Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Απεχθής εκβιασμός της Hamas η κράτηση ομήρων – Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Ιράν

Macron: Απεχθής εκβιασμός της Hamas η κράτηση ομήρων – Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Ιράν
Η Γαλλία αντιτίθεται στη συνολική διακοπή της ευρωπαϊκής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους είπε ο Macron
Σχετικά Άρθρα
Απεχθή και απαράδεκτο εκβιασμό χαρακτήρισε την κράτηση ομήρων από την Hamas ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, ο οποίος υποστήριξε πως οι δηλώσεις του ανώτατη ηγέτη του Ιράν, Ali Khamenei (σ.σ. να φιλήσουμε τα χέρια όσων σχεδίασαν την επίθεση κατά του Ισραήλ) είναι απαράδεκτες.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη Γερμανία, ο Macron είπε πως το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί, ότι η χώρα του υποστηρίζει τις αμυντικές του επιχειρήσεις και ότι καταδικάζει τις τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά και ότι ο ίδιος επιθυμεί να εργαστεί για την επίτευξη μίας μόνιμης ειρήνης στην περιοχή.
«Στόχος μας είναι να μην αφήσουμε κανένα χώρο στις τρομοκρατικές ενέργειες» τόνισε ο Macron, ο οποίος ανέφερε πως η Γαλλία αντιτίθεται στη συνολική διακοπή της ευρωπαϊκής βοήθειας προς τους Παλαιστινίους, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ούτως ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν χρηματοδοτούν την Hamas.
O Macron δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για το εάν το Ιράν εμπλέκεται σε αυτήν την επίθεση, καθώς όπως είπε, δεν διαθέτει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για αυτό, σημειώνοντας ωστόσο πως οι δημόσιες τοποθετήσεις του Ιράν για την επίθεση στο Ισραήλ είναι απαράδεκτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης