Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία προειδοποιεί: Η άσκηση του ΝΑΤΟ με 90.000 στρατιώτες στα σύνορά μας ίσως καταλήξει σε μία ανείπωτη τραγωδία για την Ευρώπη

Η Ρωσία προειδοποιεί: Η άσκηση του ΝΑΤΟ με 90.000 στρατιώτες στα σύνορά μας ίσως καταλήξει σε μία ανείπωτη τραγωδία για την Ευρώπη
«Τα σενάρια της άσκησης Steadfast Defender 2024 έχουν ανοιχτά προκλητικό χαρακτήρα», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Τα σχέδια του ΝΑΤΟ για τη διεξαγωγή της στρατιωτικής άσκησης Steadfast Defender 2024 κοντά στα ρωσικά σύνορα είναι προκλητικά, αυξάνουν τον κίνδυνο στρατιωτικών επεισοδίων και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τραγικές συνέπειες για την Ευρώπη, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Τα σενάρια της άσκησης Steadfast Defender 2024 έχουν ανοιχτά προκλητικό χαρακτήρα.
Για αρκετούς μήνες, μια ομάδα δυνάμεων 90.000 δυνάμεων από 31 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, καθώς και τη Σουηδία, θα επιχειρεί ενεργά κοντά στα ρωσικά σύνορα στο έδαφος από τη Νορβηγία προς τη Ρουμανία.
Αυτό το βήμα στοχεύει σκόπιμα στην κλιμάκωση.
Αυξάνει τον κίνδυνο στρατιωτικών επεισοδίων και θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες για την Ευρώπη», σημείωσε.

Το ΝΑΤΟ θέλει να δικαιολογήσει την ύπαρξή του

Επίσης η Zakharova ξεκαθάρισε ότι η ρωσική πλευρά «δεν έχει σχέδια να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ».
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, το ΝΑΤΟ δεν κρύβει ότι το βασικό σενάριο της άσκησης είναι η «απόκρουση της ρωσικής απειλής».
«Ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της, ναύαρχος Rob Bauer, είπε ότι η συμμαχία προετοιμάζεται για σύγκρουση με τη Ρωσία.
Παρόμοια σχόλια έχουν επίσης γίνει επανειλημμένα από την ηγεσία των χωρών του ΝΑΤΟ», συνέχισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Με αυτόν τον τρόπο η συμμαχία προσπαθεί να δικαιολογήσει την ύπαρξή της στα μάτια εκατομμυρίων Ευρωπαίων και Αμερικανών, καθώς και την ατζέντα της να περιορίσει τη Ρωσία, να δικαιολογήσει την παράλογη αύξηση των στρατιωτικών δαπανών και, φυσικά, με κάποιο τρόπο να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τις αποτυχίες στον τομέα αυτού του πολύ υβριδικού πολέμου στην Ουκρανία», σημείωσε.
Νωρίτερα, ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης, Christopher Cavoli, ανακοίνωσε ότι η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ των τελευταίων δεκαετιών, Steadfast Defender 2024, θα ξεκινήσει στα τέλη Ιανουαρίου.
Περίπου 90.000 στρατιώτες από τις χώρες της συμμαχίας και τη Σουηδία θα συμμετάσχουν σε αυτή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης