Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασία: Αποστροφή ρίσκου με το βλέμμα στη Fed

tags :
Ασία: Αποστροφή ρίσκου με το βλέμμα στη Fed
O κινεζικός δείκτης Shanghai Shenzhen CSI 300 σημείωσε πτώση 1%
Υπό πίεση διαπραγματεύεονται οι περισσότερες ασιατικές αγορές, καθώς η αποστροφή προς το ρίσκο παρέμεινε υψηλή πριν από την τελευταία συνεδρίαση της Fed για το 2024, με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να αυξάνουν την αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές της κεντρικής τράπεζας.
Οι ανησυχίες για την αδύναμη οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα συνέχισαν να επιβαρύνουν το κλίμα, με τις τοπικές μετοχές να καταγράφουν απώλειες, αφού τα στοιχεία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σηματοδότησαν μια βαθύτερη αποπληθωριστική τάση στη χώρα.
Ο κινεζικός δείκτης Shanghai Shenzhen CSI 300 σημείωσε πτώση 1% διαπραγματευόμενος λίγο πάνω από το χαμηλό πενταετίας, ενώ ο Shanghai Composite έχασε 0,6%.
Οι απώλειες των μετοχών της ηπειρωτικής χώρας συμπαρέσυραν τον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κατά -1%.

Kινεζικός αποπληθωρισμός

Ο κινεζικός αποπληθωρισμός επιδεινώθηκε τον Νοέμβριο, όπως έδειξαν πρόσφατα στοιχεία, ενισχύοντας τις ανησυχίες για μια εκτεταμένη οικονομική επιβράδυνση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.
Οι αγορές έλαβαν μικρή στήριξη από τους Κινέζους αξιωματούχους που υποσχέθηκαν περισσότερα μέτρα τόνωσης, καθώς ανώτεροι αξιωματούχοι του Κομμουνιστικού Κόμματος ζήτησαν περισσότερες δημοσιονομικές δαπάνες και υποστηρικτικές πολιτικές.
Οι ευρύτερες ασιατικές αγορές ήταν σε μεγάλο βαθμό υποτονικές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Fed.
Τα στοιχεία που έδειξαν μικρή άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ προκάλεσαν μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με το πότε ακριβώς η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το 2024.
Αλλά οι αγορές παρέμειναν πεπεισμένες ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης