Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

To σχέδιο για την Intracom Properties και η επέκταση στην αγορά δανείων και πιστώσεων

To σχέδιο για την Intracom Properties και η επέκταση στην αγορά δανείων και πιστώσεων
Έως τον Ιούνιο η συγχώνευση με την ΚΛΜ
Μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η συγχώνευση της Kλουκίνας- Λάππας από την Intracom Properties δημιουργώντας τον επενδυτικό βραχίονα ακινήτων της Intracom Holdings.
Η εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων τα οποία θα εισφέρει η θυγατρική της Intracom Holdings ανέρχεται σε 63,3 εκατ. ευρώ (εκτίμηση Geoaxis ) και της Κλουκίνας – Λάππας σε 50 εκατ. ευρώ, συνεπώς, η συνολική αξία των ακινήτων θα φθάσει σε 113,3 εκατ. ευρώ.
Στόχος της Intracom Ηoldings και της διοίκησης της νέας εταιρείας είναι η εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου να ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ.
Το παρόν κοινό χαρτοφυλάκιο ακινήτων αφορά γραφεία, βιομηχανικά κτίρια, εμπορικά καταστήματα ωστόσο η νέα οντότητα πρόκειται να επεκταθεί και σε τουριστικά ακίνητα, αλλά και οικιστικά – καθώς η Intracom διαθέτει επενδυτική εταιρεία και είχε δραστηριοποιηθεί σε τουριστικά ακίνητα.
Στο πρώτο εξάμηνο του 2023, τα συνολικά έσοδα της Properties ανήλθαν σε 3,3 εκατ. ευρώ και για το σύνολο του 2024 τα έσοδα από μισθώσεις εκτιμώνται σε 8 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό η νέα εταιρεία θα συνεχίσει τις επενδύσεις σε ακίνητα και σε δεύτερο χρόνο θα μετατραπεί σε ΑΕΕΑΠ
Εκτός από την δραστηριοποίηση στην εκμετάλλευση, εκμίσθωση και ανάπτυξη ακινήτων στο νέο καταστατικό της Properties έχει συμπεριληφθεί η απόκτηση απαιτήσεων δανείων και πιστώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι, η χρηματιστηριακή αξία της Κλουκίνας – Λάππας ανήλθε χθες σε 57,1 εκατ. ευρώ.
Τα ακίνητα της πρώην θυγατρικής της Intracom είναι έξι επενδυτικά ακίνητα σε Παιανία, Μαρούσι και στην περιοχή των Ελληνορώσων.
Το πρώτο ακίνητο αποτελείται από ένα πενταώροφο αυτοτελές επαγγελματικό κτήριο γραφείων 6.852 τ.μ. με 2 υπόγεια 50 θέσεων parking στην περιοχή των Ελληνορώσων. Το ακίνητο είναι εξ ολοκλήρου μισθωμένο σε τρίτο. Το δεύτερο ακίνητο περιλαμβάνει χώρους γραφείων 708 τ.μ. επί της Λεωφόρου Κηφισίας 64 στο Μαρούσι.
Πρόκειται για χώρους γραφείων στον 7ο όροφο επταώροφου κτηρίου με θέσεις parking.
Επιπλέον, το τρίτο ακίνητο είναι χώροι γραφείων στήν οδό Σαμπάχ Χούρι 3 (πρώην Πρεμετής) 492 τ.μ., επίσης στο Μαρούσι.
Πρόκειται για γραφεία και θέσεις parking εκμισθωμένα σε τρίτο.
Το τέταρτο ακίνητο συνολικής επιφάνειας 23.674 τ.μ. βρίσκεται στην έδρα του ομίλου στην Παιανία.
Το τελευταίο αφορά συγκρότημα επτά κτιρίων που ιδιοχρησιμοποιούνται ή εκμισθώνονται σε εταιρείες του ομίλου.
Επίσης, η εταιρεία κατέχει δυο ακόμα ακίνητα.
Το πρώτο εξ αυτών βρίσκεται στο 1ο χλμ. της Λεωφόρου Παιανίας - Μαρκοπούλου.
Ένα μέρος του κτιρίου ιδιοχρησιμοποιείται ενω το δεύτερο είναι εκμισθωμένο σε συνδεδεμένες εταιρείες.
Το δεύτερο ακίνητο βρίσκεται στον Δήμο Αβδήρων της Ξάνθης και αφορά σε αυτοτελές βιομηχανικό κτήριο που ιδιοχρησιμοποιείται.
Από την πλευρά της, η Κλουκίνας- Λάππας - της οποίας το 87,7% ανήκει στην Intracom- κατέχει δυο μισθωμένα εμπορικά ακίνητα επί της οδού Ερμού, ένα πολυόροφο κτίριο στους Αμπελοκήπους, ένα συγκρότημα κτιρίου γραφείων και αποθηκών, καθώς και ένα οικόπεδο (αποθήκες) στα Οινόφυτα.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης