Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασία: Οι αγορές ακολουθούν την πτώση της Wall - Αμφιβολίες για τις μειώσεις επιτοκίων

Ασία: Οι αγορές ακολουθούν την πτώση της Wall - Αμφιβολίες για τις μειώσεις επιτοκίων
Οι δείκτες τεχνολογίας με μεγάλη βαρύτητα σημείωσαν τις χειρότερες επιδόσεις στην Ασία
Πτώση σημειώνουν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές την Τετάρτη, ακολουθώντας τις απώλειες στη Wall Street, καθώς οι αγορές αμφισβήτησαν τις προσδοκίες για πρόωρη μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve, ιδίως εν όψει σημαντικών οικονομικών στοιχείων αυτή την εβδομάδα.
Οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα παρέμειναν στο παιχνίδι, μετά τις αδύναμες επίσημες ενδείξεις του δείκτη διευθυντών αγορών που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Η κινεζική κυβέρνηση υποβάθμισε επίσης πρόσφατα το ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος για το 2022, γεγονός που θα μπορούσε να προαναγγείλει μια αδύναμη ανάγνωση για το 2023.
Ο κινεζικός δείκτης Shanghai Shenzhen CSI 300 υποχώρησε κατά 0,2% και παρέμεινε κοντά σε χαμηλό πενταετίας, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite κινήθηκε επίσης πτωτικά.
Και οι δύο δείκτες κατέγραψαν μεγάλες απώλειες το 2023.
Οι ευρύτερες ασιατικές μετοχές υποχώρησαν την Τετάρτη, με τον τεχνολογικό κλάδο να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες μετά την πτώση των μεγάλων αμερικανικών μετοχών.

Τεχνολογική πτώση

Οι δείκτες τεχνολογίας με μεγάλη βαρύτητα σημείωσαν τις χειρότερες επιδόσεις στην Ασία.
Ο KOSPI της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 1,7%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έχασε 1,1%.
Οι απώλειες των μεγάλων προμηθευτών της Apple επιβάρυναν επίσης τα ασιατικά χρηματιστήρια, αφού η Barclays υποβάθμισε τον κατασκευαστή iPhone επικαλούμενη μια διαφαινόμενη επιβράδυνση στις πωλήσεις συσκευών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης