Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος και Intrakat θα τα βρουν – Σκέψεις από CVC ακόμη και για πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Εθνική

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος και Intrakat θα τα βρουν – Σκέψεις από CVC ακόμη και για πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Εθνική
Σκέψεις από CVC ακόμη και για πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Εθνική τράπεζα με αντιστροφή αγοραπωλησίας
Σήμερα θα παρουσιάσουμε δύο ενδιαφέρουσες ειδήσεις οι οποίες ωστόσο ακόμη δεν έχουν καταστεί γεγονός… αλλά μόνο στην προοπτική ότι αποτελέσαν αντικείμενο διερεύνησης αξίζει ανάλυσης και προσοχής.
Κάνουμε αυτή την εισαγωγή γιατί πολλές φορές εξετάζονται κάποια σενάρια, μεταξύ αυτών τελικά επιβεβαιώνεται μόνο το ένα... αλλά προφανώς αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εξετάστηκαν και όλα τα άλλα…

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος και Intrakat θα τα βρουν

Εδώ και χρόνια παρακολουθούμε μια άτυπη, υπόγεια, υποβόσκουσα κόντρα μεταξύ των κατασκευαστικών εταιριών.
Τα περιθώρια κέρδους είναι μικρά στο κατασκευαστικό έργο ακόμη και τώρα που οι εκπτώσεις έχουν δραστικά μειωθεί, οι παραχωρήσεις γεμίζουν τα ταμεία και οι επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που χρειάζονται αρχικά κεφάλαια για επενδύσεις αλλά παράγουν άμεσα έσοδα.
Μετά από αυτή την εισαγωγή, στον κλάδο των κατασκευών έχουμε μια μοναδική κατάσταση, όλους τους αυτοκινητοδρόμους της Ελλάδος του έχει πάρει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Ωστόσο πληροφορούμαστε ότι η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για συνεργασίες π.χ. θα μπορούσαμε να δούμε συνεργασίες στον Βόρειο Οδικό Άξονα στην Κρήτη μεταξύ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Μυτιληναίου, θα δούμε και συνεργασίες με την Intrakat επίσης.
Όλα αυτά ακόμη δεν έχουν μορφοποιηθεί αλλά η μεν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κερδίζει έσοδα και έτσι παρατείνει την πώληση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής οι δε άλλες μεγάλες κατασκευαστικές και με τις παραινέσεις της κυβέρνησης θα επιδιώξουν επιχειρηματική ειρήνη… ας μην χαθεί αυτή η ευκαιρία…
Όλοι να έχουν διασταλτική προσέγγιση στο θέμα… και κάτι καλό θα βγει…
Ο Μυτιληναίος με την Intrakat έχουν ήδη καλές σχέσεις και η φάση της βελτίωσης... σχέσεων και μαζί και κοινών δουλειών.... θα ενισχυθεί...


Σκέψεις από CVC ακόμη και για πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Εθνική τράπεζα - στον αρχικό ιδιοκτήτη δηλαδή -

Το CVC είχε εξετάσει να αποκτήσει μεγάλο ποσοστό στην ΔΕΗ, θα ήταν μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη όταν η μετοχή ήταν στο ναδίρ.
Αυτό το σενάριο δεν υπάρχει πλέον…
Το αμερικανικό CVC είναι μεγάλος επενδυτής στην Ελλάδα με στρατηγικές θέσεις στις ασφάλειες (Εθνική Ασφαλιστική), τρόφιμα (Vivartia), στον κλάδο Υγείας κ.α.
Ωστόσο πληροφορούμαστε από πηγή αρκετά αξιόπιστη ότι πέρασε η ιδέα – προσέξτε ιδέα – το CVC να αποχωρήσει από την Εθνική Ασφαλιστική κοινώς να πουλήσει ξανά την εταιρία στην Εθνική τράπεζα.
Η Εθνική τράπεζα δεν έχει δεχθεί πρόταση αλλά η σκέψη υπήρξε…
Προφανώς και δεν θα εγκαταλείψει έτσι εύκολα την Εθνική Ασφαλιστική το CVC και προφανώς τελικά μπορεί να την κρατήσει και να την μετασχηματίσει αλλά ως σκέψη τελευταία υπήρξε και το σενάριο της πώλησης ή επιστροφής στον αρχικό ιδιοκτήτη δηλαδή την Εθνική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης