Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζakharova: Δεν βλέπουμε πολιτική βούληση για ειρήνευση στην Ουκρανία – Άκαρπη η προσπάθεια για επιβολή κορεατικού μοντέλου

Ζakharova: Δεν βλέπουμε πολιτική βούληση για ειρήνευση στην Ουκρανία – Άκαρπη η προσπάθεια για επιβολή κορεατικού μοντέλου
Σύμφωνα με τη Maria Zaharova, η Ρωσία επί του παρόντος δεν βλέπει «καμία πολιτική βούληση για ειρήνη, ούτε στο Κίεβο, ούτε στη Δύση»
Οι προσπάθειες για τεχνητή επιβολή του «κορεατικού μοντέλου» ειρηνευτικής διευθέτησης στην Ουκρανία είναι άσκοπες και είναι απαραίτητες άλλες λύσεις, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zaharova σε συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023.
«Οι προσπάθειες επιβολής του ενός ή του άλλου μοντέλου διευθέτησης, συμπεριλαμβανομένου του κορεατικού, όσο επιτυχημένο κι αν φαίνεται, είναι εξίσου άσκοπες», είπε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πιθανούς τρόπους επίλυσης της ουκρανικής κρίσης.
«Αυτό που χρειάζεται εδώ είναι εντελώς διαφορετικές λύσεις και, κυρίως, για άλλη μια φορά, πολιτική βούληση από αυτούς που προκάλεσαν αυτή τη σύγκρουση και συνεχίζουν να κάνουν τα πάντα για τη συνεχή και επικίνδυνη κλιμάκωσή της».
Σύμφωνα με τη Zaharova, η Ρωσία επί του παρόντος δεν βλέπει «καμία πολιτική βούληση για ειρήνη, ούτε στο Κίεβο, ούτε στη Δύση».
«Η νομική απαγόρευση των διαπραγματεύσεων με τις ρωσικές αρχές, που επιβλήθηκε από τον Volodymyr Zelensky στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, παραμένει σε ισχύ.
Το Κίεβο απορρίπτει πρωτοβουλίες ειρηνευτικής διαμεσολάβησης, που παρουσιάστηκαν από διάφορες χώρες τους τελευταίους μήνες», σημείωσε ο διπλωμάτης.
«Εν τω μεταξύ, η λεγόμενη φόρμουλα ειρήνης, που προτάθηκε από τον Ουκρανό πρόεδρο τον Νοέμβριο του 2022, και παρουσιάστηκε ως η μόνη πιθανή βάση για διευθέτηση, στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με την ειρήνη και αντιθέτως περιλαμβάνει μια σειρά τελεσιγράφων για τη Ρωσία, η οποία δικαιολογούν περαιτέρω εχθροπραξίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης