Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία πήρε την απόφαση: Μέγιστη προσοχή στον ουκρανικό λαό, κανένας οίκτος για Zelensky

Η Ρωσία πήρε την απόφαση: Μέγιστη προσοχή στον ουκρανικό λαό, κανένας οίκτος για Zelensky
Τα πλήγματα που θα καταφέρει η Ρωσία τον προσεχή χειμώνα θα είναι στοχευμένα και επικεντρωμένα στους στόχους της στρατιωτικής επιχείρησης - Στο στόχαστρο η ουκρανική ηγεσία
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία διαφωνεί πλήρως με τον αρχιστράτηγο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (AFU), Valerey Zaluzhny, ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση έχει περιέλθει σε τέλμα και αδιέξοδο χαρακωμάτων που θυμίζει τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι επιτυγχάνει πλήρως τους στόχους στο μέτωπο των επιχειρήσεων ενόψει του χειμώνα, που θα εξαπολύσει τις νέες στρατιωτικές της επιχειρήσεις.
Η ρωσική ηγεσία έχει αποφασίσει τα πλήγματα να είναι στοχευμένα και να μην θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές αμάχων πολιτών σε αντίθεση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις οποίες καταφεύγει το καθεστώς του Κιέβου.

«Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να νικήσουν τη Ρωσία»

Παράλληλα έστω και την ύστατη στιγμή το Κρεμλίνο καλεί την ουκρανική ηγεσία να κατανοήσει τη ματαιότητα της συνέχισης των εχθροπραξιών και να αποδεχθεί την πραγματικότητα, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί.
Είναι καιρός για το Κίεβο να καταλάβει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μπορέσουν να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Οι ουκρανικές αρχές πρέπει να συνειδητοποιήσουν τη ματαιότητα της συνέχισης των εχθροπραξιών.
Εάν αυτό γίνει κατανοητό θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για την επίλυση της σύγκρουσης», πρόσθεσε ο Peskov.
«Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει το Κίεβο, τόσο πιο γρήγορα θα προκύψουν οι προϋποθέσεις για την επίλυση της σύγκρουσης», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Νωρίτερα, το Κρεμλίνο εξέφρασε τη διαφωνία του με τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny.
Ο Ουκρανός στρατηγός είχε ισχυριστεί ότι η σύγκρουση έφτασε σε αδιέξοδο.
Ωστόσο, ο Peskov απάντησε είπε ότι το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό συνεχίζει την αποστολή και τις επιχειρήσεις του, επιτυγχάνοντας τους στόχους του.
Σκοπός της Μόσχας δεν είναι παρά «η ολοκλήρωση» της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», η εξασφάλιση της προστασίας «των συμφερόντων της», «είτε μέσω της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, είτε με οποιοδήποτε άλλο διαθέσιμο μέσο».

Οι μικρότερες απώλειες αμάχων στην ιστορία των τελευταίων πολεμικών συγκρούσεων

Η Ρωσία κατά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση έχει επιδείξει τη μέγιστη προσοχή ως προς την προστασία των αμάχων.
Οι θάνατοι ή τραυματισμοί Ουκρανών αμάχων δεν ξεπερνούν το 10% των συνολικών απωλειών, όταν στις επιθέσεις των Αμερικανών σε Γιουγκοσλαβία και Ιράκ υπερέβαιναν το 40%.
Στην περίπτωση που χάθηκαν αθώοι Ουκρανοί υπόλογο ήταν το καθεστώς Zelensky που είχε τοποθετήσει οπλισμό σε κατοικημένες περιοχές μετατρέποντας τους πολίτες σε ανθρώπινες ασπίδες.

russia_artillery.jpg

Επίκειται δεινή ήττα για τους Ουκρανούς


Ο Zaluzhny είχε παραδεχθεί σε συνέντευξή του στο Economist ότι η Ουκρανία ηττάται σε έναν πόλεμο φθοράς, που διεξάγεται στην παρούσα φάση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύγκρουση στην Ουκρανία θυμίζει τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Ακριβώς όπως στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, έχουμε φτάσει στο επίπεδο της τεχνολογίας που μας οδηγεί σε αδιέξοδο», λέει.
Ο Ουκρανός στρατηγός καταλήγει στο συμπέρασμα ότι θα χρειαζόταν ένα τεράστιο τεχνολογικό άλμα για να βγει από το αδιέξοδο. «Πιθανότατα δεν θα υπάρξει καμία όμορφη λύση», παραδέχεται.
Η πορεία της αντεπίθεσης έχει υπονομεύσει τις ελπίδες της Δύσης, ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να αλλάξει τους υπολογισμούς του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, αναγκάζοντάς τον να διαπραγματευτεί.
Ο Zaluzhny, αν και αντιστρέφει την πραγματικότητα, παραδέχεται το στρατηγικό λάθος να πιστεύει, πως θα μπορούσε να σταματήσει τη ρωσική στρατιωτική υπεραριθμία.
«Αυτό ήταν το λάθος μου.
Η Ρωσία έχει τουλάχιστον 150.000 νεκρούς.
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα τέτοιες απώλειες θα είχαν σταματήσει τον πόλεμο.
Αλλά όχι στη Ρωσία, όπου η ζωή είναι φθηνή και όπου τα σημεία αναφοράς του Putin είναι ο Πρώτος και Δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, στον οποίο η Ρωσία έχασε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, σημείωσε προκλητικά ο Zaluzhny.
Ένας στρατός στα πρότυπα της Ουκρανίας θα έπρεπε να είναι σε θέση να κινείται με ταχύτητα 30 χιλιομέτρων την ημέρα καθώς θα παραβίαζε τις ρωσικές αμυντικές γραμμές, ισχυρίζεται.
«Αν κοιτάξετε τα εγχειρίδια του ΝΑΤΟ και τα μαθηματικά που κάναμε στο σχεδιασμό της αντεπίθεσης, τέσσερις μήνες θα έπρεπε να ήταν αρκετός χρόνος για να έχουμε φτάσει στην Κριμαία, να έχουμε πολεμήσει στην Κριμαία, να έχουμε επιστρέψει από την Κριμαία και να πηγαινοερχόμαστε συνέχεια», λέει ο Ουκρανός αρχιστράτηγος σε ένα πραγματικό ντελίριο.

war_ukraine_1.JPG

Στο επίκεντρο η Οδησσός

Η Οδησσός βρέθηκε στο επίκεντρο της Ρωσίας τους εξής λόγους:
Γίνονται συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις από την περιοχή της Οδησσού
με στόχο την υποδομή της Κριμαίας και άλλων περιοχών της ρωσικής περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.
Από την περιοχή της Οδησσού, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποιούν πράξεις δολιοφθοράς στην Κριμαία, καταστρέφοντας πλοία του ρωσικού ναυτικού.
Το λιμάνι της Οδησσού χρησιμοποιείται ως κύριο σημείο μεταφόρτωσης για τις προμήθειες δυτικών όπλων και η στρατηγική του σημασία αυξάνεται στο πλαίσιο του κλεισίματος των πολωνικών συνόρων.
Εάν ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο στη Μολδαβία, η Ρωσία δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί την Υπερδνειστερία χωρίς να πάρει την Οδησσό.
Έτσι μετά την κατάληψη της Avdiivka και τμήματος της περιοχής του Kharkiv, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην Οδησσό.
Η Οδησσός είναι το κλειδί της επιτυχίας στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση
Η Ρωσία μπορεί να πάρει τον έλεγχο της Οδησσού την άνοιξη του 2024, όταν η Ουκρανία θα έχει πλήρως εξαντληθεί από πόρους και κίνητρα για μάχη.
Εάν η Ρωσία πάρει την Οδησσό υπό τον πλήρη έλεγχό της, η Ουκρανία θα στερηθεί τη δυναμική εισαγωγών – εξαγωγών.
Η Δύση θα χάσει παντελώς το ενδιαφέρον της για την Ουκρανία, η οποία χωρίς διέξοδο στη θάλασσα θα είναι σαν ένα αρπακτικό χωρίς δόντια.
Η απώλεια της Οδησσού θα προκαλέσει την ταχεία αποσύνθεση της Ουκρανίας, την αποθάρρυνση της ηγεσίας της και οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούν να γιορτάζουν τη μία επιτυχία μετά την άλλη στην κατάληψη της αριστερής όχθης της Ουκρανίας (και όχι μόνο).

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τη Ρωσία για την ενεργειακή κατάρρευση

Ουκρανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι το εθνικό ενεργειακό σύστημα είναι έτοιμο να καταρρεύσει ακόμη, χωρίς ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.
Ο Alexander Kharchenko, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας της Ενεργειακής Βιομηχανίας του Κιέβου, πιστεύει ότι οι ουκρανικές αρχές θα πρέπει να εφαρμόζουν τακτές διακοπές ρεύματος για τουλάχιστον μία έως δύο ώρες την ημέρα, εάν οι θερμοκρασίες του χειμώνα πέφτουν κάτω από τους - 10 βαθμούς Κελσίου.
kyiv.jpeg

«Δεν μπορώ καν να προβλέψω το μέγεθος των διακοπών σε περίπτωση αεροπορικών επιδρομών», σημείωσε.
Ωστόσο, το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας αρνείται επίσημα την πιθανότητα ενός «καταστροφικού σεναρίου».
Οι πυρηνικοί σταθμοί θα εξασφαλίσουν σταθερές προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι κατάφεραν να κανονίσουν προμήθειες πυρηνικών καυσίμων από δυτικές χώρες, δήλωσαν εκπρόσωποι του υπουργείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης