Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Βελτιωμένη η ψυχολογία – Στήριξη με επιλεκτικές τοποθετήσεις λόγω αποτελεσμάτων

Χρηματιστήριο: Βελτιωμένη η ψυχολογία – Στήριξη με επιλεκτικές τοποθετήσεις λόγω αποτελεσμάτων
Αύριο το rebalancing των δεικτών FTSE Russell, στο χρηματιστήριο παραγώγων έχει τριπλή λήξη και το βράδυ η Moody’s θα δημοσιεύσει την αξιολόγησή της για την ελληνική οικονομία
Σχετικά Άρθρα
Η επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό παραμένει ισχυρή, καθώς οι επενδυτές ποντάρουν στην έναρξη των μειώσεων των επιτοκίων από τον Ιούνιο.
Στο εσωτερικό τα ισχυρά αποτελέσματα που δημοσιεύονται στηρίζουν το momentum και τις επιλεκτικές τοποθετήσεις των επενδυτών.
Χθες, ο ΟΠΑΠ δημοσίευσε ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεών του αποτελέσματα με τη συνολική απόδοση στους μετόχους να ανέρχεται στα 1,85 ευρώ.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί ξανά σήμερα η Σαράντης καθώς πραγματοποιείται το Investor Day, και η διοίκηση θα δώσει εκτιμήσεις για την πενταετία.
Η διοίκηση της Τιτάν χθες στην ενημέρωση αναλυτών έστειλε θετικό μήνυμα και ανέφερε πως θα προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις για ανάπτυξη, ενώ θα εξετάσει και την προοπτική περαιτέρω αύξησης του μερίσματος.
Σύμφωνα με αναλυτές χθες η μετοχή υποχώρησε καθώς περίμενε η αγορά υψηλότερο μέρισμα.
Επίσης θετική είναι και η ανάγνωση των μηνυμάτων της διοίκησης της Aegean από την τηλεδιάσκεψη, με το θέμα της αποζημίωσης των κινητήρων να κλείνει με καλή αποζημίωση, η οποία όμως δεν καλύπτει όλο το κόστος.
Σημειώνεται πως αύριο είναι το rebalancing των δεικτών FTSE Russell με την Τράπεζα Πειραιώς να είναι στο επίκεντρο, στο χρηματιστήριο παραγώγων έχει τριπλή λήξη και το βράδυ η Moody’s θα δημοσιεύσει την αξιολόγησή της για την ελληνική οικονομία.

Eurobank Equities
Η αγορά φαίνεται να οδεύει προς ένα σταθερό έως θετικό άνοιγμα σήμερα, καθώς η ώθηση από τις αναμενόμενες μειώσεις επιτοκίων τον Ιούνιο συνεχίζει να τροφοδοτεί την επενδυτική ψυχολογία.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί και σήμερα.

Beta
Τα αποτελέσματα είναι στο προσκήνιο, οι δεύτερες αναγνώσεις και οι προοπτικές θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς η πλειονότητα των ανακοινώσεων είναι υψηλότερες των εκτιμήσεων και οι προτάσεις για τα μερίσματα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης