Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Hamas κάλεσε τους Houthi να συνεχίσουν τις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

H  Hamas κάλεσε τους Houthi να συνεχίσουν τις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα
Η Hamas ευχαρίστησε τις ομάδες στο Ιράκ για την υποστήριξη στην παλαιστινιακή αντίσταση και το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα της Hezbollah «για την απόσπαση της προσοχής του εχθρού στο βόρειο μέτωπο»
Ανώτερος αξιωματούχος της Hamas κάλεσε το κίνημα της Υεμένης Ansar Allah (τους Houthi) να συνεχίσει να επιτίθεται σε εμπορικά πλοία που πλέουν προς το Ισραήλ μέσω της Ερυθράς Θάλασσας.
«Χαιρετίζω τα αδέρφια μας από τον Ansar Allah στην Υεμένη που έχουν ανατρέψει την ισορροπία.
Τους ευχαριστούμε», δήλωσε ο Khalil Al-Hayya σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera.
Ευχαρίστησε επίσης τις ομάδες στο Ιράκ για την υποστήριξη στην παλαιστινιακή αντίσταση και το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα της Hezbollah «για την απόσπαση της προσοχής του εχθρού στο βόρειο μέτωπο».
Μετά την κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης στις αρχές Οκτωβρίου, οι Houthi δήλωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν πλήγματα στο Ισραήλ και θα επιτεθούν σε πλοία που σχετίζονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα και στα στενά Bal al-Mandeb μέχρι το Ισραήλ να εντοπίσει την επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας.
Εν μέσω των συχνών επιθέσεων σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, η CMA CGM, ένας γαλλικός όμιλος μεταφορών, και η AP Moller-Maersk, μια δανέζική εταιρεία ναυτιλιακών μεταφορών, δήλωσαν ότι ανέστειλαν τις αποστολές φορτίων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης