Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκυλακάκης: «Μηδενική εξαίρεση» στις κατεδαφίσεις - Κάθε καινούργιο αυθαίρετο θα κατεδαφίζεται μέσα στον επόμενο χρόνο

Σκυλακάκης: «Μηδενική εξαίρεση» στις κατεδαφίσεις - Κάθε καινούργιο αυθαίρετο θα κατεδαφίζεται μέσα στον επόμενο χρόνο
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεσήμανε την ανάγκη διαχωρισμού των αυθαιρεσιών από τα αυθαίρετα
Σχετικά Άρθρα
Νέο μήνυμα κατά της αυθαίρετης δόμησης απηύθυνε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.
«Για αυθαίρετο που χτίζεται από πέρσι και μετά πρέπει να έχουμε πλήρη και καθολική κατεδάφιση οποιουδήποτε καινούριου έτσι ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της καινούργιας αυθαίρετης δόμησης. Φτιάχνουμε λοιπόν ένα σύστημα όπου με δορυφορικές φωτογραφίες του προηγούμενου έτους, θα καταγράψουμε απολύτως τι υπάρχει δομημένο. Μην μπερδεύουμε κάποιο κτίριο που του δόθηκε μια άδεια ενώ δεν θα έπρεπε να του δοθεί.
Αυτό δεν είναι αυθαίρετο» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστεί η πολιτική της κυβέρνησης, που θα είναι σημαντικά περιοριστική στην εκτός σχεδίου δόμηση. «Μετά τη μεταβατική διάταξη που φτιάχνουμε θα έρθουν τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια και η όποια εκτός σχεδίου δόμηση θα περιλαμβάνεται πια στον πολεοδομικό σχεδιασμό. Διότι το πρόβλημα της εκτός σχεδίου είναι ότι δεν περιλαμβάνεται στον τοπικό πολεοδομικό σχεδιασμό σε μεγάλο κομμάτι της χώρας, ενώ ισχύουν διάφορες μεταβατικές ρυθμίσεις, για παράδειγμα, στα προ του 1985 και πριν από το 2001» επεσήμανε.
Σχετικά με την «παράλογη πολεοδομική πολιτική των διαφόρων ημερομηνιών», ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι πρέπει να υποκατασταθεί στην πρώτη φάση από κάποιους γενικούς κανόνες ενώ θα διαφυλαχθούν ιδιοκτησιακά δικαιώματα. «Δηλαδή, αν κάποιος έδωσε μια περιουσία πριν από 2, 3, 4, 5 χρόνια σε κάτι που χτιζόταν μέχρι σήμερα, δεν μπορεί να έρθει το κράτος αλλάζοντας πολιτική να καταστρέψει ανθρώπους ενώ εγαίρονται και πιθανά δικαιώματα αποζημιώσεων» τόνισε.
Κατεδάφιση χωρίς εξαίρεση είναι το «κλειδί», είπε ο κ. Σκυλακάκης αναφερόμενος στην ανάγκη διαχωρισμού των αυθαιρέτων από τις αυθαιρεσίες. «Έχουμε πολλά εκατομμύρια αυθαιρεσίες και έχουμε και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες εξ ολοκλήρου αυθαίρετες κατασκευές. Πρώτα πρέπει να τελειώσουμε με τον ηθικό κίνδυνο των καινούργιων αυθαιρέτων για να μην δημιουργείται κίνητρο να χτιστούν κι άλλα. Οι κατεδαφίσεις δεν θα σταματούν ποτέ και νομοθετικά θα προβλέπεται ότι οτιδήποτε καινούργιο πρέπει να καταδαφίζεται μέσα στον επόμενο χρόνο», τόνισε ο υπουργός περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τα τιμολόγια ρεύματος

Όσον αφορά τα τιμολόγια ρεύματος, ο κ. Σκυλακάκης επανέλαβε ότι κράτησε το πράσινο τιμολόγιο. «Εγώ κράτησα το πράσινο τιμολόγιο. Μου έτυχε ακριβός πάροχος και περιμένω τι θα κάνει στο τέλος του μήνα κι αν παραμείνει ακριβός, θα αλλάξω πάροχο», είπε.
Ερωτηθείς για τους κακοπληρωτές, ο κ. Σκυλακάκης επανέλαβε ότι έχουν ήδη εξαγγελθεί μέτρα για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. «Το σύστημα έχει συγκεκριμένους κανόνες, που σημαίνει ότι αν μέσα στην τελευταία πενταετία έχεις αλλάξει ήδη δύο φορές πάροχο και έχεις αφήσει απλήρωτα, δεν μπορείς να μετακινηθείς από τον τρίτο πάροχο αν δεν πληρώσεις» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης