Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 3 ευρώ η τιμή στόχος της Παπουτσάνης από την Eurobank Equities – Σύσταση αγορά

Στα 3 ευρώ η τιμή στόχος της Παπουτσάνης από την Eurobank Equities – Σύσταση αγορά
Με τη μετοχή στα 7,2x σε όρους EV/EBITDA, διαπραγματεύεται με discount 35% έναντι του τομέα HPC της ΕΕ
Με τιμή στόχο στα 3 ευρώ και σύσταση για αγορά αρχίζει την κάλυψη του Παπουτσάνη η Eurobank Equities.
Όπως αναφέρει μετά από ένα χρόνο συρρίκνωσης των πωλήσεων λόγω πολλών παραγόντων, αναμένει επιστροφή σε διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης (11% CAGR για το 2023-26), σύμφωνα με την ιστορία της εταιρείας (>20% CAGR το 2018-23).
Αναμένει ότι το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης θα οφείλεται σε δικά της επώνυμα προϊόντα και προϊόντα τρίτων, με τον Παπουτσάνη: 1) να αυξάνει το μερίδιό του στην τοπική αγορά σαπουνιού ενώ εισέρχεται και στα απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων/πιάτων και 2) να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό του σε PL /συμβόλαια τρίτων.
Με την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους του επενδυτικού προγράμματος, η Eurobank Equities αναμένει ότι το κεφαλαιουχικό δυναμικό θα μειωθεί στα 5-5,5 εκατ. ευρώ ετησίως.
Ως εκ τούτου, πιστεύει ότι το 2023 σηματοδότησε το σημείο καμπής για την παραγωγή FCF, με την FCF να μπαίνει σε μια ανοδική τροχιά ανοίγοντας το δρόμο για αυξανόμενες αποδόσεις μετρητών.
Το μοντέλο της περιλαμβάνει πληρωμή μερίσματος 35% που αντικατοπτρίζει μια καλά ισορροπημένη προσέγγιση μεταξύ της επένδυσης για ανάπτυξη και της ανταμοιβής των μετόχων.
Η μετοχή είχε μια μάλλον ήπια απόδοση τα τελευταία 2 χρόνια, με τις μετοχές να αντανακλούν ακόμη την ανάκαμψη της κερδοφορίας το 2023, τις διψήφιες προοπτικές ανάπτυξης και την ενίσχυση των FCF.
Με τη μετοχή στα 7,2x σε όρους EV/EBITDA, διαπραγματεύεται με discount 35% έναντι του τομέα HPC της ΕΕ.
Έτσι, η Eurobank Equities αξιολογεί το τρέχον σημείο εισόδου επιτακτικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης