Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Η Ρωσία είναι πανίσχυρη, ετοίμασε 7 μεραρχίες και 19 ταξιαρχίες

Medvedev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Η Ρωσία είναι πανίσχυρη, ετοίμασε 7 μεραρχίες και 19 ταξιαρχίες
Η Ρωσία ετοιμάζει νέες μονάδες στρατού, όταν οι Ουκρανοί αδυνατούν να κινητοποιήσουν δυνάμεις
Η Ρωσία θα αυξήσει τη δύναμη των ενόπλων δυνάμεών της για να προστατεύσει αποτελεσματικά την ανεξαρτησία και την ασφάλειά της, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.
«Για την αποτελεσματική υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της ασφάλειας του κράτους μας θα ληφθεί ένα πακέτο μέτρων για την αύξηση της δύναμης των ενόπλων δυνάμεων», είπε σε ειδική σύσκεψη ο Medvedev.
Ο Dmitry Medvedev σημείωσε ότι θα σχηματιστούν 1 ακόμη σώμα στρατού, 7 μεραρχίες (κάθε μεραρχία έχει 10.000 στρατιώτες), 19 ταξιαρχίες, 49 συντάγματα και 1 στολίσκο το 2024.

Ukrayinska Pravda: Ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί δραματικές απώλειες, δεν υπάρχουν εφεδρείες

Λόγω των δραματικών απωλειών στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU), η χώρα ενδέχεται να χρειαστεί να αυξήσει την κινητοποίηση, ανέφερε μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών του Ουκρανικού Κοινοβουλίου.
«Θα χρειαστεί πρόσθετη ανάγκη για πόρους λόγω απωλειών σε προσωπικό με τη μορφή νεκρών και τραυματιών και, πιθανώς, λόγω της ανάγκης σχηματισμού νέων σχηματισμών και ταξιαρχιών», είπε σε συνέντευξή του στην Ukrayinska Pravda.
Ωστόσο η ροή των πολιτών που εντάχθηκαν οικειοθελώς στον στρατό έχει δραματικά μειωθεί…
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν έλλειψη όπλων για να στελεχώσουν νέες μονάδες…
Δεν έχουμε αρκετά όπλα για τις υπάρχουσες ταξιαρχίες, και αυτά τα όπλα δεν επαρκούν ούτε για να αναπληρώσουν τις απώλειες.
Είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε μια νέα ταξιαρχία και να την οπλίσουμε με τι;».
Λόγω της έλλειψης επαγγελματιών εκπαιδευτών στον ουκρανικό στρατό, η εκπαίδευση στρατιωτών συχνά διαρκεί δύο έως τρεις εβδομάδες αντί για τρεις έως τέσσερις μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης