Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα - Οι αντάρτες Houthi ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση κατά αμερικανικού τάνκερ

Ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα - Οι αντάρτες Houthi ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση κατά αμερικανικού τάνκερ
Οι Houthi πραγματοποίησαν επίσης επίθεση με drone εναντίον ορισμένων πλοίων του αμερικανικού ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα.
Σχετικά Άρθρα
Οι αντάρτες Houthi της Υεμένης ανέλαβαν με ανακοίνωσή τους την ευθύνη για πυραυλική επίθεση στο υπό αμερικανική σημαία πετρελαιοφόρο Torm Thor στον Κόλπο του Άντεν.
«Το Ναυτικό της Υεμένης πραγματοποίησε επιχείρηση υψηλής ποιότητας για να χτυπήσει το αμερικανικό πετρελαιοφόρο Torm Thor στον Κόλπο του Άντεν με αντιπλοϊκούς πυραύλους», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της ομάδας, Yahya Saree, στο τηλεοπτικό κανάλι Al Masirah που ανήκει στους Houthi.
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι το USS Mason κατέστρεψε βαλλιστικό πύραυλο που είχε εκτοξευθεί από την Υεμένη προς το Torm Thor, ένα δεξαμενόπλοιο πετρελαίου και χημικών που ανήκει στις ΗΠΑ.
Οι Houthi πραγματοποίησαν επίσης επίθεση με drone εναντίον ορισμένων πλοίων του αμερικανικού ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα, είπε ο Saree..
«Ούτε το USS Mason ούτε το υπό αμερικανική σημαία, ιδιοκτησία και εκμετάλλευση δεξαμενόπλοιο MV Torm Thor υπέστησαν ζημιές και δεν υπήρξαν τραυματισμοί», προστίθεται σε δήλωση αναρτήθηκε στο κοινωνικό δίκτυο Χ το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2023.
Μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, που βάζει στο στόχαστρο κυρίως αμάχους, οι αντάρτες Houthi που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Υεμένης, ανακοίνωσαν οτι θα πλήττουν τα εδάφη του Ισραήλ και κάθε πλοίο που συνδέεται με τα συμφέροντα και των συμμάχων του που περνά από την Ερυθρά Θάλασσα και τα στενά Bab al Madaab μέχρι να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Γάζα.
Οι Houthi έχουν επιτεθεί σε δεκάδες εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν από τα μέσα Νοεμβρίου.
Στις 12 Ιανουαρίου, αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και υποβρύχια των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου έπληξαν για πρώτη φορά θέσεις των Houthi σε ορισμένες πόλεις της Υεμένης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης