Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall, λόγω μείωσης στις αποδόσεις των ομολόγων – Στο +0,41% o S&P 500, o Nasdaq +0,46%

Κέρδη στη Wall, λόγω μείωσης στις αποδόσεις των ομολόγων – Στο +0,41% o S&P 500, o Nasdaq +0,46%
Θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο...
Άνοδο σημείωσαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, λόγω μείωσης στις αποδόσεις των ομολόγων.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε αύξηση +0,53% στις 35.273 μον., ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε +0,41% στις 4.556 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq παρουσίασε άνοδο +0,46% στις 14.265 μον.
9_45.JPG
Στο μεταξύ, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς μειώθηκε περισσότερο από 1 μ.β., στο 4,41%.
Σε γενικές γραμμές, οι αποδόσεις υποχώρησαν, με το 30ετές να υποχωρεί κατά σχεδόν 4 μονάδες βάσης, στο 4,54% - στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Αυτές οι κινήσεις έλαβαν χώρα αφότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στην τελευταία της συνεδρίαση σηματοδότησε ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει περιοριστική, μη δίνοντας καμία ένδειξη για μείωση επιτοκίων.

Στα επιχειρηματικά, η κατασκευάστρια ημιαγωγών Nvidia ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου.
Η εταιρεία δημοσίευσε προσαρμοσμένα κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ωστόσο προειδοποίησε ότι οι περιορισμοί στις εξαγωγές προς την Κίνα θα επηρεάσουν το δ’ οικονομικό της τρίμηνο.
Η ανταπόκριση υποδηλώνει πως η μετοχή της Nvidia μπορεί να είναι υπερτιμημένη, δεδομένης της άνοδό της πάνω από 200% φέτος.
Αυτή την εβδομάδα οι μετοχές της Nvidia ξεπέρασαν το όριο των 500 δολαρίων – ιστορικό υψηλό…
«Είναι ένα υπέροχο τρίμηνο», είπε ο trader Guy Adamu την Τρίτη στο «Fast Money» του CNBC.
«Αλλά σε ποιο σημείο λέτε στον εαυτό σας, ξέρετε τι, τώρα οι αποτιμήσεις αρχίζουν να τεντώνονται λίγο;».

Σε ό,τι αφορά τα μάκρο, στις ΗΠΑ, αξιωματούχοι της Federal Reserve στην πιο πρόσφατη συνάντησή τους δεν έδειξαν πρόθεση για μείωση των επιτοκίων, διότι ο πληθωρισμός παραμένει πολύ πάνω από τον στόχο τους.
Τα πρακτικά της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε 31 Οκτωβρίου- 1 Νοεμβρίου, έδειξαν πως τα μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) εξακολουθούν να ανησυχούν ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να κινηθεί υψηλότερα, οπότε ίσως χρειαστεί να γίνουν περισσότερα.
Όπως είπαν, η πολιτική θα πρέπει να παραμείνει «περιοριστική» έως ότου τα στοιχεία δείξουν πως ο πληθωρισμό τροχοδρομεί μια πειστική πορεία προς τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, αλλά αυτό πιθανότατα δεν αλλάζει την άποψη ότι η αγορά εργασίας επιβραδύνεται εν μέσω υψηλότερων επιτοκίων.
Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 24.000, στις εποχικώς προσαρμοσμένες 209.000, για την εβδομάδα που έληξε στις 18 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 226.000 αιτήσεις για την τελευταία εβδομάδα.

Οι δε παραγγελίες διαρκών αγαθών μειώθηκαν τον Οκτώβριο περισσότερο από το αναμενόμενο, καθώς οι κρατήσεις για εμπορικά αεροσκάφη υποχώρησαν και η ζήτηση για επιχειρηματικό εξοπλισμό μειώθηκε.
Ειδικότερα, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών μειώθηκαν 5,4%, μετά από άνοδο 4% τον Σεπτέμβριο.
Όπως μεταδίδει το Μarketwatch, οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσουν κατά 3,4%.
Εάν εξαιρεθούν τα αεροπλάνα και τα αυτοκίνητα, οι νέες παραγγελίες ήταν σταθερές τον περασμένο μήνα, επίσης κάτω από τις προβλέψεις.
Οι λεγόμενες δομικές παραγγελίες υποχώρησαν 0,1% τον Οκτώβριο. Ο αριθμός παραλείπει την άμυνα και τις μεταφορές και είναι δείκτης για ευρύτερες επιχειρηματικές επενδύσεις.
Οι συνολικές επιχειρηματικές επενδύσεις μειώθηκαν επίσης για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
Εξαιρουμένων των παραγγελιών στον τομέα της άμυνας, οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά σημείωσαν βουτιά 6,7% τον περασμένο μήνα.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Επιφυλακτικές ήταν οι κινήσεις των επενδυτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των πρακτικών της Fed και των αποτελεσμάτων της Nvidia, η οποία έχει εξελιχθεί στην αγαπημένη μετοχή του κλάδου της τεχνητής νοημοσύνης.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,36% στις 15.957 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE κατέγραψε πτώση 0,17% στις 7.469 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC βρέθηκε στις 7.260 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,43%, στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB παρέμεινε αμετάβλητος στις 29.154 μονάδες.
11_21.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης