Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen: Η ΕΕ θα καταβάλει 4,5 δισεκ. ευρώ από τα 50 δισεκ. της βοήθειας στην Ουκρανία, τον Μάρτιο

Von der Leyen: Η ΕΕ θα καταβάλει 4,5 δισεκ. ευρώ από τα 50 δισεκ. της βοήθειας στην Ουκρανία, τον Μάρτιο
Συζητήσαμε τα επόμενα βήματα για τη Διευκόλυνση της Ουκρανίας των 50 δισ. ευρώ, δήλωσε η πρόεδρος από το Κίεβο
Η ΕΕ σκοπεύει να πληρώσει τα πρώτα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία στο πλαίσιο του νέου προγράμματος βοήθειας 50 δισεκατομμυρίων που ενέκριναν οι Βρυξέλλες την 1η Φεβρουαρίου τον Μάρτιο, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen κατά την επίσκεψή της στο Κίεβο σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS
"Συζητήσαμε τα επόμενα βήματα για τη Διευκόλυνση της Ουκρανίας των 50 δισ. ευρώ.
Η 1η πληρωμή των 4,5 δισ. ευρώ θα γίνει τον Μάρτιο", ανέφερε στη σελίδα της X. Επιπρόσθετα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέδωσε κατά την επίσκεψή της στο Κίεβο 50 αυτοκίνητα που παρείχε η ΕΕ στην εθνική αστυνομία της Ουκρανίας (NPU) και στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα (OPG) της Ουκρανίας.
Τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της έρευνας και της δίωξης εγκλημάτων πολέμου.
Η παράδοση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος στήριξης της ΕΕ προς τις ουκρανικές αρχές για να ανταποκριθούν σε ανάγκες που σχετίζονται με δημόσιες υπηρεσίες σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen σημείωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας.
Σήμερα, έχω την τιμή να παραδώσω αυτά τα αυτοκίνητα στην εθνική αστυνομία της Ουκρανίας και στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.
Θα βοηθήσουν τις αρχές να σταθεροποιήσουν τα εδάφη που οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν γενναία απελευθερώσει από την παράνομη ρωσική κατοχή. Αυτή η παράδοση έρχεται λίγο αφότου η ΕΕ παρείχε ένα σύγχρονο μηχάνημα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων στην Ουκρανία.

Με αυτόν τον εξοπλισμό υποστηρίζουμε την Ουκρανία να καταστήσει ξανά ασφαλή τα ανακτηθέντα εδάφη».

Τα αυτοκίνητα που παρέχονται μέσω της Υπηρεσίας Μέσων Εξωτερικής Πολιτικής (FPI) της Επιτροπής αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου πακέτου υποστήριξης για ανάγκες σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του FPI παραδίδει τα 50 οχήματα στις ουκρανικές αρχές εκ των οποίων τα 30 προορίζονται για το NPU και τα 20 για το OPG.
Αυτή η προμήθεια πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Ολοκληρωμένος Μηχανισμός Απόκρισης για την Ουκρανία», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών.
Η συνολική υποστήριξη στο πλαίσιο αυτού του έργου περιλαμβάνει εξοπλισμό αποναρκοθέτησης για τις ουκρανικές κρατικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και γεννήτριες όλων των μεγεθών για την αντιμετώπιση των ελλείψεων ενέργειας που προκαλούνται από τις ρωσικές επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές.
Ο προϋπολογισμός του πακέτου στήριξης ανέρχεται συνολικά σε περίπου 19,9 εκατ. ευρώ, από τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεισφέρει 18 εκατ. ευρώ και η Γερμανία 1,9 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης