Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Είσοδος της Mytilineos στις διεθνείς διασυνδέσεις - Οι μεγάλες προοπτικές, ενίσχυση 300 εκατ ευρώ του ανεκτέλστου

tags :
Είσοδος της Mytilineos στις διεθνείς διασυνδέσεις - Οι μεγάλες προοπτικές, ενίσχυση 300 εκατ ευρώ του ανεκτέλστου
Η αγορά των υποθαλάσσιων διασυνδέσεων, αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια με την ανάπτυξη των offshore αιολικών, και έχοντας στο track record του ένα έργο ορόσημο όπως η διασύνδεση EGL1 Αγγλίας-Σκωτίας, ο όμιλος Mytilineos, αποκτά πλεονέκτημα για την ανάληψη και άλλων ανάλογων έργων
Δυναμικό παρόν στην μεγάλη αγορά των διεθνών διασυνδέσεων δίνει ο όμιλος Mytilineos και αναλαμβάνοντας μαζί με την General Electric το εμβληματικό έργο της υποθαλάσσιας διασύνδεσης Αγγλίας- Σκωτίας συνολικού προϋπολοισμού 1,16 δισ ευρώ καθιερώνεται μεταξύ των λίγων εταιρειών στον κόσμο που θα μπορούν να υλοποιήσουν τα μεγάλα έργα διασυνδέσεων που πρέπει να γίνουν στην Ευρώπη μέχρι το 2030.

Η MYTILINEOS θα είναι υπεύθυνη για τη μελέτη, την προμήθεια και την κατασκευή έργων πολιτικού μηχανικού, την μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση των βοηθητικών συστημάτων, όπως και την εγκατάσταση όλου του εξοπλισμού και εκτιμάται ότι θα ενισχύσει το ανεκτέλεστό της τουλάχιστον κατά 300 εκ. ευρώ από το έργο αυτό.

Ο όμιλος που στηρίζει τη μελλοντική του ανάπτυξη σε έργα ενεργειακής μετάβασης, με το έργο αυτό επεκτείνεται στη σημαντική αγορά των διασυνδέσεων, μια αγορά που σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης της Κομισιόν που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, απαιτεί επενδύσεις 584 δις. μέχρι το 2030.
Η βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης έχει προειδοποιήσει ότι τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν τροχοπέδη για την πράσινη μετάβαση, επειδή δεν αναβαθμίζονται αρκετά γρήγορα ώστε να ανταπεξέλθουν σε όλα τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που περιμένουν να συνδεθούν στο δίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης