Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Mytilineos γίνεται ο μεγαλύτερος παραγωγός βωξίτη στην EE - H ετήσια παραγωγή θα ξεπερνά τους 1,2 εκατ. τόνους

Η Mytilineos γίνεται ο μεγαλύτερος παραγωγός βωξίτη στην EE - H ετήσια παραγωγή θα ξεπερνά τους 1,2 εκατ. τόνους
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά της Imerys Βωξίτες από τη Mytilineos
Σχετικά Άρθρα
Στον μεγαλύτερο παραγωγό βωξίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξελίσσεται η Mytilineos, μετά την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της εξαγοράς της Imerys Βωξίτες.
Συγκεκριμένα, η νέα δραστηριότητα θα αυξήσει την ετήσια παραγωγή σε 1,2 εκατ. τόνους, που είναι η μεγαλύτερη παραγωγή σε ευρωπαϊκό έδαφος και από τις μεγαλύτερες σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι, η παραγωγή βωξίτη θα εξασφαλίσει μακροπρόθεσμα την τροφοδοσία του ιστορικού εργοστασίου Αλουμίνιον της Ελλάδος.
Επιπλέον, η συνένωση των δύο ορυχείων συνεπάγεται σοβαρές οικονομίες κλίμακας σε όλα τα επίπεδα:
α) στην παραγωγή
β) στα logistics
γ)
στην από κοινού χρήση του λιμένος Ιτέας και πολλά άλλα.
Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας, η δραστηριότητα της Imerys Βωξίτες πρόκειται να συγχωνευθεί με την επίσης 100% θυγατρική της Mytilineos, Δελφοί Δίστομον στο πλαίσιο της περαιτέρω καθετοποίησης του Κλάδου Μεταλλουργίας (M Metals).

Παραγωγή επαρκούς ποσότητας γαλλίου

Με την εξαγορά και την επένδυση που επίκειται από τη Mytilineos, επιπλέον εξασφαλίζεται η παραγωγή επαρκούς ποσότητας γαλλίου για την κάλυψη των ευρωπαϊκών αναγκών, καθώς οι ποσότητες που δύνανται να παραχθούν αντιστοιχούν στην τρέχουσα ζήτηση της Ε.Ε.. Εξάλλου, διεξάγονται ήδη συζητήσεις μεταξύ της Εταιρείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς η Mytilineos εκπονεί πιλοτικό έργο για την αξιολόγηση του πιο αποδοτικού τρόπου εξόρυξης γαλλίου, με στόχο την παραγωγή 40-45 μετρικών τόνων, ετησίως.
Το νέο σχήμα που θα προκύψει μετά τη συγχώνευση, θα απασχολεί άμεσα 500 άτομα υψηλής ειδίκευσης σε θέματα μεταλλείων, ενώ θα είναι το μεγαλύτερο μεταλλευτικό συγκρότημα άμεσης και έμμεσης απασχόλησης της χώρας από πλευράς αξίας παραγόμενου προϊόντος, τονώνοντας περαιτέρω την οικονομική δραστηριότητα στον Νομό Φωκίδας.
Υπενθυμίζεται πως η εξαγορά αφορά στο σύνολο των δραστηριοτήτων για την εξόρυξη βωξίτη στην περιοχή της Φωκίδας, που πλέον θα εντάσσονται στην M Metals της Mytilineos.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης