Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall ενόψει της εορτής των Ευχαριστιών – Στο +0,75% ο S&P 500, o Nasdaq +1,13%

Κέρδη στη Wall ενόψει της εορτής των Ευχαριστιών – Στο +0,75% ο S&P 500, o Nasdaq +1,13%
Θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Ανοδικά κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, με τους επενδυτές να ετοιμάζονται για τη γιορτή των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow σημείωσε άνοδο +0,58% στις 35.151 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε αύξηση +0,74% στις 4.547 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +1,13% στις 14.284 μον.
1_451.JPG
Στο ταμπλό, οι μετοχές της Microsoft ενισχύθηκαν 2% στα 378,87 δολ., φτάνοντας σε ιστορικό υψηλό επίπεδο, αφότου ο CEO του τεχνολογικού κολοσσού Satya Nadella ανακοίνωσε πως επικεφαλής στην ομάδα AI της εταιρείας αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος CEO της OpenAi Sam Altman.
Κατ’ άλλα, οι αγορές των ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη λόγω της αργίας των Ευχαριστιών.
Η Παρασκευή θα είναι επίσης μια «κουτσουμένη» ημέρα συναλλαγών.
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το «Stock Traders’ Almanac», οι ημέρες συνεδριάσεων πέριξ της εορτής των Ευχαριστιών ανέκαθεν ήταν ασταθείς τα τελευταία χρόνια, αλλά ο Νοέμβριος εξακολουθεί να είναι ο μήνας με τις καλύτερες επιδόσεις για τον S&P 500.
Παρά τη σύντομη εβδομάδα, υπάρχουν ορισμένοι βασικοί καταλύτες για την αγορά.
Η Nvidia θα ανακοινώσει αποτελέσματα, με τους αναλυτές να είναι παραπάνω από αισιόδοξοι.
Την ίδια στιγμή, οι «ταύροι» της αγοράς παραμένουν ενθουσιασμένοι, ιδιαίτερα λόγω των ψυχρότερων του αναμενομένου στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που ίσως προοιωνίζεται χαλαρότερη νομισματική πολιτική εκ μέρους της Federal Reserve.
«Παραμένουμε θετικοί στις μετοχές και αναμένουμε διεύρυνση των ράλι που σημειώθηκαν πρόσφατα, καθώς η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να σημειώνει βιώσιμη οικονομική επέκταση, αν και με μέτριο ρυθμό» έγραψε ο John Stoltzfus, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Oppenheimer.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Επιφυλακτικές ήταν οι κινήσεις των επενδυτών στις ευρωπαϊκές αγορές, με τις κεντρικές τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε 0,11% στις 15.901 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE κατέγραψε πτώση 0,11% στις 7.496 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC βρέθηκε στις 7.246 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,18%, στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB  ενισχύθηκε 0,15% στις 29.541 μονάδες.
2_322.JPG
Στο μακροοικονομικό μέτωπο, οι γερμανικές τιμές παραγωγού υποχώρησαν σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών τον Οκτώβριο 2023, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, συνεχίζοντας την πτωτική τάση μετά τις απώλειες-ρεκόρ του Σεπτεμβρίου.
Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2022, οι τιμές μειώθηκαν κατά 11,0%, που ήταν και η πρόβλεψη των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.
Η υπηρεσία επεσήμανε την ετήσια πτώση των τιμών ενέργειας κατά 27,9% ως τον κύριο λόγο για τη μείωση των τιμών παραγωγού.
Εξαιρουμένων των τιμών της ενέργειας, οι τιμές ήταν κατά 0,2% υψηλότερες από ό,τι τον Οκτώβριο του 2022, σύμφωνα με την Destatis.
Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν κατά 0,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης