Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός - Ενώ οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το τέλος της βοήθειας στην Ουκρανία, η Ρωσία με 462.000 στρατιώτες ετοιμάζει επίθεση – σοκ

Πανικός - Ενώ οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το τέλος της βοήθειας στην Ουκρανία, η Ρωσία με 462.000 στρατιώτες ετοιμάζει επίθεση – σοκ
John Kirby (Λευκός Οίκος ΗΠΑ): Επίσημα έληξε η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία λόγω έλλειψης κεφαλαίων - Responsible Statecraft: Η Δύση δεν μπορεί να πιέσει την Ρωσία, καλύτερα η Ουκρανία να δεχθεί συνθηκολόγηση, αργότερα η κατάσταση θα είναι χειρότερη
(upd 33) Ενώ οι ΗΠΑ επίσημα ανακοίνωσαν ότι τελείωσε η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός πλήρως εξοπλισμένος έχει δημιουργήσει ένα σώμα 462.000 στρατιωτών και ετοιμάζεται για την μεγάλη επίθεση…
Η εξέλιξη αυτή έχει τρομοκρατήσει τον Ουκρανικό στρατό που βιώνει ένα εφιάλτη.
Την ίδια στιγμή είναι τόσο αποτυχημένη η κινητοποίηση στην Ουκρανία ώστε να βρουν 500.000 νέους στρατιώτες που ο Ben Hodges πρώην γενικός διοικητής του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη, απόστρατος αντιστράτηγος… προτείνει ο Ουκρανικός στρατός να στρατολογήσει τις νέες γυναίκες…
Ο Zelensky ο πρόεδρος της Ουκρανίας επιτίθεται στους αμερικανούς και ειδικά στους ρεπουμπλικάνους για το αδιέξοδο ενώ τα δυτικά μέσα ενημέρωσης βλέποντας το αδιέξοδο προτείνουν στην Ουκρανία συνθηκολόγηση γιατί αργότερα τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ χειρότερα…
Για το Responsible Statecraft
η Δύση δεν μπορεί να πιέσει την Ρωσία, καλύτερα η Ουκρανία να δεχθεί συνθηκολόγηση, αργότερα η κατάσταση θα είναι χειρότερη.
Εν τω μεταξύ ο ρωσικός στρατός με 23 χτυπήματα ακριβείας το διάστημα  6 -12/1/2024 επέφερε καίριο πλήγμα στις επιχειρησιακές δυνατότητες του ουκρανικού στρατού.

Τα 23 ρωσικά χτυπήματα με όπλα ακριβείας, drones και Kinzhal που αποτελείωσαν τον ουκρανικό στρατό

Ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε 23 μαζικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις αμυντικής βιομηχανίας της Ουκρανίας και βάσεις στρατευμάτων, μισθοφόρων και εθνικιστών από τις 6 έως τις 12 Ιανουαρίου, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Μεταξύ 6 Ιανουαρίου και 12 Ιανουαρίου 2024, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν 23 επιδρομές με όπλα μεγάλης εμβέλειας από αέρος και θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal, καθώς και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, σε εγκαταστάσεις του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας.
Επλήγησαν στόχοι που σχετίζονται με την παραγωγή, την αναβάθμιση και την επισκευή αεροσκαφών, μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, τεθωρακισμένων οχημάτων, εκτοξευτών πυραύλων και συστημάτων πυροβολικού. Επίσης χτυπήθηκαν βάσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, εθνικιστικών ομάδων και ξένων μισθοφόρων», ανέφερε το υπουργείο.
Οι στόχοι των πληγμάτων επιτεύχθηκαν και όλοι οι καθορισμένοι στόχοι χτυπήθηκαν, ανέφερε.

New York Times: Εξαντλημένοι οι Ουκρανοί στρατιώτες

Αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση στον ουκρανικό στρατό και την εικόνα αυτή δίνουν ανάγλυφα οι New York Times, με εκτενές δημοσίευμα.
Η αμερικανική εφημερίδα μετά το τραγικό τέλος της ουκρανικής αντεπίθεσης με σχεδόν 100.000 νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες περιγράφει τις συνθήκες υπό τις οποίες επιχειρούν τα στρατεύματα του Κιέβου, που υποφέρουν εδώ και καιρό από έλλειψη στρατιωτών, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο κάθε εδαφικό κέρδος.
Στους New York Times μίλησαν μέλη της 117ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας.
Ένας από αυτούς είπε: «Σωματικά είμαστε εξαντλημένοι».
Ενώ υποστήριζαν ότι το ηθικό ήταν υψηλό, δεν μπορούν να κρύψουν τις ελλείψεις στις τάξεις τους.
«Μας λείπουν στρατιώτες», είπε ένας διοικητής των υπηρεσιών πληροφοριών της 117ης Ταξιαρχίας που χρησιμοποιεί το διακριτικό κλήσης, Baderas.
«Έχουμε όπλα, αλλά όχι αρκετούς άνδρες», πρόσθεσε ο Baderas.
Τόσο οι αξιωματικοί όσο και οι στρατιώτες παραδέχθηκαν στην αμερικανική εφημερίδα ότι «οι ρωσικές επιθέσεις είναι τόσο έντονες που η επιχείρηση κοντά στην πρώτη γραμμή δεν ήταν ποτέ τόσο επικίνδυνη».

John Kirby (Λευκός Οίκος ΗΠΑ): Επίσημα έληξε η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία λόγω έλλειψης κεφαλαίων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν πλέον να στέλνουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία λόγω της διακοπής της χρηματοδότησης, δήλωσε ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου John Kirby.
«Δώσαμε από τα υπάρχοντα αποθεματικά μας το τελευταίο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία για το οποίο είχαμε χρηματοδότηση», δήλωσε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης Biden.
Σύμφωνα με τον Kirby, η περαιτέρω διάθεση κεφαλαίων στο Κίεβο εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το Κογκρέσο.
«Η βοήθεια που παρέχουμε έχει σταματήσει».
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ουκρανική σύγκρουση και η υποστήριξη προς το καθεστώς Zelensky εξασθενεί.

Ρωσία: Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί οργίζονται με τα αστρονομικά ποσά που δόθηκαν στην Ουκρανία

Όλο και περισσότεροι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ αντιδρούν στα αστρονομικά ποσά που δόθηκαν για τη στήριξη της Ουκρανίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
«Βλέπουμε ότι οι εσωτερικές συζητήσεις και διεργασίες συνεχίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όλο και περισσότεροι εκπρόσωποι του πολιτικού κατεστημένου ενδιαφέρονται, για ένα τόσο θεμελιώδες ερώτημα - πού ξοδεύονται τα χρήματά τους, τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων και αν τα αστρονομικά ποσά βοήθησαν να επιτευχθούν κάποιο αποτέλεσμα» είπε ο Peskov.
Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία δεν θα επηρεάσουν την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αλλά μόνο θα τροφοδοτήσουν τη σύγκρουση.

O Ρωσικός στρατός έχει ετοιμάσει 462.000 στρατιώτες ετοιμοπόλεμους για την μεγάλη επίθεση

Η αναφερόμενη συγκέντρωση ολόκληρης της χερσαίας δύναμης του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία και οι συνεχιζόμενες προσπάθειες δημιουργίας ρωσικών δυνάμεων φαίνεται να επιτρέπουν στις ρωσικές δυνάμεις να πραγματοποιούν εναλλαγές ρουτίνας σε επιχειρησιακό επίπεδο στην Ουκρανία.
Ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) Υποστράτηγος Vadym Skibitskyi δήλωσε στις 11 Ιανουαρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν 462.000 στρατιώτες στην Ουκρανία και ότι αυτό αντιπροσωπεύει ολόκληρο το χερσαίο τμήμα του ρωσικού στρατού.
Ο Skibitskyi δήλωσε ότι οι περισσότερες ρωσικές μονάδες στην Ουκρανία είναι επανδρωμένες μεταξύ 92% και 95% της προβλεπόμενης τελικής τους δύναμης και ότι το μέγεθος της ρωσικής ομάδας στην Ουκρανία επιτρέπει στις ρωσικές δυνάμεις να πραγματοποιούν περιστροφές σε όλο το θέατρο.
Ο Skibitskyi δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρουν μονάδες που βρίσκονται στο 50% ή λιγότερο της προβλεπόμενης τελικής τους δύναμης στις πίσω περιοχές και τις επιστρέφουν στο μέτωπο μετά την ανάκτηση και την αναπλήρωση.
Ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσε στις 11 Ιανουαρίου ότι ο ρωσικός στρατός αναπλήρωσε επιτυχώς τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία μέσω μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας κινητοποίησης δημιουργώντας 500.000 νέους στρατιώτες το 2023.

Medvedev σε Βρετανία: Κήρυξη πολέμου αν αναπτύξετε επίσημα στρατιωτικό σώμα στην Ουκρανία

Σαφή προειδοποίηση στη Μ. Βρετανία ότι εάν αναπτύξει επισήμως βρετανικό στρατιωτικό σώμα στην Ουκρανία αυτό θα σημαίνει κήρυξη πολέμου με τη Ρωσία απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.
Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού, Rishi Sunak στο Κίεβο, ο Medvedev διερωτήθηκε πως θα αντιδρούσε η διεθνής κοινότητα, εάν η αντιπροσωπεία του Sunak δεχόταν επίθεση από πυρομαχικά διασποράς, όπως συνέβη στην ρωσική πόλη Belgorod.
«Ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak μετέβη στο Κίεβο για να υπογράψει μια «ιστορική συμφωνία ασφαλείας».
Πώς θα αντιδρούσε το κοινό της Δύσης εάν η βρετανική αντιπροσωπεία δεχόταν πυρά από πυρομαχικά διασποράς στο κέντρο του Κιέβου, όπως συνέβη με τους Ρώσους πολίτες στο Belgorod;
Και κάτι ακόμα: ελπίζω ότι οι αιώνιοι εχθροί μας, οι αλαζονικοί Βρετανοί, αντιλαμβάνονται ότι η ανάπτυξη επίσημου στρατιωτικού τους σώματος στην Ουκρανία θα σημαίνει κήρυξη πολέμου στη χώρα μας» διεμήνυσε ο Medvedev.

Στο Κίεβο ο Βρετανός πρωθυπουργός Sunak - Δίνει 2,5 δισ λίρες για την αγορά drones

Στο Κίεβο αναμένεται να βρεθεί σήμερα Παρασκευή 12/1 ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Rishi Sunak, ο οποίος πρόκειται να ανακοινώσει την αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας της Μ. Βρετανίας στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, οι Βρετανοί υποστηρίζουν πως η βοήθεια θα ανέλθει σε 2,5 δισεκ. λίρες (περίπου 2,9 δισεκ. ευρώ), ποσό που είναι αυξημένο κατά 200 εκατ. λίρες σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια.
Με τα χρήματα αυτά οι Βρετανοί θέλουν να συνδράμουν την Ουκρανία έτσι ώστε να αποκτήσει χιλιάδες στρατιωτικά drones, περιλαμβανομένων drones παρακολούθησης, drones θαλάσσης και drones που μπορούν να εξαπολύσουν επιθέσεις με μεγάλο βεληνεκές.
«Βρίσκομαι εδώ σήμερα με ένα μήνυμα: ούτε η Βρετανία θα υποχωρήσει.
Βρισκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας, στις πιο σκοτεινές στιγμές της και στις καλύτερες στιγμές που θα έρθουν» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Sunak ενόψει της επίσκεψης του στο Κίεβο.

Times: Η έξοδος των Ουκρανών, πληρώνουν 5.000 δολάρια για να αποφύγουν τη στράτευση

Τη στιγμή που ο ουκρανικός στρατός μετρά εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς – πάνω από 215.000 σκοτώθηκαν μόνο το 2023 – και το Κίεβο προσπαθεί να νομοθετήσει μια νέα κινητοποίηση ακόμα και 500.000 πολιτών επιβάλλοντας αυστηρά μέτρα και ποινές έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία, πολλοί Ουκρανοί επιλέγουν … την έξοδο από την χώρα για να γλιτώσουν από το μέτωπο και την πρώτη γραμμή.
Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Times αναφέρει πως Ουκρανοί πληρώνουν από 3.500 έως 5.000 δολάρια για να φύγουν από την χώρα και να αποφύγουν τη στράτευση.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, πολλοί πληρώνουν για πλαστά έγγραφα έτσι ώστε να καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα ή πληρώνουν αδρά διάφορους οδηγούς προκειμένου να τους οδηγήσουν με ασφάλεια στο εξωτερικό, περνώντας μέσα από δάση και ποτάμια
«Όσοι προτιμούν να φύγουν από την Ουκρανία μέσα από τα δάση ή τον ποταμό Tisza που βρίσκεται στα σύνορα με τη Ρουμανία και την Ουγγαρία αναζητούν οδηγούς.
Αυτοί συνήθως ζητούν 3.500 με 5.000 δολάρια» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται και στην χορήγηση πλαστών εγγράφων, για τα οποία οι «λαθρέμποροι» ζητούν από 700 έως 1.300 δολάρια.
Στο πλαίσιο των «υπηρεσιών» αυτών, παρέχονται και βίντεο που δείχνουν που κυκλοφορούν – καφετέριες, γυμναστήρια – οι Ουκρανοί στρατολόγοι έτσι ώστε να αποφευχθούν «ατυχείς συναντήσεις».
Σύμφωνα με τους Times, η συνοριακή υπηρεσία της Ουκρανίας έχει συλλάβει περισσότερους από 17.000 πολίτες που επιχείρησαν να φύγουν παράνομα από την χώρα.
«Αυτοί οι αριθμοί φαίνεται ότι θα αυξηθούν καθώς ένας αμφιλεγόμενος νέος νόμος στοχεύει να κινητοποιήσει επιπλέον 500.000 άτομα» επισημαίνουν οι Times.
Βάσει του στρατιωτικού νόμου που έχει κηρυχθεί στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022, απαγορεύεται στους άντρες ηλικίας 18 έως 60 ετών να φύγουν από την χώρα.

Ben Hodges (Πρώην Γενικός διοικητής ΗΠΑ στην Ευρώπη): Η Ουκρανία να στρατολογήσει δεκάδες χιλιάδες γυναίκες

Η Ουκρανία θα πρέπει να στρατολογεί πιο ενεργά γυναίκες και πολίτες εκτός χώρας για στρατιωτική θητεία, δήλωσε ο πρώην γενικός διοικητής του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη, απόστρατος αντιστράτηγος Ben Hodges.
«Πιστεύω ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στην Ουκρανία, αλλά δεν έχουν κάνει καλή εκστρατεία κινητοποίησης και στρατολόγησης.
Νομίζω ότι αυτή πρέπει να είναι προτεραιότητα για την ουκρανική κυβέρνηση τώρα, να προσελκύσει αυτούς τους νεαρούς άνδρες και νεαρές γυναίκες», λέει ο συνταξιούχος στρατιωτικός.
Ο Ben Hodges σημείωσε ότι οι γυναίκες μπορούν να υπηρετήσουν σε πολύ περισσότερες θέσεις από ότι πιστεύεται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Για παράδειγμα, στους περισσότερους δυτικούς στρατούς, γυναίκες στρατιώτες στρατολογούνται για να υπηρετήσουν σε δυνάμεις αρμάτων μάχης, στο πυροβολικό και ως μηχανικοί.
Επιπλέον, η Ουκρανία θα μπορούσε να απαιτήσει πιο ενεργά την έκδοση ανδρών που πήγαν στο εξωτερικό, επέμεινε ο στρατηγός.
«Ξέρω ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες νεαροί Ουκρανοί άνδρες στρατιωτικής ηλικίας που βρίσκονται στη Γερμανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία.
Γιατί δεν είναι στην πατρίδα τους;
Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση» τόνισε ο Ben Hodges.

Welt: Οι Ουκρανοί μείωσαν κατά 90% την εκτόξευση οβίδων – Θέλουν 5.000 ημερησίως

Κατά 90% μείωσαν την εκτόξευση οβίδων οι Ουκρανοί σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι λόγω έλλειψης πυρομαχικών
αναφέρει το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Welt.
«Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έπρεπε να μειώσουν κατά 90% την εκτόξευση οβίδων σε σύγκριση με το καλοκαίρι λόγω έλλειψης πυρομαχικών» επισημαίνει το Welt, το οποίο τονίζει ότι οι προμήθειες της Δύσης δεν είναι επαρκείς για αναφορικά με τις ανάγκες του πολέμου.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στα τέλη του 2023 η Γερμανία έδωσε στην Ουκρανία 20.000 βλήματα πυροβολικού, ενώ εκτιμάται ότι θα δώσει πολύ λιγότερα κατά τη διάρκεια του 2024.
«Αν υποθέσουμε ότι οι Ουκρανοί χρειάζονται τουλάχιστον 2.000 με 5.000 οβίδες την ημέρα για να σταματήσουν την προέλαση των Ρώσων, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η βοήθεια από τη Γερμανία είναι μια σταγόνα στον ωκεανό» υποστηρίζει το γερμανικό δίκτυο.

InfoBRICS: Οι Ρώσοι χτυπούν τους Ουκρανούς με… όπλα της Δύσης

Οι Ρώσοι στρατιώτες χτυπούν τους Ουκρανούς με όπλα της Δύσης αναφέρει σε άρθρο του στο InfoBRICS ο αρθρογράφος Lucas Leiros.
Όπως υποστηρίζει, ο ρωσικός στρατός έχει εντείνει τις επιθέσεις του κατά των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και κερδίζει νέα εδάφη, γεγονός που τον έχουν φέρει σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπου ήταν αποθηκευμένα διάφορα οπλικά συστήματα της Δύσης.
Σύμφωνα με τον Leiros, η στρατηγική των Ρώσων να διεξάγουν συνεχείς και έντονες στρατιωτικές επιχειρήσεις προκάλεσε μη αναστρέψιμη ζημιά στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, από τις οποίες και εξάντλησε γρήγορα το αμυντικό οπλοστάσιο της.
Ο ειδικός υποστηρίζει ότι εξαιτίας της μείωσης της βοήθειας από τις ΗΠΑ αλλά και της έλλειψης πυραύλων για τα αντιαεροπορικά συστήματα, η κατάσταση για την Ουκρανία θα γίνει πολύ χειρότερη, καθώς το Κίεβο θα είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε ρωσικά πλήγματα.
«Όλα αυτά φέρνουν την ηγεσία της Ουκρανίας ολοένα και πιο κοντά στην ήττα, εμποδίζοντας την να αλλάξει την πορεία της σύγκρουσης» τονίζει ο Leiros.
Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως από την αρχή του 2024, ο ρωσικός στρατός έχει επιφέρει 41 πλήγματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές των Ουκρανών.

Ο Zelensky κατηγόρησε τους πολιτικούς των ΗΠΑ και τον Ron DeSantis ότι στερούν χρήματα από τους συνταξιούχους στην Ουκρανία

Η θέση του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, του κυβερνήτη της Φλόριντα Ron DeSantis και των Ρεπουμπλικανών του Κογκρέσου που εμποδίζουν την απελευθέρωση βοήθειας στην Ουκρανία απειλεί να αφήσει τους συνταξιούχους στην Ουκρανία χωρίς πληρωμές, τόνισε ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.
O Ουκρανός Πρόεδρος απάντησε ότι ο Αμερικανός πολιτικός θα μπορούσε να αλλάξει τη θέση του και να δώσει εκατομμύρια στον ουκρανικό στρατό.
«Αυτοί οι Ρεπουμπλικάνοι και άνθρωποι σαν αυτόν αρνήθηκαν να βοηθήσουν τον στρατό μας με μισθούς και είπαν ότι αυτό είναι ένα ζήτημα αποκλειστικά για την Ουκρανία.
Και μετά λένε ότι δεν μπορούμε να δώσουμε βοήθεια στον Ουκρανικό στρατό επειδή οι ΗΠΑ είναι χώρα του ΝΑΤΟ και δεν μπορεί να υποστηρίξει τον πόλεμο...
Δεν έδωσαν μισθούς στους στρατιωτικούς, χρειαζόμασταν βοήθεια για τον προϋπολογισμό», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
Είπε ότι εάν υπάρξει καθυστέρηση στην παροχή οικονομικής βοήθειας από τους εταίρους, θα πληγούν ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν περίπου 12 εκατομμύρια συνταξιούχοι στην Ουκρανία που απλώς θα πεθάνουν εάν δεν τους δοθεί σύνταξη.
Ο Zelensky πρόσθεσε επίσης ότι ο Ron DeSantis είναι νέος και «δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει να υποστηρίζεις τους συνταξιούχους» σε μια εμπόλεμη χώρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότερο από το 70% των χρημάτων που διατέθηκαν στο Κίεβο για όπλα παρέμειναν στις Ηνωμένες Πολιτείες και αυτά τα κεφάλαια «λήφθηκαν από ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών συνταξιούχων».
«Όταν ο Ron DeSantis γίνει συνταξιούχος, θα τον βοηθήσω προσωπικά με ευγνωμοσύνη γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησαν τους συνταξιούχους μας», υποσχέθηκε ο Zelensky.
Ο Ron DeSantis είπε στις 5 Ιανουαρίου ότι οι αρχές των ΗΠΑ στέλνουν πάρα πολλά χρήματα στην Ουκρανία, τα οποία προορίζονται για «συντάξεις και μισθούς για γραφειοκράτες», ενώ η Ουάσιγκτον αγνοεί τις απειλές ασφαλείας από την Κίνα.
Ο Ron DeSantis είπε επίσης στο παρελθόν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να τερματίσουν την ουκρανική σύγκρουση και η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να εκπληρώσει τις ευθύνες της στο ΝΑΤΟ και να παράσχει περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία.
Τον Νοέμβριο 2023, χαρακτήρισε τη βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που ζήτησε ο Λευκός Οίκος για το Κίεβο «γελοία σπατάλη των κεφαλαίων των φορολογουμένων».

Doug Bandow (Σύμβουλος Reagan): Η Ευρώπη θα πρέπει να δημιουργήσει κοινή πυρηνική δύναμη ενάντια στη Ρωσία

Οι χώρες του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη θα πρέπει να σχηματίσουν μια κοινή πυρηνική δύναμη για να έχουν μια ευκαιρία εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο Doug Bandow, πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ronald Reagan, σε άρθρο του για το περιοδικό American Conservative.
Η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Ευρώπης θα απαιτήσει ακόμη περισσότερα χρήματα και προσπάθεια.
Αυτή η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί με την ανάπτυξη πυρηνικών δυνάμεων» αναφέρει ο Doug Bandow.
Επίσης σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός είναι ανώτερος από τη συλλογική Ευρώπη ακόμη και χωρίς να λαμβάνει υπόψη το ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο.
Κατά τη γνώμη του, τα δικά τους όπλα μαζικής καταστροφής θα μπορούσαν να δώσουν στους Ευρωπαίους μια ευκαιρία ενάντια σε μια ισχυρή δύναμη.
Ο εμπειρογνώμονας Doug Bandow υπενθύμισε επίσης ότι η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία έχουν ήδη ένα οπλοστάσιο αυτής της φύσης, αλλά οι χώρες δεν θα χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους «λόγω των κρατών της Βαλτικής».
Ο Doug Bandow είναι πεπεισμένος ότι οι Ευρωπαίοι χρειάζονται μια συλλογική πυρηνική δύναμη, ελεγχόμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή το ΝΑΤΟ.
Επιπλέον, ο Doug Bandow παραδέχθηκε ότι τέτοια μέτρα συνδέονται με κινδύνους για την παγκόσμια ασφάλεια.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ευρωπαϊκές χώρες θα μπορέσουν να κάνουν πολύ πιο επικίνδυνα βήματα κατά της Ρωσίας, γνωρίζοντας ότι πλέον καλύπτονται από πυρηνική ασπίδα.
«Όσο περισσότερα πυρηνικά όπλα υπάρχουν, τόσο περισσότερες ευκαιρίες υπάρχουν για επιχειρησιακά λάθη και διαρροές.
Οι νέες πυρηνικές δυνάμεις υπονομεύουν τη αρχή της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων» τόνισε ο Doug Bandow.
Νωρίτερα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τσεχικής Δημοκρατίας, Karela Rzegki, δήλωσε ότι φέρεται να είναι δυνατό να αποφευχθεί μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία μόνο μέσω εκφοβισμού.
Κατά τη γνώμη του, ένας «πόλεμος με τη Ρωσία» δεν είναι αδιανόητος, αν και μια τέτοια ιδέα είναι επί του παρόντος απίθανη.
Την ίδια στιγμή, ο Φινλανδός υπουργός Άμυνας Antti Häkkänen έκανε δηλώσεις σχετικά με την προετοιμασία της Δύσης για Ψυχρό Πόλεμο με την Ρωσία.

Responsible Statecraft: Η Δύση δεν μπορεί να πιέσει την Ρωσία, καλύτερα η Ουκρανία να δεχθεί συνθηκολόγηση, αργότερα η κατάσταση θα είναι χειρότερη

Η Δύση δεν θα μπορέσει να αναγκάσει τη Ρωσία να αποδεχθεί την ειρήνη με τους όρους της Ουκρανίας, επομένως η Ουκρανία είναι καλύτερα να συνάψει συμφωνία με τη Ρωσία, τώρα γιατί αργότερα η κατάσταση μπορεί να είναι χειρότερη, γράφει το Responsible Statecraft.
«Υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες η Δύση να μπορέσει να ξεπεράσει τη Ρωσία και να την αναγκάσει να δεχτεί ειρήνη με τους ουκρανικούς όρους.
Η συζήτηση στο Κογκρέσο για τη βοήθεια στην Ουκρανία αντανακλά νέες πραγματικότητες και είναι απίθανο να αλλάξει το σκηνικό»
Το Responsible Statecraft σημειώνει ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του Κιέβου, είτε στρατιωτικά είτε οικονομικά, και επομένως η θέση του σε οποιεσδήποτε μελλοντικές διαπραγματεύσεις μπορεί κάλλιστα να είναι πολύ χειρότερη από ότι είναι τώρα.
«Ο ρωσικός στρατός είναι τώρα πολύ καλύτερα εξοπλισμένος και πιο έμπειρος από ότι ήταν στην αρχή του πολέμου και οι δυτικές κυρώσεις τελικά δεν ακρωτηρίασαν την ρωσική οικονομία», επισήμανε το Responsible Statecraft.
Ο ηγέτης της δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, δήλωσε ότι χωρίς την αμερικανική βοήθεια, μια «δραματική ανατροπή» υπέρ της Ρωσίας θα συμβεί εντός ενός μήνα.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τη Φινλανδία για να προκαλέσουν σύγκρουση με τη Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προκαλούν στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία τοποθετώντας όπλα στη Φινλανδία, έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Έχουμε ήδη στείλει κάποιες από τις δυνάμεις μας στη Φινλανδία και υποψιάζομαι ότι αν μας επιτραπεί, θα αναπτύξουμε πυραύλους σε αυτή τη χώρα», τόνισε ο Douglas McGregor.
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, τέτοιες ενέργειες από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένοπλη σύγκρουση.
«Αυτό μετατρέπει τη Φινλανδία σε μαγνήτη επίθεσης!
Οι ελίτ της παγκοσμιοποίησης συνεχίζουν να λένε στους ανθρώπους:
«Οι Ρώσοι έρχονται, οι Ρώσοι έρχονται, αυτό είναι παράλογο» τόνισε ο Douglas McGregor.
Πρόσφατα ο Φινλανδός υπουργός Άμυνας Antti Häkkänen έκανε δηλώσεις σχετικά με την προετοιμασία της Δύσης για έναν ψυχρό πόλεμο με την Ρωσία.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ ακολουθούν μια επιθετική και επεκτατική πολιτική έναντι της Ρωσίας, επιδιώκοντας να επεκτείνουν το στρατιωτικό μπλοκ προς τα ανατολικά και να τοποθετήσουν τους στρατούς και τα όπλα τους κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Zakharova (Ρωσία): Προκλητική και επικίνδυνη η ανάπτυξη γερμανικής ταξιαρχίας στη Λιθουανία

Η μόνιμη παρουσία γερμανικής ταξιαρχίας στη Λιθουανία προαναγγέλλει την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε συνέντευξη Τύπου.
«Η αύξηση της δραστηριότητας του ΝΑΤΟ και των κρατών μελών του κοντά στα σύνορα της Ρωσίας είναι προκλητική», είπε.
«Οδηγεί σε κλιμάκωση των στρατιωτικών εντάσεων, όχι σε άμβλυνσή τους, σε αντίθεση με αυτό που λένε οι δυτικοί πολιτικοί στους Ευρωπαίους πολίτες», σημείωσε.
Υπενθύμισε ότι η συμφωνία βάσει της οποίας η στρατιωτική παρουσία της Bundeswehr (Γερμανικός στρατός) στη Λιθουανία θα μεταφερόταν σε επίπεδο ταξιαρχίας υπεγράφη από το Βερολίνο και το Βίλνιους τον Δεκέμβριο του 2023.
«Η ανάπτυξη του στρατεύματος θα ξεκινήσει το 2025 με στόχο να επιτευχθεί η επιχειρησιακή του ετοιμότητα έως το 2027, υπό την προϋπόθεση ότι οι Λιθουανοί θα δημιουργήσουν την απαραίτητη υποδομή», συνέχισε.

Η Γερμανία δεν έκανε ούτε έναν έλεγχο για να εξακριβώσει εάν τα όπλα, που έστειλε, βρίσκονται όντως στην Ουκρανία

Η Γερμανία διενήργησε μόλις δύο ελέγχους το 2023 για να επαληθεύσει την πραγματική θέση των όπλων που είχε εξάγει, ανέφερε το περιοδικό Der Spiegel.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση σε μια έρευνα του κόμματος «Συμμαχία» της Sahra Wagenknecht.
Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν μόνο στην Ταϊβάν και το Πράσινο Ακρωτήριο και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις, σύμφωνα με το Der Spiegel.
Τα τελευταία έξι χρόνια πραγματοποιήθηκαν περίπου 12 έλεγχοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν διενεργήθηκαν έλεγχοι στην Ουκρανία.
Η Γερμανία ενέκρινε εξαγωγές όπλων αξίας περίπου 12,2 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2023.
Η συνολική αξία της βοήθειας που έχει παράσχει η Γερμανία στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022 - ανθρωπιστική, οικονομική και στρατιωτική - έχει ξεπεράσει τα 25 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τον περασμένο Νοέμβριο, αναφέρθηκε ότι η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να διπλασιάσει τη βοήθεια το 2024 από 4 σε 8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σχεδιάζονται επιθέσεις με Ουκρανούς παραστρατιωτικούς στην Υπερδνειστερία

Πάνω από 60 παραστρατιωτικοί εκπαιδεύονται στη Μολδαβία υπό την καθοδήγηση ξένων ειδικών για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην μη αναγνωρισμένη δημοκρατία της Υπερδνειστερίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της περιοχής.
«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ειδικές ομάδες μάχης (περισσότερα από 60 άτομα, κυρίως από την Ουκρανία και έμπειροι σε επιχειρήσεις μάχης) εκπαιδεύονται επί του παρόντος στις εγκαταστάσεις των υπηρεσιών ασφαλείας της Μολδαβίας υπό την καθοδήγηση ξένων ειδικών για τη διεξαγωγή τρομοκρατικών ενεργειών στην επικράτεια της Υπερδνειστερίας με στόχο την καταστροφή κρίσιμων εγκαταστάσεων, την δολιοφθορά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, τη σύλληψη ή τη δολοφονία των ανώτατων αξιωματούχων της δημοκρατίας και των επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του στον ιστότοπό του.

Jörg Baberowski (Γερμανός ιστορικός): Η Ουκρανία απλά δεν μπορεί να κερδίσει την Ρωσία

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να κερδίσουν λόγω των μεγάλων διαφορών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε ο Γερμανός ιστορικός Jörg Baberowski σε συνέντευξή του στο T-Online.
«Οι Ουκρανοί νεοσύλλεκτοι δεν έχουν εμπειρία μάχης.
Οι περισσότεροι στρατιώτες που πολέμησαν το 2022 είναι νεκροί ή τραυματίες.
Οι Ουκρανοί κουράζονται, ενώ αυξάνεται η δυσαρέσκεια των στρατιωτών που θυσιάστηκαν σε μια σύγκρουση που δεν μπορούν να κερδίσουν».
Όπως σημείωσε ο Jörg Baberowski, παρατηρείται μια διαφορετική κατάσταση στη Ρωσία: η παραγωγή όπλων είναι «σε πλήρη εξέλιξη» και η οικονομία δεν έχει καταρρεύσει λόγω κυρώσεων.
«Η ουκρανική υποδομή δέχεται επίθεση από πυραύλους και drones, ενώ η ρωσική οικονομία καλύπτει τις ανάγκες του στρατού», πρόσθεσε ο Jörg Baberowski
Επιπλέον, η δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία αποδυναμώνεται και η εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ «προσελκύει την προσοχή όλων», είπε ο ιστορικός.
Κατά τη γνώμη του Jörg Baberowski, ο Ουκρανός πρόεδρος θέτει όρους που οι αρχές του Κιέβου θα πρέπει στη συνέχεια να αρνηθούν.

Ο Lukashenko προειδοποιεί: Το 2024 θα είναι δραματική και ταραγμένη χρονιά – Όλος ο πλανήτης μπορεί να τυλιχθεί στις φλόγες

Αυτή η χρονιά θα είναι δραματική και «ταραγμένη», καθώς ο κόσμος βρίσκεται στο κατώφλι μεγάλων γεγονότων, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko σε δεξίωση με την ευκαιρία της Ορθόδοξης Πρωτοχρονιάς.
Θα ήθελα να σας προειδοποιήσω: ο κόσμος βρίσκεται στις παραμονές τεράστιων γεγονότων.
Είμαστε σε μια επισφαλή κατάσταση σήμερα. Είναι σαν να περπατάμε πάνω σε λεπτό πάγο.
Μια απρόσεκτη κίνηση - και μπορούμε να βυθίσουμε και να ανατρέψουμε τα πάντα κατά πάσα πιθανότητα, αυτή η χρονιά θα είναι πολύ δραματική», σημείωσε ο Lukashenko, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων BelTA.
Ο Λευκορώσος ηγέτης επεσήμανε τις συνεχιζόμενες επίμονες προσπάθειες των ΗΠΑ «να κυβερνήσουν τον κόσμο όπως ήταν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης».
«Η Ουκρανία, η Μέση Ανατολή, η κατάσταση μεταξύ του Ινδικού και του Ατλαντικού Ωκεανού, οι Houthi.
Υπήρξαν βομβαρδισμοί επίδειξης ισχύος μόνο για χάρη των επικείμενων εκλογών στις ΗΠΑ και την επιθυμία να δείξουν σε όλους «πόσο ψύχραιμοι είμαστε», είπε ο Lukashenko.
«Όλος ο πλανήτης μπορεί να τυλιχθεί στις φλόγες. Αυτό δεν επιτρέπεται», κατέληξε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας.

Βατικανό: Η ειρήνη για την Ουκρανία είναι ακόμα πολύ μακριά

Η Αγία Έδρα δεν βλέπει καμία πρόοδο προς μια ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού.
«Εργαζόμαστε πάνω στις προτάσεις του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky για τη διευθέτηση της κρίσης, ειδικά για το ανθρωπιστικό στοιχείο. που θα βοηθήσει να έρθουν οι διαβουλεύσεις πιο κοντά.
Σε αυτό επικεντρώνεται η αποστολή του Προέδρου της Επισκοπικής Διάσκεψης της Ιταλίας καρδινάλιου Matteo Zuppi.
Αλλά προσωπικά, το βλέπω ακόμα πολύ μακριά», είπε ο καρδινάλιος Pietro Parolin σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο τερματισμός της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία θα βοηθούσε την υπόθεση της ειρήνης, ο Parolin είπε ότι δεν μπορεί να αξιολογήσει αυτήν την είδηση.
«Με εντυπωσίασε», είπε ο καρδινάλιος.
«Αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει.
Πρέπει να έχω περισσότερες πληροφορίες», πρόσθεσε.

National Interest: Οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν ποτέ μαχητικά F-35 στην Ουκρανία, θα τα καταλάβουν οι ρώσοι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σε καμία περίπτωση δεν θα στείλουν μαχητικά F-35 Lightning II πέμπτης γενιάς στην Ουκρανία, γιατί η Ρωσία σίγουρα θα τα καταρρίψει και θα τα μελετήσει, τόνισε σε ανάλυση του το περιοδικό National Interest.
«Το F-35 αναπόφευκτα θα καταρριφθεί.
Ένα F-35 θα δώσει στη Ρωσία την ευκαιρία να μελετήσει την τεχνολογία του μαχητικού.
Οποιαδήποτε τεχνική πληροφορία για το F-35 θα είναι μια νίκη για τη Ρωσία», εκτιμάει το National Interest.
Σύμφωνα με το National Interest, στις Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται ότι οι μη εκπαιδευμένοι Ουκρανοί πιλότοι θα αυξήσουν μόνο τις απώλειες ενός σύγχρονου αεροσκάφους.
Επιπλέον, το F-35 θα είναι ένα εξαιρετικά ακριβό μαχητικό για το Κίεβο.
Σύμφωνα με το National Interest, ένα Lightning κοστίζει στους αγοραστές σχεδόν τα διπλάσια από ένα F-16 τέταρτης γενιάς.
Το πρόγραμμα παραγωγής του νέου μαχητικού αεροσκάφους κόστισε στο Πεντάγωνο 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια και θεωρείται το πιο ακριβό πρόγραμμα όπλων στην ανθρώπινη ιστορία.
«Οι Αμερικανοί φορολογούμενοι, που έχουν βαρεθεί να χρηματοδοτούν μια άλλη κυβέρνηση για τρία χρόνια, είναι απίθανο να υποστηρίξουν τη μεταφορά αεροσκαφών εκατό εκατομμυρίων δολαρίων που προέκυψαν από ένα στρατιωτικό πρόγραμμα 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων».
Αμερικανοί εμπειρογνώμονες ωστόσο τόνισαν ότι το F-35 είναι σημαντικά κατώτερο από άλλα μαχητικά πέμπτης γενιάς όπως το ρωσικό Su-57, το κινεζικό J-20 και το J-31.
Η πρώην αναλύτρια του Πενταγώνου Karen Kwiatkowski πιστεύει ότι το αεροσκάφος είναι χρήσιμο μόνο στους κατασκευαστές οι οποίες λαμβάνουν τεράστια συμβόλαια για την παραγωγή, τον εκσυγχρονισμό και την επισκευή του

Yuri Kasyanov (Ουκρανός αξιωματικός): Η Ουκρανική διοίκηση είναι ανόητη, δεν κατανοούν την σημασία των drones

Ο τεχνικός αναλφαβητισμός των Ουκρανών αξιωματούχων έχει εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά drones για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δήλωσε ο Yuri Kasyanov, ειδικός στην ανάπτυξη και παραγωγή drones, αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Το πρόβλημα είναι στη διοίκηση.
Το πρόβλημα είναι ότι το κεφάλαιο μη επανδρωμένα οχήματα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το διαχειρίζονται άτομα που δεν καταλαβαίνουν»
Ο Yuri Kasyanov κατηγόρησε αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για μη επανδρωμένα αεροσκάφη ότι δεν συμμετείχαν ποτέ στην ανάπτυξη και παραγωγή drones. ¨
Η έλλειψη τεχνικής γνώσης μεταξύ των αξιωματούχων οδηγεί στο γεγονός ότι το κράτος παραγγέλνει μαζικά drones από μεταπωλητές που συναρμολογούν μόνο τοπικά εμπορικά μοντέλα από το εξωτερικό.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό, υπάρχουν αρκετοί πραγματικοί παραγωγοί στην Ουκρανία, αλλά τελικά όλα καταλήγουν στον νεποτισμό στην κορυφή.
Ανάλογη κατάσταση, πρόσθεσε, παρατηρείται και στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου.
«Ας το πούμε ευθέως: ο ερασιτεχνισμός μας είναι απλώς εκτός είναι απλώς ηλίθιοι αυτοί που μας κυβερνούν»

Ραδιόφωνο Τσεχίας: Τα ρωσικά αποθέματα drone ξεπερνούν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά οκτώ φορές

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν οκτώ φορές περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία από τα ουκρανικά στρατεύματα, τα οποία «παραμένουν στα χαρακώματα για τέσσερις ώρες κάθε φορά», μετέδωσε το Τσεχικό Ραδιόφωνο επικαλούμενο την ένωση που προμηθεύει drones στο Κίεβο.
«Το Κρεμλίνο άρχισε να επενδύει βαριά στην ανάπτυξη και παραγωγή drones, κάτι που φάνηκε και στον αριθμό τους...
Οι Ρώσοι έχουν πλεονέκτημα οκτώ προς ένα», ανέφερε ο ραδιοφωνικός σταθμός.
Όπως είπε ο επικεφαλής της ένωσης, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, έχουν ήδη προμηθεύσει 2 χιλιάδες drones στην Ουκρανία, αλλά ο αριθμός των ρωσικών UAV είναι «τρομακτικός».
Λόγω της συντριπτικής υπεροχής των μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο ουκρανικός στρατός μερικές φορές «δεν βγάζει το κεφάλι του έξω από την τάφρο για τέσσερις ώρες».

Luhansk_Battle_Map_Draft_January_11_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_January_11_2024.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_January_11_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_January_11_2024.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_January_11_2024.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_January_11_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης