Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Στα εταιρικά αποτελέσματα και την Εθνική Τράπεζα τα βλέμματα – Αναμένεται υψηλή μεταβλητότητα

Χρηματιστήριο: Στα εταιρικά αποτελέσματα και την Εθνική Τράπεζα τα βλέμματα – Αναμένεται υψηλή μεταβλητότητα
Η διαφορά της τιμής του placement με την τιμή του χθεσινού κλεισίματος της Εθνικής ίσως δώσει ευκαιρίες για profit taking στους βραχυπρόθεσμους επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
Στην Εθνική Τράπεζα παραμένουν εστιασμένα τα βλέμματα των επενδυτών, μετά την ολοκλήρωση του rebalancing χθες λόγω της αυξημένης στάθμισης της μετοχής και τη μεταφορά των μετοχών σήμερα στους δικαιούχους από το ΤΧΣ.
Η μεταβλητότητα της μετοχής αναμένεται να είναι αυξημένη ενώ δεν αποκλείεται βραχυπρόθεσμα να υπάρξει πίεση στη μετοχή, λόγω της διαφοράς της τιμής κλεισίματος χθες από την τιμή που έγινε το placement και η οποία είναι στο 1 ευρώ, δίνοντας σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη.
Επιπλέον η προσοχή των επενδυτών θα είναι στραμμένη στα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες και ειδικά σε αυτά της Motor Oil που ήταν ισχυρά και σημαντικά ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.
Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε αποτελέσματα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και ήταν κάπως αδύναμα, ενώ η διοίκηση μείωσε κάπως την εκτίμηση για τα EBITDA στο σύνολο της χρήσης από 740-760 εκατ. ευρώ σε 720-740 εκατ. ευρώ.
Η Fourlis επίσης δημοσίευσε ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ τα χρηματοοικονομικά κόστη και η μείωση της ζήτησης επηρέασε τα αποτελέσματα της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, η οποία ωστόσο είχε πολύ ισχυρές ταμειακές ροές.
Σημειώνεται πως αύριο οι μετοχές της Jumbo θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 1,3965 ευρώ ανά μετοχή καθαρό που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 5,4%, επομένως όσοι έχουν σήμερα στο κλείσιμο μετοχές της εταιρείας θα λάβουν το πρόσθετο μέρισμα.

Eurobank Equities
Τα προθεσμιακά συμβόλαια της Ε.Ε. δείχνουν μικτό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να σταθμίσουν τη μελλοντική στάση των κεντρικών τραπεζών, τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τις εταιρικές ειδήσεις ενόψει της αυριανής αργίας στις ΗΠΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα σήμερα με τη Motor Oil στο επίκεντρο και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών να αναμένονται στην Εθνική Τράπεζα.

Beta
Οι μετοχές που πωλήθηκαν πρόσφατα από το ΤΧΣ  είναι διαθέσιμες για διαπραγμάτευση σήμερα και θα έχουν κρίσιμο αντίκτυπο στον όγκο και την κατεύθυνση της συνεδρίασης. Πέρα από τις συναλλαγές της Εθνικής Τράπεζας το καλό σετ γενικά από τα αποτελέσματα του 3ου τριμήνου θα πρέπει να περιορίσει την πτώση.

Κύκλος
Η Lamda Development και η Quest ανακοινώνουν σήμερα τα μεγέθη τους για το 9μηνο. Στις 1237 μονάδες του Γ.∆. η πλησιέστερη στήριξη, στις 1260 η κοντινότερη αντίσταση, επισημαίνει η τεχνική ανάλυση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης