Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Βελτιώνεται η επενδυτική ψυχολογία – Aegean, ΟΠΑΠ και Τιτάν στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Βελτιώνεται η επενδυτική ψυχολογία – Aegean, ΟΠΑΠ και Τιτάν στο επίκεντρο
Σταθεροποίηση πέριξ των 1.400 μονάδων με εξάντληση της πίεσης των πωλήσεων βλέπουν οι αναλυτές
Τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο δε δημιούργησαν ανησυχίες στους επενδυτές και η διάθεση για ανάληψη ρίσκου, βελτιώνεται στις αγορές του εξωτερικού.
Στο εσωτερικό οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων θα συνεχίσουν να τραβούν τα επενδυτικά βλέμματα.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Aegean η οποία δημοσίευσε καλά αποτελέσματα με αυξημένο μέρισμα, χθες μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Σήμερα δημοσιεύουν αποτελέσματα Τιτάν και ΟΠΑΠ.
Επίσης μετά την ολοκλήρωση του placement στην Τράπεζα Πειραιώς αναλυτές εκτιμούν πως σταδιακά θα βγει από το επίκεντρο του ενδιαφέροντος η μετοχή, αφήνοντας χώρο σε άλλες μετοχές.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν θετικό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές υιοθετούν μια ενισχυμένη διάθεση ανάληψης ρίσκου μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο.

Euroxx
Σήμερα το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στα εταιρικά αποτελέσματα.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, με την Aegean Airlines, τον ΟΠΑΠ και τη Τιτάν να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Καθώς η πίεση των πωλήσεων εξαντλείται, περιμένουμε πως η αγορά θα συνεχίσει τη σταθεροποίησή της κοντά στις 1.400 μονάδες. Τα αποτελέσματα μπορεί να στρέψουν την προσοχή από τη μεταβλητότητα και τις συναλλαγές στην Τράπεζα Πειραιώς παρέχοντας χώρο για νέα δράση.

Κύκλος
Ο Τιτάν και ΟΠΑΠ ανακοινώνουν τα μεγέθη τους για το 2023. Η άνοδος-έκπληξη στο 3,2% για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ ενισχύει την εκτίμηση για αναμονή ως το καλοκαίρι για την έναρξη του κύκλου μειώσεων των επιτοκίων. Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η απόπειρα άμεσης ανακατάληψης των 1400 μονάδων δεν στέφθηκε από επιτυχία, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο είτε για υποχώρηση του Γ.∆. είτε για επάνοδο της ανοδικής κίνησης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης