Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τελεσίγραφο της αριστερής πτέρυγας στον Κασσελάκη: Συνέδριο τώρα και ανοχή μέχρι τις ευρωεκλογές αλλιώς… διάσπαση

Τελεσίγραφο της αριστερής πτέρυγας στον Κασσελάκη: Συνέδριο τώρα και ανοχή μέχρι τις ευρωεκλογές αλλιώς… διάσπαση
Ο Κώστας Ζαχαριάδης δεν στηρίχτηκε πολύ παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική είναι πιο δυνατός από το ΠΑΣΟΚ...
Σχετικά Άρθρα
Tα επιτελεία προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα της κάλπης. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει έντονος προβληματισμός καθώς οι επιλογές σε περιφέρειες και δήμους έφεραν κακά αποτελέσματα.
Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις όπως στην Δυτική Ελλάδα, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Νότιο Αιγαίο, οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασαν τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν και δεν μπορεί κάποιος να ρίξει το φταίξιμο στον Στέφανο Κασσελάκη, αξίζει να πούμε ότι η νέα ηγεσία δεν έδωσε κάποιους πόντους σε αυτή την αναμέτρηση.
Μάλιστα, κάποιοι τονίζουν ότι μπορεί και η αριστερή πτέρυγα να μην πήγε καν να στηρίξει τις επιλογές του κόμματος.
Ο Κώστας Ζαχαριάδης δεν στηρίχτηκε πολύ παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική είναι πιο δυνατός από το ΠΑΣΟΚ.
Άλλοι θεωρούν ότι οι αριστεροί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ μετακόμισαν στο ΚΚΕ εξηγώντας τα αρκετά ανεβασμένα ποσοστά που πήραν οι υποψήφιοι του σε Αθήνα και Αττική.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση έχει αρχίσει τις αντιδράσεις

Το νέο στραπάτσο για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει την εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ να έχει δώσει τελεσίγραφο στην νέα ηγεσία θέτοντας 2 ζητήματα.
Πρώτον, την διεξαγωγή συνεδρίου την οποία αποφεύγει η πλευρά Κασσελάκη και δεύτερον θέτουν ως περίοδο χάριτος για την νέα ηγεσία τις ευρωεκλογές του 2024.
Θυμίζω ότι στο λόγο του ο Στέφανος Κασσελάκης χρησιμοποίησε ως ορόσημο για την νέα δημοκρατική παράταξη τις εθνικές εκλογές το 2027.
Όμως, δεν έχει γίνει αποδεκτό από την Ομπρέλα και το αριστερό ρεύμα στον ΣΥΡΙΖΑ και θεωρείται ότι μέχρι τότε θα έχουμε διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ή απόσχιση ενός μεγάλου κομματιού.
Τα μηνύματα που έρχονται στην Κουμουνδούρου είναι ανησυχητικά. Ο Γιώργος Τσίπρας, μάλιστα, τόνισε ότι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο.

Οι διαφωνίες και το κύμα αντίδρασης για αναβάθμιση Παππα-Πολάκη

Οι διαφωνίες, άλλωστε, που διατυπώθηκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα κατά τη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας ανέδειξαν μία εσωκομματική δύναμη 16 βουλευτών.
Με την απειλή της διάσπασης που θα φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ σε δεινή θέση αφού θα χάσει τον θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα τον πάρει το ΠΑΣΟΚ, η ομάδα Αχτσιόγλου- Τσακαλώτου δείχνει ότι δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως την αναβάθμιση των Παππά-Πολάκη στο κόμμα.
Θεωρούν ότι δεν «γίνεται να μιλάμε για επανίδρυση του κόμματος και να κάνουν κουμάντο ο Πολάκης και Παππάς, με τον πρώτο να έχει υποπέσει σε ένα ακόμα ολίσθημα για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, να επιτεθεί σε γνωστό σκιτσογράφο.
Στο μέτωπο της αντίδρασης μπήκαν και στελέχη που στήριξαν Κασσελάκη όπως η Κ.Νοτοπούλου και η Όλγα Γεροβασίλη.

Τα δύο σενάρια για την ομάδα Αχτσιόγλου-Τσακαλώτου

Από εκεί και πέρα, 2 είναι τα βασικά σενάρια για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ομπρέλα και η εσωκομματική αντιπολίτευση των 16 να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, να σχηματίσει δική τους κοινοβουλευτική ομάδα και να προετοιμαστεί για τις ευρωεκλογές.
Αυτό θα φθείρει πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη στην προσπάθειά του να στήσει ένα κόμμα από την αρχή.
Το δεύτερο σενάριο είναι να παραμείνει η Ομπρέλα και η ομάδα Αχτσιόγλου-Χαρίτση-Τσακαλώτου να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις ευρωεκλογές ελπίζοντας σε μία νέα ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, βασικά σε νέα πτώση των ποσοστών του. Και από εκεί και πέρα, να οργανώσει μαζική έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ έχοντας πείσει και άλλα στελέχη να ακολουθήσουν.
Σε κάθε περίπτωση, η εσωκομματική αντιπολίτευση μετρώντας μια δύναμη άνω των 10 βουλευτών μπορεί να κάνει ζημία στον Κασσελάκη.
Η νέα ηγεσία, πλέον, θα πρέπει να συστήσει το όργανο των τομεαρχών χωρίς τη συμμετοχή στελεχών της αντιπολίτευσης.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης