Πολιτική

Ζαχαριάδης: Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας 100 μέρες πριν τις εκλογές - Μη αποδεκτό, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι 2ο κόμμα στις εκλογές

Ζαχαριάδης: Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας 100 μέρες πριν τις εκλογές - Μη αποδεκτό, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι 2ο κόμμα στις εκλογές
Ο Κώστας Ζαχαριάδης σχολίασε και τα σενάρια επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα
Σχετικά Άρθρα
Βαρύ παραμένει το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες πριν την έναρξη του συνεδρίου. Το κόμμα φαίνεται πως δεν έχει δώσει «λευκή επιταγή» στον Στέφανο Κασσελάκη με τον Κώστα Ζαχαριάδη να επισημαίνει ότι θα είναι μη αποδεκτό εάν το κόμμα δεν τερματίσει δεύτερος στις εκλογές.
«Πάντα αποφεύγω τους μαξιμαλισμούς, ένα καλό αποτέλεσμα είναι να διατηρήσουμε τον κύριο όγκο των δυνάμεων που είχαμε στις εθνικές εκλογές στο 17%, δεν βάζω τον πήχη ψηλά, δηλαδή να βγούμε πρώτοι, αλλά δεν θεωρώ αποδεκτό ένα αποτέλεσμα το οποίο θα αλλάξει την πολιτική γεωγραφία της χώρας και δεν θα είμαστε δεύτεροι», υπογράμμισε μιλώντας στον Σκάι και πρόσθεσε πως «αυτό είναι πολύ σημαντικό και αν γίνει θα έχει συνέπειες για όλους, θα αποτελέσει ένα μείζον πολιτικό γεγονός».
Πάντως, ο ίδιος απέρριψε τα περί αμφισβήτησης του νέου προέδρου. «Κανείς δεν έχει αμφισβητήσει την ηγεσία που εκλέξαμε πριν από έξι μήνες, αλλά την ηγεσία την εκλέξαμε για να μπορέσει το κόμμα μας να σταθεροποιηθεί, να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες. Παλεύουμε για να πάει το κόμμα καλύτερα. Είμαστε ένα συλλογικό κόμμα, πρέπει να λειτουργούμε δημοκρατικά, εκλέξαμε πρόεδρο και όχι μονάρχη», τόνισε και ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως «Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας 100 μέρες πριν τις εκλογές».

Περί επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα

Όσον αφορά τα σενάρια επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ζαχαριάδης σχολίασε το εξής: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ νέος άνθρωπος, είναι ενεργός βουλευτής, ενεργός πολιτικός στην Ευρώπη. Ό,τι συνέβη και μπορούμε να συζητάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα που πήγε από το 3% στο 33% έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν συνισταμένες, ήταν πάντα μία θετική συνισταμένη όχι μόνο για το κόμμα μας αλλά για τη χώρα μας και για ολόκληρο το ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης