Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Καλείται για εξηγήσεις η πρέσβειρα του Ισραήλ στη Μόσχα - Η συνέντευξη που προκάλεσε την οργή του Lavrov

Ρωσία: Καλείται για εξηγήσεις η πρέσβειρα του Ισραήλ στη Μόσχα - Η συνέντευξη που προκάλεσε την οργή του Lavrov
Ατυχής η πρώτη συνέντευξη της νεοδιορισθείας Ισραηλινής πρέβειρας στη Μόσχα
Η πρέσβειρα του Ισραήλ στη Μόσχα θα κληθεί από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας για τα «απαράδεκτα» σχόλιά της κατά τη διάρκεια συνέντευξής της, ανέφεραν τη Δευτέρα (5/2) ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
«Λόγω απαράδεκτων δημόσιων δηλώσεων της Ισραηλινής πρέσβειρας στη Μόσχα, Simona Halperin, που διαστρεβλώνουν τις ρωσικές προσεγγίσεις εξωτερικής πολιτικής και τις ιστορικές πραγματικότητες, η Halperin θα κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών», ανέφερε το υπουργείο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Το υπουργείο εξωερικών περιέγραψε τα σχόλια της Χάλπεριν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη ρωσική εφημερίδα Kommersant που δημοσιεύθηκε την Κυριακή ως «εξαιρετικά ανεπιτυχές ξεκίνημα» στη διπλωματική της αποστολή που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2023.

Halperin.webp

Αυτή η αποστολή θα πρέπει να στοχεύει στην «ανάπτυξη διμερών σχέσεων προς το συμφέρον των λαών των δύο χωρών», τόνισε με νόημα το υπουργείο, σημειώνοντας ότι η δήλωση της Halperin για τις προσπάθειες της Μόσχας στην προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος των ομήρων είναι «ιδιαίτερα αγανακτισμένη».
«Η θέση ότι το Ολοκαύτωμα ήταν η εξόντωση μόνο του εβραϊκού λαού έρχεται σε αντίθεση με το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
«Και το να σκεφτόμαστε την ανάγκη για αλλαγές, όπως είπε η Halperin, στο "κρατικό ημερολόγιο" της Ρωσίας, προσιδιάζει σε ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις», πρόσθεσε η ρωσική διπλωματία στο σχετκό ανακοινωθέν.
Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της, η Halperin εξέφρασε τη λύπη της που η Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος δεν είναι ακόμη επίσημη ημέρα στο κρατικό ημερολόγιο της Ρωσίας, κατηγορώντας τον υπουργό Εξωτερικών Sergey Lavrov ότι «υποβάθμισε τη σημασία αυτού του τερατώδους γεγονότος».
«Ναι, πολλά έθνη υπέστησαν βαριές απώλειες, ο ρωσικός λαός πλήρωσε τη νίκη επί του ναζισμού με εκατομμύρια και εκατομμύρια ζωές. Και το θυμόμαστε αυτό. Αλλά ποτέ άλλοτε στην ιστορία δεν γνώρισε ο κόσμος μια τόσο μαζική και συστηματική εξόντωση ανθρώπων αποκλειστικά για εθνοτικούς λόγους. Μόνο ο εβραϊκός λαός το βίωσε αυτό. Θα το επαναλάβω ακούραστα», εξήγησε η ίδια, υποστηρίζοντας τη θέση της.
Επέκρινε επίσης την πολιτική της Ρωσίας από το ξέσπασμα της σύγκρουσης στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, μεταξύ άλλων για τις διαπραγματεύσεις με την παλαιστινιακή οργάνωση Hamas με αντικείμενο την απελευθέρωση ομήρων.
«Η Ρωσία, που η ίδια υπέφερε από τρομοκρατικές επιθέσεις, δεν υποστηρίζει τον αγώνα του Ισραήλ κατά της τρομοκρατίας. Αντιθέτως, στέκεται αλληλέγγυα με τη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής, η οποία κατέθεσε παράλογη αγωγή κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο, κατηγορώντας το ότι γενοκτονία… Η θέση της Ρωσίας με ανησυχεί και με θλίβει, καθώς, εξαιτίας της, η χώρα σας χάνει τη συμπάθεια των Ισραηλινών, συμπεριλαμβανομένων των Ρωσόφωνων», κατέληξε εξαπολύοντας βέλη για την εξωτερική πολιτική της Μόσχας.

www.bnakingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης