Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Autohellas: Στις 17/1 η έναρξη προσφοράς για το 5ετές ομόλογο 200 εκατ. ευρώ

Autohellas: Στις 17/1 η έναρξη προσφοράς για το 5ετές ομόλογο 200 εκατ. ευρώ
Στις 24/1 έναρξη διαπραγμάτευσης των Ομολογιών στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του ΧΑ
Σχετικά Άρθρα
Η εταιρεία «AUTOHELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής «Εκδότρια» ή «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι από την 11.01.2024 θέτει στη διάθεση του επενδυτικού κοινού το εγκριθέν στην από 11.01.2024 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Ενημερωτικό Δελτίο, το οποίο συντάχθηκε σύμφωνα με τον Κανονισμό (EE) 2017/1129, τους κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμούς (EE) 2019/979 και (ΕΕ) 2019/980 και τα άρθρα 57-68 του Ν. 4706/2020, όπως ισχύουν, αναφορικά με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου (εφεξής «ΚΟΔ») από την Εταιρεία, συνολικού ποσού κατά κεφάλαιο έως €200.000.000, διάρκειας πέντε (5) ετών, διαιρούμενου σε έως 200.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες, ομολογίες ονομαστικής αξίας εκάστης €1.000 (εφεξής οι «Ομολογίες»), σύμφωνα με την από 08.01.2024 απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου (εφεξής «Έκδοση»). Οι Ομολογίες που πρόκειται να εκδοθούν θα διατεθούν προς κάλυψη από το επενδυτικό κοινό μέσω δημόσιας προσφοράς εντός της ελληνικής επικράτειας (εφεξής «Δημόσια Προσφορά»), με χρήση της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (εφεξής «Η.ΒΙ.Π.») του Χρηματιστηρίου Αθηνών (εφεξής «Χ.Α.»), θα καταχωρηθούν στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (εφεξής: «Σ.Α.Τ.») και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χ.Α..
Το Χ.Α., κατά τη συνεδρίαση της 10.01.2024, ενέκρινε την εισαγωγή των Ομολογιών στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χ.Α., υπό την αίρεση έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και επιτυχούς ολοκλήρωσης της Δημόσιας Προσφοράς των Ομολογιών της Εκδότριας.
Κατωτέρω παρατίθεται το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της Δημόσιας Προσφοράς της έκδοσης του ΚΟΔ και της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των Ομολογιών στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χ.Α., το οποίο έχει ως εξής:
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-01-11_190543.png

Σημειώνεται, ότι το ως άνω χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες και ενδέχεται να μεταβληθεί. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει ενημέρωση του επενδυτικού κοινού με σχετική ανακοίνωση της Εκδότριας.

Η αγορά-στόχος

Οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι, ήτοι η «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σχετικά με τη δημόσια προσφορά των
ομολογιών (οι «Ομολογίες») της εταιρείας «AUTOHELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (η «Εταιρεία») με έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ποσού έως €200 εκατ., κατ’ εφαρμογή του άρθρου 16 παρ. 3 του ν. 4514/2018, σχετικά με τις υποχρεώσεις παρακολούθησης των προϊόντων, του άρθρου 9 της υπ’ αρ. 1/808/07.02.2018 Απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του άρθρου 8 της Πράξης Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος υπ’ αρ. 147/27.07.2018, ανακοινώνουν ότι έχουν προβεί σε αξιολόγηση της δυνητικής αγοράς-στόχου των Ομολογιών ως εξής:

i. Η δυνητική αγορά-στόχος των Ομολογιών καταλαμβάνει: ιδιώτες πελάτες, επαγγελματίες πελάτες και επιλέξιμους αντισυμβαλλόμενους, όπως ορίζονται στο ν. 4514/2018, όπως ισχύει, τουλάχιστον με βασική γνώση και εμπειρία σε επενδυτικά προϊόντα και υπηρεσίες, περιορισμένη δυνατότητα να υποστούν ζημίες επί του επενδεδυμένου κεφαλαίου, χαμηλή ανοχή στον κίνδυνο, με ενδεδειγμένο χρονικό ορίζοντα έως πέντε (5) έτη (ήτοι, μέχρι τη συμβατική λήξη των Ομολογιών ή νωρίτερα από αυτήν σε περίπτωση πρόωρης εξόφλησής τους από την Εταιρεία (call option)) και επενδυτικό σκοπό τη διατήρηση του επενδεδυμένου κεφαλαίου ή το εισόδημα ή τη διασπορά χαρτοφυλακίου ή/και την ανάπτυξη του κεφαλαίου.

ii. Όλα τα δίκτυα διανομής των Ομολογιών, (ήτοι, επενδυτική υπηρεσία παροχής επενδυτικής συμβουλής, διαχείρισης χαρτοφυλακίου, λήψης/διαβίβασης εντολής και εκτέλεσης εντολής), θεωρούνται κατάλληλα για τους πελάτες της δυνητικής αγοράς στόχου.

Το Ενημερωτικό Δελτίο εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η «AUTOHELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «AUTOHELLAS» ανακοινώνει ότι μετά την έγκριση του σχετικού Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 11 Ιανουαρίου, προχωρά σε έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου (ΚΟΔ), ύψους έως 200 εκατ. Ευρώ (με ελάχιστο ποσό τα 150 εκατ. Ευρώ) πενταετούς διάρκειας, μέσω Δημόσιας Προσφοράς προς το επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα. Η Δημόσια Προσφορά ξεκινά την 17η Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται την 19η Ιανουαρίου 2024.
Ο Όμιλος Autohellas αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο ελληνικό όμιλο στις υπηρεσίες και στην εμπορία αυτοκινήτου, σε επίπεδο συνόλου ενεργητικού και κύκλου εργασιών, με τις δραστηριότητές του να καλύπτουν τους πυλώνες της: α) Ενοικίασης Αυτοκινήτων (Βραχυχρόνια και Μακροχρόνια Μίσθωση) στην Ελλάδα, β) Εμπορίας αυτοκινήτων (Εισαγωγή/ Διανομή/Λιανική Πώληση) στην Ελλάδα και γ) Διεθνούς Δραστηριότητας (Βραχυχρόνια και Μακροχρόνια Μίσθωση / Εμπορία Αυτοκινήτων).
Η δραστηριότητα της ενοικίασης αυτοκινήτων επεκτείνεται μέσω θυγατρικών σε επιπλέον οκτώ (8) χώρες: την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Κροατία και την Ουκρανία. Σήμερα ο Όμιλος διαχειρίζεται στόλο που ξεπερνά τα 57.000 οχήματα και διαθέτει δίκτυο με περισσότερα από 160 σημεία εξυπηρέτησης διεθνώς (χωρίς να προσμετράται το δίκτυο των αντιπροσώπων), 50 εκ των οποίων βρίσκονται στα μεγαλύτερα αεροδρόμια των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται.
Στόχος της έκδοσης του ΚΟΔ είναι να εκδοθούν έως διακόσιες χιλ. (200.000) κοινές, ονομαστικές, άυλες, έντοκες ομολογίες, με διάρκεια πέντε (5) έτη και ονομαστική αξία €1.000 εκάστη, δίνοντας στο ευρύ επενδυτικό κοινό, θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές, τη δυνατότητα συμμετοχής στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Autohellas.
Η Έκδοση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου θα παρέχει στην εταιρεία τη δυνατότητα να προχωρήσει σε αποπληρωμή οφειλής υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού, να καλύψει χρηματοδοτικές ανάγκες της σε κεφάλαιο κίνησης, καθώς και να επενδύσει περαιτέρω στην ανάπτυξη του στόλου της, μέσω της ανανέωσης ή αναβάθμισης των οχημάτων της.
Σημειώνεται ότι η Autohellas έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε στοχευμένες στρατηγικές κινήσεις που επιτρέπουν την εξασφάλιση συνεργειών, σε τεχνολογικές επενδύσεις και στην ανάπτυξη νέων λύσεων για την κινητικότητα του μέλλοντος. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια, η Autohellas εμπλουτίζει σταθερά τον στόλο της με «πράσινα» οχήματα. Επιπλέον, η εταιρεία για τα επόμενα χρόνια έχει θέσει σε εφαρμογή επενδυτικό πλάνο 300 εκατ. ευρώ για αγορά αποκλειστικά αυτοκινήτων μηδενικών και χαμηλών ρύπων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Autohellas κ. Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε σχετικά: «Διαχρονικά ως εταιρεία επενδύουμε σε όσα μας οδηγούν μπροστά. Στοχεύουμε στη μεγέθυνση των δραστηριοτήτων μας, στην εξειδίκευση των ανθρώπων μας και στην δυναμική ανάπτυξη του στόλου οχημάτων μας προκειμένου να προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες στους πελάτες μας. Η έκδοση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου στην οποία προχωράμε, θα υποστηρίξει περαιτέρω το αναπτυξιακό μας πλάνο και τον ευρύτερο επιχειρησιακό μας σχεδιασμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης