Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αδειάζουν τα σύνορα Γάζας - Ισραήλ, λίγο πριν τη χερσαία εισβολή - Στα καταφύγια του ΟΗΕ 20.000 Παλαιστίνιοι

Αδειάζουν τα σύνορα Γάζας - Ισραήλ, λίγο πριν τη χερσαία εισβολή - Στα καταφύγια του ΟΗΕ 20.000 Παλαιστίνιοι
Ο ισραηλινός στρατός κήρυξε «απαγορευμένη ζώνη» όλη την περιοχή γύρω από την Λωρίδα της Γάζας
Σχετικά Άρθρα
O ισραηλινός στρατός ξεκίνησε να εκκενώνει τους ισραηλινούς οικισμούς που βρίσκονται κοντά στην περιοχή των συνόρων με τη Γάζα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός του.
Χιλιάδες άνθρωποι θα μεταφερθούν σε άλλα σημεία του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Richard  Hecht.
Ο στρατός κήρυξε «απαγορευμένη ζώνη» την περιοχή γύρω από την παράκτια λωρίδα.
Υπάρχουν ακόμα οκτώ σημεία στο νότιο Ισραήλ όπου ο στρατός κάνει έρευνες για πιθανούς επιτιθέμενους, δήλωσε ο Hecht.
Ο φράκτης στη Λωρίδα της Γάζας παραβιάστηκε σε 29 σημεία, τα οποία τώρα ελέγχονται.
Περίπου 300 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν, σύμφωνα με αναφορές, στη μεγάλης κλίμακας επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς ενώ 1.600 τραυματίστηκαν.
Πολλοί Ισραηλινοί κρατούνται ως όμηροι στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων.
Ο ισραηλινός στρατός δεν είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς έως τώρα.
«Θα στείλουμε μια πολύ σκληρή απάντηση στη Χαμάς μετά από αυτήν την απάνθρωπη επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού. «Είναι ένα τρομερό πρωινό».
Ο Hecht δήλωσε ότι θα δοθούν οδηγίες στον πληθυσμό της Γάζας πριν από τις επιθέσεις σε στόχους της Χαμάς για να «αποφευχθούν οι παράπλευρες απώλειες».
Ωστόσο δεν θα υπάρξει εκκένωση, δήλωσε.
«Θα τους πούμε να πάνε βόρεια, να πάνε νότια, να πάνε ανατολικά». Αναφορικά με πιθανή χερσαία επίθεση, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι. Τα συνοριακά περάσματα στη Γάζα καταστράφηκαν από τη Χαμάς, δήλωσε.
«Δεν βιαζόμαστε να τα ξανοίξουμε».

ΟΗΕ: 20.000 κάτοικοι της Γάζας έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής τα σπίτια τους

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, 8 Οκτωβρίου, ο αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας εκτιμώνταν ότι είχε φτάσει τουλάχιστον τους 20.000, δήλωσε το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (UNOCHA).
«Μέχρι τις 18:00 τοπική ώρα, τουλάχιστον 20.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι είχαν καταφύγει σε 44 σχολεία της Υπηρεσίαε Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων των 28 καθορισμένων καταφυγίων έκτακτης ανάγκης, που βρίσκονται σε όλες τις περιοχές της Λωρίδα της Γάζας, εκτός από τη Χαν Γιούνις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο απολογισμός των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα είναι 313 Παλαιστίνιοι νεκροί και πάνω από 2.000 τραυματίες.
Η UNOCHA έχει επίσης αρχίσει να λαμβάνει πληροφορίες για θύματα συγκρούσεων στη Δυτική Όχθη του ποταμού Ιορδάνη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου οι Παλαιστίνιοι βγήκαν στους δρόμους για να δείξουν αλληλεγγύη στους κατοίκους της Γάζας.
«Από τις 5:00 μ.μ. η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος (PRCS) ανέφερε ότι περιέθαλψε 23 Παλαιστίνιους που τραυματίστηκαν από ισραηλινές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων εννέα που χτυπήθηκαν με αληθινά πυρομαχικά, έξι τραυματίστηκαν από καουτσούκ, τέσσερις που χρειάστηκαν θεραπεία για εισπνοή δακρυγόνων, τρεις που είχαν τραύματα από σκάγια και ένας που δέχθηκε σωματική επίθεση», ανέφερε η οργάνωση.
Η UNOCHA ανέφερε επίσης ότι επτά Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από Ισραηλινούς εποίκους, συμπεριλαμβανομένων δύο τραυματιών με αληθινά πυρομαχικά στο Σαλφίτ.
Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν είτε από ισραηλινές δυνάμεις είτε από εποίκους και ένα παιδί τραυματίστηκε σοβαρά, πρόσθεσε το όργανο του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης