Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Κοντά σε συμφωνία Ισραήλ – Hamas για την απελευθέρωση ομήρων

Washington Post: Κοντά σε συμφωνία Ισραήλ – Hamas για την απελευθέρωση ομήρων
Πρόκειται να ελευθερωθούν γυναίκες και παιδιά από το Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα
Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται Ισραήλ και Hamas για την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων, κυρίως γυναικών και παιδιών από το Ισραήλ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Washington Post επικαλούμενη πηγές από την ισραηλινή κυβέρνηση.
Βάσει του δημοσιεύματος, εάν συμφωνηθούν και οι οριστικές λεπτομέρειες, τότε η συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί ακόμα και εντός των επόμενων ημερών.
«Το γενικό περίγραμμα της συμφωνίας είναι σαφές» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει ότι γυναίκες και παιδιά από το Ισραήλ θα απελευθερωθούν ομαδικά, κάτι που θα γίνει ταυτόχρονα και με γυναίκες και παιδιά από την Παλαιστίνη που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.
H WP λέει ότι το Ισραήλ απαιτεί την απελευθέρωση 100 γυναικών και παιδιών, αν και επισημαίνεται πως οι μαχητές θα απελευθερώσουν 70.
Όσον αφορά τους Παλαιστίνιους αιχμαλώτους, εκτιμάται ότι κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές περίπου 120 γυναίκες και νέοι, ενώ είναι άγνωστο πόσοι από αυτούς και αυτές θα απελευθερωθούν.
Επιπλέον, η συμφωνία θα προβλέπει και την προσωρινή κατάπαυση του πυρός πιθανώς για πέντε ημέρες, κάτι που θα επιτρέψει την πιο ασφαλή μετακίνηση των Παλαιστίνιων από τα βόρεια προς τα νότια εδάφη καθώς και την καλύτερη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Αποκλιμάκωση

Αμερικάνοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων και μια προσωρινή κατάπαυση πυρός θα μειώσει τις διεθνείς αντιδράσεις για την κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή.
Εκτιμάται ότι περίπου 240 με 250 είναι οι όμηροι που κρατά η Hamas, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Ισραηλινοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης