσους υπαλλήλους και ετήσιο κύκλο εργασιών 120 δισ. ευρώ.

Σε μια εποχή που ο Καναδάς αναζητά το βηματισμό του στην ενεργειακή μετάβαση, και ετοιμάζει τα δικά του σχέδια, οι δυνατότητες ανάπτυξης της Mytilineos και σε νέους τομείς εκεί αποτελούν μια νέα και διαρκή πρόκληση. Η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών είναι ένα πρώτο βήμα, ενώ στόχος του ομίλου είναι να πρωταγωνιστήσει στις επενδύσεις για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης