Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατημένη άνοδος στις αγορές της Ασίας, στον απόηχο της Fed

Συγκρατημένη άνοδος στις αγορές της Ασίας, στον απόηχο της Fed
Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 1,8%
Συγκρατημένα κέρδη καταγράφουν οι ασιατικές αγορές την Πέμπτη, καθώς η Federal Reserve σηματοδότησε το τέλος του κύκλου σύσφιξης και έδωσε έναν ήπιο τόνο για το 2024, οπότε αναμένονται και οι πρώτες μειώσεις επιτοκίων.
Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων διολίσθησαν σε νέο χαμηλό τεσσάρων μηνών, ενώ το δολάριο συνέχισε να υποχωρεί,
Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 1,8%, το μεγαλύτερο μονοήμερο ποσοστιαίο άλμα του εδώ και ένα μήνα.
Τα blue chips της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν άνοδο 0,2%, ενώ ο δείκτης αναφοράς του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε κατά 1,2%.
Οι αυστραλιανές μετοχές σημείωσαν άνοδο 1,6%.
Ωστόσο, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 0,7%, επιβαρυνόμενος από το έντονο ράλι του γεν.

Fed: Σήμα για τουλάχιστον τρεις μειώσεις κατά 0,25% μέσα το 2024

Διατήρηση των επιτοκίων στο τρέχον εύρος του 5,25% - 5,5% αποφάσισε για τρίτη φορά στη συνεδρίαση της 13ής Δεκεμβρίου η Federal Reserve... στέλνοντας την ίδια στιγμή σήμα για τρεις περικοπές μέσα στο 2024.
Ειδικότερα, με τον πληθωρισμό να υποχωρεί και την οικονομία να επιδεικνύει εξαιρετική ανθεκτικότητα, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) ψήφισαν ομόφωνα τη διατήρηση του επιτοκίου δανεισμού μεταξύ 5,25%-5,5%.
Μαζί με την απόφαση να παραμείνουν αμετάβλητα τα επιτόκια, τα μέλη της Επιτροπής «εκτίμησαν» τουλάχιστον τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024 κατά 0,25% (σωρευτικά 0,75%).
Αν μη τι άλλο, πρόκειται για περικοπές που ξεπερνούν τις προσδοκίες, μετά τον πιο επιθετικό κύκλο σύσφιξης των τελευταίων 22 ετών.
Πάντως, ακόμη υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το πόσο φιλόδοξο μπορεί να είναι το σχέδιο περί νομισματικής χαλάρωσης της FOMC, δεδομένου ότι οι Αμερικανοί policymakers εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα δεδομένα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης