Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guterres (OHE): Στα σύνορα Αιγύπτου - Γάζας σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την ισραηλινή επίθεση στη Rafah

Guterres (OHE): Στα σύνορα Αιγύπτου - Γάζας σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την ισραηλινή επίθεση στη Rafah
Ο επικεφαλής του ΟΗΕ Antonio Guterres θα συναντηθεί σήμερα με εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στην «αιγυπτιακή πλευρά» των συνόρων με τη Rafah, την πόλη της Γάζας στην οποία συνωστίζονται περίπου 1,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres αναμένεται το Σάββατο 23/3 να μεταβεί στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που το Ισραήλ προβλέπει χερσαία επίθεση στην άλλη πλευρά των συνόρων, στη Ράφα, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, ακόμη και χωρίς την υποστήριξη των Αμερικανών συμμάχων του.
Στη Λωρίδα της Γάζας οι μάχες συνεχίζονται αδιάκοπα, κυρίως γύρω από το νοσοκομείο Al Shifa στην πόλη της Γάζας, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, όπου ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε πάνω από 150 Παλαιστίνιους μαχητές και συνέλαβε εκατοντάδες υπόπτους από την αρχή της εβδομάδας.
Νωρίς σήμερα το πρωί, το υπουργείο Υγείας της Hamas στη Γάζα ανακοίνωσε ότι 67 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της νύχτας και χθες το βράδυ.
«Δεν αντέχουμε άλλο, σας διαβεβαιώνω.
Ρίξτε μας μια βόμβα και απελευθερώστε μας από αυτήν τη ζωή.
Είναι άδικο για το Θεό, κανένα ανθρώπινο ον δεν θα μπορούσε να αντέξει αυτό που μας συμβαίνει», είπε κλαίγοντας η Turkiya Barbah, που έχασε αγαπημένα της πρόσωπα σε πλήγματα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
«Πόσο καιρό θα το υποφέρουμε αυτό;
Έχουμε εξαντληθεί και δεν μπορούμε πια να αντέξουμε αυτή τη ζωή και αυτήν την τεράστια πίεση».

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ Antonio Guterres θα συναντηθεί σήμερα με εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στην «αιγυπτιακή πλευρά» των συνόρων με τη Rafah, την πόλη της Γάζας στην οποία συνωστίζονται περίπου 1,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, γεγονός στο οποίο οφείλονται οι φόβοι για τον πληθυσμό στην περίπτωση χερσαίας επιχείρησης εκεί του Ισραήλ.
Κατά την επίσκεψή του αυτή ο ΓΓ του ΟΗΕ αναμένεται να επαναλάβει τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός που θα οδηγήσει στην είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα έπειτα από πάνω από πέντε μήνες πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.
Ο Guterres θα επισκεφθεί τη Al Arish στο βόρειο Σινά της Αιγύπτου, όπου παραδίδεται και συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς βοήθειας για τη Γάζα, όπως και την αιγυπτιακή πλευρά της μεθοριακής διάβασης της Rafah, που συνιστά ένα από τα σημεία εισόδου για τη βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακα.
Επίσης αναμένεται να επισκεφθεί νοσοκομείο στην Al Arish και να συναντηθεί με εργαζομένους ανθρωπιστικών οργανώσεων του ΟΗΕ στη Rafah.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης