Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΛΓΑ: Πληρωμή αποζημιώσεων ύψους 70 εκατ. ευρώ για ζημίες έτους 2023

ΕΛΓΑ: Πληρωμή αποζημιώσεων ύψους 70 εκατ. ευρώ για ζημίες έτους 2023
Πρόκειται για το 1ο κύμα πληρωμής αποζημιώσεων
Σχετικά Άρθρα
Συνολικά €70 εκατ. θα καταβληθούν σήμερα 26/2 από τον ΕΛΓΑ στους αγρότες, των οποίων οι καλλιέργειες φυτικής παραγωγής και εκτροφής ζωικού κεφαλαίου υπέστησαν ζημίες κατά το έτος 2023 σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη και του προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου.
Πρόκειται για το 1ο κύμα πληρωμής αποζημιώσεων, σε μία πληρωμή και στο 100% της αξίας των πορισμάτων, με στόχο την κατά το δυνατόν ταχύτερα εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΛ.Γ.Α., στους δικαιούχους παραγωγούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι πληρωμές του Οργανισμού θα έπρεπε να ξεκινήσουν μετά την 15η Απριλίου 2024 και αφού μέχρι την 31η Μαρτίου 2024 οι αγρότες οφείλουν να έχουν εξοφλήσει την καταβαλλόμενη Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά στον ΕΛ.Γ.Α.
Ο Υπουργός ΑΑΤ κ. Λευτέρης Αυγενάκης ευχαρίστησε την Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α., τα στελέχη και τους υπαλλήλους του Οργανισμού, για την συστηματική προσπάθεια, την οποία καταβάλλουν και προέτρεψε να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή, ώστε κατά την διάρκεια του Α΄ εξαμήνου 2024, να έχει καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων για το έτος 2023 και παράλληλα να ολοκληρωθούν οι πληρωμές των αποζημιώσεων για τις ζημίες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα Daniel και Elias.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης