Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο μεγάλος φόβος των Ευρωπαίων, γιατί στριμώχνουν τον Orban… για τα 50 δισ στην Ουκρανία

Ο μεγάλος φόβος των Ευρωπαίων, γιατί στριμώχνουν τον Orban… για τα 50 δισ στην Ουκρανία
Ώρες απομένουν μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν καταφέρει να πείσουν την Ουγγαρία για τη βοήθεια στην Ουκρανία
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες φοβούνται έναν πόλεμο με τη Ρωσία, εάν κερδίσει στην Ουκρανία και για αυτό πιέζουν την Ουγγαρία προκειμένου να την πείσουν να μην εμποδίσει την παροχή οικονομικής βοήθειας προς το Κίεβο, προκειμένου αυτό να συνεχίσει να πολεμά τον ρωσικό στρατό.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, τη στιγμή πάντως που οι Ευρωπαίοι δεν φαίνεται να έχουν καταφέρει να πείσουν την Ουγγαρία να αλλάξει στάση και ενώ απομένουν μόλις μερικές ώρες από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Σύμφωνα με την WSJ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες απειλούν να στερήσουν την Ουγγαρία από το δικαίωμα ψήφου σε ορισμένα ζητήματα και να μπλοκάρουν τη χρηματοδότηση της Βουδαπέστης εάν δεν εγκρίνει τη διάθεση των 50 δισ. ευρώ στο Κίεβο, καθώς όπως αναφέρεται, φοβούνται ότι μπορεί να απειληθεί η ασφάλεια τους λόγω της Ρωσίας.
Μάλιστα το δημοσίευμα επικαλείται και την ομιλία του προέδρου της Γαλλίας, Emmanuel Macron προς τον γαλλικό στρατό στις 19 Ιανουαρίου, όταν και υποστήριξε πως μια νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα σήμαινε το τέλος της ευρωπαϊκής ασφάλειας αλλά και τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Άμυνας, Boris Pistorius, ο οποίος έκανε λόγο για πόλεμο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία στα επόμενα 5 με 8 χρόνια.
Ο Orban αρνείται να συναινέσει στην χρηματοδότηση της Ουκρανίας με 50 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και αντιπροτείνει παροχή χρημάτων σε ετήσια βάση προκειμένου να ελέγχονται αυστηρά τα κονδύλια που κατευθύνονται στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης