Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ας το πάρουν απόφαση στο Κίεβο: Άπιαστο όνειρο η νίκη – Μη στραγγίζουν άλλο την Ουκρανία

Ας το πάρουν απόφαση στο Κίεβο: Άπιαστο όνειρο η νίκη – Μη στραγγίζουν άλλο την Ουκρανία
Οι ελπίδες ότι η αντεπίθεση που ξεκίνησε το καλοκαίρι θα οδηγούσε σε μια σημαντική ανακατάληψη εδαφών, δεν πραγματοποιήθηκαν
Σχετικά Άρθρα
Το Κίεβο πρέπει να το πάρει απόφαση, η νίκη απέναντι στη Ρωσία είναι ένα άπιαστο όνειρο και δεν θα πρέπει να στραγγίζει άλλο την Ουκρανία αναφέρει σε δημοσίευμα της η Washington Post, η οποία εκτιμά ότι οι Ουκρανοί αντί να συνεχίσουν έναν παρατεταμένο πόλεμο φθοράς, καλύτερο θα ήταν να «παγώσουν» τη σύγκρουση.
«Οι Ουκρανοί με τους οποίους μίλησα κατά τη διάρκεια της τετραήμερης επίσκεψης μου, γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να πολεμούν για πάντα με την ελπίδα μιας άπιαστης νίκης.
Οι ελπίδες ότι η αντεπίθεση που ξεκίνησε το καλοκαίρι θα οδηγούσε σε μια σημαντική ανακατάληψη εδαφών, δεν πραγματοποιήθηκαν» επισημαίνει το δημοσίευμα, υποστηρίζοντας πως πλέον οι Ουκρανοί είναι πολύ πιο διατεθειμένοι να μιλήσουν για το πώς θα τερματιστεί αυτός ο πόλεμος σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Να παγώσει η σύγκρουση

«Εάν η Ουκρανία έχει σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο θα είναι σε θέση να επιβιώσει σε έναν πόλεμο που θα μπορούσε να κρατήσει πολλά χρόνια, τότε μάλλον θα πρέπει να σκεφτεί τρόπους έτσι ώστε να «παγώσει» τη σύγκρουση, βάζοντας τους όρους της και λαμβάνοντας εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο μιας συμφωνίας» υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Τι λέει η Ρωσία

Πάντως η Ρωσία έχει διαμηνύσει πως αν και είναι έτοιμη να πάει σε διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, δεν πρόκειται να εξετάσει καμία πρόταση για κατάπαυση πυρός και «πάγωμα» της σύγκρουσης, υποστηρίζοντας – και όχι άδικα – πως ήδη έχει εξαπατηθεί από τη Δύση και το Κίεβο με τις Συμφωνίες του Μινσκ.
Σε κάθε περίπτωση αρκετές φορές στο παρελθόν, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov έχει επισημάνει πως όσο περισσότερο καθυστερεί το Κίεβο τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να διαπραγματευτεί αργότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης