Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στην Ασία, ο Hang Seng στο -2,1% - Ξεθωριάζουν οι προσδοκίες για μείωση επιτοκίων

Πτώση στην Ασία, ο Hang Seng στο -2,1% - Ξεθωριάζουν οι προσδοκίες για μείωση επιτοκίων
Η αναμονή της περιόδου εταιρικών αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου διατήρησε επίσης τους traders σε εγρήγορση
Σχετικά Άρθρα
Πτώση καταγράφουν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές τη Δευτέρα, με τον δείκτη Hang Seng στο Χονκγ Κονγκ να ηγείται των απώλειών σττο -2,1%, καθώς το αιφνιδιαστικό άλμα στις μη αγροτικές μισθοδοσίες των ΗΠΑ οδήγησε τις αγορές να επανεξετάσουν τις προσδοκίες για πρόωρη μείωση των επιτοκίων.
Η προσοχή στρέφεται πλέον σε μια σειρά μετρήσεων για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα.
Οι περιφερειακές μετοχές έλαβαν αδύναμο προβάδισμα από τη Wall Street, καθώς τα υψηλότερα από το αναμενόμενο στοιχεία για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες του Δεκεμβρίου ώθησαν σε περαιτέρω περικοπή των στοιχημάτων ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάρτιο του 2024.
Η αναμονή της περιόδου εταιρικών αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου διατήρησε επίσης τους traders σε εγρήγορση.
Τα futures των αμερικανικών μετοχών παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα στις ασιατικές συναλλαγές τη Δευτέρα.
Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε τώρα στις μετρήσεις του πληθωρισμού του Τόκιο για τον Δεκέμβριο, που αναμένεται την Τρίτη.

Ιαπωνία

Ο καταστροφικός σεισμός στην κεντρική Ιαπωνία αναστάτωσε επίσης το κλίμα προς τις ιαπωνικές αγορές, με τις δαπάνες και τις προσπάθειες ανοικοδόμησης μετά τις ζημιές να αναμένεται να καθυστερήσουν περαιτέρω τα σχέδια της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αρχίσει να σφίγγει την εξαιρετικά χαλαρή πολιτική της.
Οι ευρύτεροι ασιατικοί δείκτες διατηρήθηκαν σε στενό εύρος τιμών.
Ο δείκτης ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε ελαφρώς πριν από τις αναγνώσεις πληθωρισμού, εμπορίου και λιανικών πωλήσεων που αναμένονται αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Κίνα

Οι κινεζικοί δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και SSEC υποχώρησαν κατά 0,7% και 0,8% αντίστοιχα, επεκτείνοντας τις απώλειες του νέου έτους, καθώς το κλίμα απέναντι στη χώρα παρέμεινε αδύναμο.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και το εμπόριο που αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα, αναμένεται να αντανακλούν τη συνεχιζόμενη αδυναμία της κινεζικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης