Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτικός σάλος στη Σουηδία για την «κατεδάφιση των Τζαμιών»

Πολιτικός σάλος στη Σουηδία για την «κατεδάφιση των Τζαμιών»
«Στη Σουηδία, δεν γκρεμίζουμε τόπους λατρείας», τόνισε ο πρωθυπουργός Kristersson
Πολιτική θύελλα ξέσπασε στη Σουηδία με τον πρωθυπουργό της χώρας να ασκεί δριμεία κριτική τον ακροδεξιό ηγέτη Jimmie Åkesson που υποστήριξε ότι τα τζαμιά πρέπει να ισοπεδωθούν.
Ειδικότερα, ο Σουηδός πρωθυπουργός Ulf Kristersson καταδίκασε τον ακροδεξιό ηγέτη των Σουηδών Δημοκρατικών επειδή είπε ότι τα τζαμιά πρέπει να κατεδαφιστούν, χαρακτηρίζοντας τη δήλωση του δεύτερου ως «ασέβεια».
«Στη Σουηδία, δεν γκρεμίζουμε τόπους λατρείας», τόνισε ο Kristersson, σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο SVT.
Ο Åkesson δέχθηκε πυρά το Σάββατο καθώς επεσήμανε ότι η Σουηδία θα πρέπει να απαγορεύσει την ίδρυση νέων τζαμιών, ενώ πρότεινε να κατεδαφίσει ακόμα και τα υπάρχοντα στη χώρα.
«Πρέπει επίσης να αρχίσουμε να κατασχούμε και να κατεδαφίζουμε κτίρια τζαμιών όπου διαδίδεται αντιδημοκρατική, αντισουηδική, ομοφοβική, αντισημιτική προπαγάνδα ή γενική παραπληροφόρηση για τη σουηδική κοινωνία», τόισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας.
Αν και δεν είναι επίσημο μέρος του κυβερνώντος συνασπισμού, οι Σουηδοί Δημοκράτες παρέχουν κρίσιμη στήριξη στην κυβέρνηση, η οποία περιλαμβάνει κεντροδεξιά μειοψηφικά κόμματα Μετριοπαθείς, Φιλελεύθερους και Χριστιανοδημοκράτες.
Το σχόλιο του Åkesson προκάλεσε αντιδράσεις από όλη τη σουηδική πολιτική σκηνή, συμπεριλαμβανομένης της πρώην πρωθυπουργού και ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών Magdalena Andersson, η οποία προειδοποίησε ότι η δήλωση του Åkesson «επιδεινώνει την εικόνα της Σουηδίας, δεν διευκολύνει την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ και αυξάνει περαιτέρω την πόλωση στη χώρα μας».
Τη Δευτέρα (27/11), ο πρωθυπουργός Kristersson ξεκαθάρισε στο SVT ότι τα λόγια του Åkesson δίνουν «μια ανακριβή εικόνα του τι αντιπροσωπεύει η Σουηδία διεθνώς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης