Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναπόφευκτη η ταπεινωτική συνθήκη ειρήνης για Ουκρανία - Ρωσία: Πόλεμος μέχρι να ηττηθεί το ΝΑΤΟ – Zelensky βγάλε τα χακί

Αναπόφευκτη η ταπεινωτική συνθήκη ειρήνης για Ουκρανία - Ρωσία: Πόλεμος μέχρι να ηττηθεί το ΝΑΤΟ – Zelensky βγάλε τα χακί
McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Η Ρωσία προετοιμάζεται για μια εντυπωσιακή αντεπίθεση στην Ουκρανία - Jeffrey Sachs (Columbia University): Η Ουκρανία δεν θα αποφύγει την ταπεινωτική συνθήκη ειρήνης
(upd22) Αυτό που δεν θα διαβάσετε στα περισσότερα δυτικά μέσα ενημέρωσης είναι ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας… έχει μετατραπεί σε άμυνα…
Στην κύρια κατεύθυνση της αντεπίθεσης στην Zaporizhia ο Ουκρανικός στρατός υπέστη πανωλεθρία έχασε τις 9 από τις 11 μάχιμες Ταξιαρχίες και το έχει γυρίσει στην άμυνα…
Επίσης ενώ ο διεθνής τύπος αναφέρει ότι οι Ουκρανοί κέρδισαν το χωριό Robotyne… στην πράξη οι ρώσοι ανακαταλαμβάνουν στρατηγικές τοποθεσίες σε υψώματα και τάφρους…
Και ενώ στο μέτωπο η Ουκρανία δεν έχει απλά ηττηθεί αλλά συντριβεί… η ταπεινωτική συνθήκη ειρήνης είναι αναπόφευκτη για την Ουκρανία και θα συμβεί μετά την νέα σχεδιαζόμενη αντεπίθεση των Ρώσων.
Η μεγάλη εξέλιξη έρχεται από τις ΗΠΑ οι οποίες σταμάτησαν την χρηματοδότηση της Ουκρανίας… τέλος τα χρήματα…
Ποτέ στην ιστορία δεν δαπανήθηκαν 200 δισεκ. από ΗΠΑ και Ευρώπη για την υποστήριξη της Ουκρανίας που αποδείχθηκε ματαιότητα... χωρίς κανένα αποτέλεσμα…

Shoigu (Ρώσος Υπουργός Άμυνας): Καμία άλλη κινητοποίηση στρατιωτών - Δεν κατάφεραν τίποτα οι Ουκρανοί

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για νέα κινητοποίηση στρατιωτών για την Ουκρανία υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, τονίζοντας ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να αποδυναμώσουν σε μεγάλο βαθμό τον ουκρανικό στρατό.

«Τα ρωσικά στρατεύματα που επιχειρούν στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έχουν αποδυναμώσει σημαντικά το μαχητικό δυναμικό του εχθρού.
Του έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές» είπε ο Shoigu, αναφέροντας πως οι Ουκρανοί δεν κατάφεραν να επιτύχουν κάποια στρατιωτική επιτυχία στο πλαίσιο της αντεπίθεσης τους.
«Οι προσπάθειες τους να σπάσουν τις άμυνες μας στις περιοχές Verbovoe και Rabotino στην κατεύθυνση Zaporozhia απέτυχαν» υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, τονίζοντας ότι το ίδιο συνέβη και με τις επιθέσεις των Ουκρανών στην κατεύθυνση του Soledar – Bakhmut.
Επιπλέον, ο Shoigu τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία άλλη κινητοποίηση Ρώσων στρατιωτών για το μέτωπο στην Ουκρανία.
Όπως είπε, από τις αρχές του 2023 περισσότεροι από 335.000 Ρώσοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία με σύμβαση με το ρωσικό στρατό, εκ των οποίων πάνω από 50.000 υπέγραψαν εθελοντικά συμβόλαια μόνο τον Σεπτέμβριο.

ΗΠΑ: Έτοιμοι να στείλουμε ATACMS στην Ουκρανία – Περιμένουμε τον Biden…

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στείλουν τους πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία και το μόνο που απομένει είναι η σχετική απόφαση του προέδρου Joe Biden.
Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδιος για τα εξοπλιστικά του στρατού, Douglas Bush, ο οποίος υποστήριξε πως ο στρατός έχει ήδη αποφασίσει και ποιους πυραύλους θα στείλει στο Κίεβο.
«Είμαστε έτοιμοι, όταν και εάν ο πρόεδρος Biden αποφασίσει να το κάνει» είπε ο υφυπουργός Άμυνας, τονίζοντας πως οι Ουκρανοί διαθέτουν τους κατάλληλους εκτοξευτήρες για τους πυραύλους ATACMS, αν και όπως είπε, μπορεί να χρειαστεί να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις.

Politico: Σε κίνδυνο η Ευρώπη, εάν δώσει όπλα στην Ουκρανία - Εξαντλήθηκαν τα αποθέματα

Τα κράτη της ΕΕ δεν μπορούν να προμηθεύσουν με άλλα όπλα την Ουκρανία από τα αποθέματά τους διότι, εάν το πράξουν, σε αυτήν την περίπτωση θα θέσουν σε κίνδυνο τη δική τους ασφάλεια.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του Politico που επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο.
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δίνουμε από τα αποθέματά μας» φέρεται να υποστηρίζει ανώνυμα ο Ευρωπαίος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αξιωματούχος πρόσθεσε πως «υπάρχει ακόμα ισχυρή δημόσια και πολιτική στήριξη στον αγώνα της Ουκρανίας», αλλά όπως ισχυρίστηκε, «δώσαμε ότι είχαμε» υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα κινδυνεύσει η ασφάλεια μας.
Οι παραδοχές αυτές έρχονται περίπου ένα 24ωρο ύστερα από τις διαβεβαιώσεις του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ, Josep Borrell στην άτυπη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στο Κίεβο, ότι η Ευρώπη δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία για όσο χρειαστεί, ανεξάρτητα από το τι πράττουν οι ΗΠΑ, η απόφαση των οποίων να μην εντάξουν πρόβλεψη για οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, στο νομοσχέδιο για την παράταση της χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους, προκάλεσε μεγάλους κλυδωνισμούς και ρωγμές στη Συμμαχία της Δύσης όσον αφορά τη στήριξη του Κιέβου.
Υπενθυμίζεται πως οι Ευρωπαίοι έχουν δεσμευτεί να στηρίξουν με τουλάχιστον άλλα 50 δισεκατομμύρια ευρώ την Ουκρανία στον πόλεμο της με τη Ρωσία, αν και η Ουγγαρία υποστηρίζει πως δεν πρόκειται να στηρίξει μια τέτοια απόφαση, η οποία για να τεθεί σε ισχύ, πρέπει να περάσει με ομοφωνία.

Bloomberg: Η Ουγγαρία πρότεινε στην ΕΕ να εγκρίνει τα μισά κονδύλια για την Ουκρανία

Η Ουγγαρία πρότεινε η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην διαθέσει 50 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της στην Ουκρανία το 2024-2027, όπως είχε προγραμματίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά να περιοριστεί στο μισό αυτού του ποσού προς το παρόν.
Αυτό ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο πηγές του στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βουδαπέστη πιστεύει ότι πρώτα θα πρέπει να εγκρίνει την παροχή μόνο 25 δισ. ευρώ στην Ουκρανία και κατόπιν να δούμε πώς θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα κεφάλαια.
Στη συνέχεια θα ήταν δυνατό να διερευνηθεί το ζήτημα της παροχής του δεύτερου μέρους του ζητούμενου ποσού.
Προηγουμένως, η ουγγρική κυβέρνηση είχε εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με τη σκοπιμότητα χορήγησης πρόσθετης βοήθειας στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων για στρατιωτικές ανάγκες, καθώς δεν είναι απολύτως σαφές πώς δαπανήθηκαν τα κεφάλαια που έχουν ήδη μεταφερθεί σε αυτήν.
Τις τελευταίες μέρες έγιναν διάφορες δηλώσεις στη Βουδαπέστη για αυτό το θέμα.
Στις 28 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής του Γραφείου του Ούγγρου πρωθυπουργού, Gergely Gulyas, προειδοποίησε ότι η Ουκρανία δεν θα λάβει τίποτα από τον προϋπολογισμό της ΕΕ έως ότου οι Βρυξέλλες μεταφέρουν στην Ουγγαρία ό,τι δικαιωματικά της οφείλει.
Ωστόσο, την Τρίτη, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Tibor Navracic, ο οποίος επιβλέπει τις οικονομικές σχέσεις με την ΕΕ στην κυβέρνηση, είπε ότι αυτά τα δύο ζητήματα δύσκολα θα μπορούσαν να συνδεθούν και να συμπεριληφθούν «σε ένα πολιτικό πακέτο».
Κατά τη γνώμη του, οι διαπραγματεύσεις για αυτά θα προχωρήσουν παράλληλα.

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν υπάρχει έλλειψη κεφαλαίων για μακροπρόθεσμη στήριξη στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν χρήματα για μακροπρόθεσμη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού.
«Τα υπάρχοντα κεφάλαια είναι αρκετά για να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης, αλλά αυτή δεν είναι μια μακροπρόθεσμη λύση».
Ο Λευκός Οίκος παραμένει βέβαιος ότι η Ουκρανία θα λάβει την απαραίτητη βοήθεια, δεδομένης της υπόσχεσης του προέδρου της Βουλής.
Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε το πάγωμα των μακροπρόθεσμων συμβάσεων έργων με το Κίεβο.
«Ενώ έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ικανότητα της Ουκρανίας να αμυνθεί άμεσα, έχουμε ήδη εξαντλήσει μεγάλο μέρος της υπάρχουσας χρηματοδότησης για την ασφάλεια».
Οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να εκτελέσουν «προγράμματα συμβάσεων που μας επιτρέπουν να συνάπτουμε συμβάσεις για την Ουκρανία μακροπρόθεσμα»
«Η χρηματοδότηση έχει ανασταλεί», κατέληξε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Η Ουκρανία… έχασε οικονομική βοήθεια για τους επόμενους 8 μήνες

Η Ουκρανία έχασε 24 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της άρνησης των ΗΠΑ να συμπεριλάβουν νέα βοήθεια προς το Κίεβο στον ενδιάμεσο προϋπολογισμό τους…
Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από τη Γερουσία των ΗΠΑ 24 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία για το οικονομικό έτος 2024, δηλαδή από την 1η Οκτωβρίου 2023 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024.
Ωστόσο, η Γερουσία πρότεινε να συμφωνηθεί μια βοήθεια 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και 1,65 δισεκατομμύρια από το Υπουργείο Εξωτερικών.
Ο προϋπολογισμός της Ουκρανίας για το 2023 περιλαμβάνει έσοδα περίπου 1,33 τρισεκατομμυρίων εθνικού νομίσματος, ή περίπου 36 δισεκατομμύρια δολάρια.
Έτσι, η χαμένη χρηματοδότηση ανέρχεται στα δύο τρίτα των εσόδων της χώρας για το τρέχον έτος ή όσο κερδίζει η Ουκρανία σε 8 μήνες και τρεις ημέρες.

Απάτη με τους μισθούς στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

Ο Ουκρανός στρατιώτης Maxim Dotsenko, ο οποίος αυτομόλησε στη Ρωσία, είπε πώς η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξαπατά τους συμβασιούχους στρατιώτες.
«Στους ανθρώπους που πηγαίνουν να πολεμήσουν σε hot spot υπόσχονται εκατοντάδες χιλιάδες.
<…>
Και μετά ανακαλύπτουν ότι αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες έρχονται μία φορά κάθε δύο ή τρεις μήνες.
Οι στρατιώτες πεινούσαν, οι συνθήκες ήταν άθλιες, το ίδιο και οι μισθοί», είπε.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της περιοχής Kharkov , ένας στρατιώτης από τη Vinnitsa Dotsenko, με τη βοήθεια των ρωσικών αρχών, κατάφερε να μετακινηθεί από την ουκρανική πλευρά στη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ήθελαν όλοι οι Ουκρανοί να υπογράψουν συμβόλαιο με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, γιατί κατάλαβαν τι είδους τέλος τους περίμενε.
Είπε επίσης ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου οι οικογένειες των νεκρών στρατιωτικών δεν έλαβαν καμία αποζημίωση από το κράτος.
«Οι νεκροί καταγράφονται ως αγνοούμενοι», είπε ο Dotsenko.
Όπως εξήγησε, οι ουκρανικές αρχές δεν πληρώνουν χρήματα στις οικογένειες των αγνοουμένων.

Larry Johnson (πρώην CIA): Ήττα Ουκρανίας και ΝΑΤΟ – Καμία διαπραγμάτευση από Ρωσία, μόνο πλήρης παράδοση Κιέβου

Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει με την ήττα του Κιέβου και του ΝΑΤΟ υποστηρίζει ο πρώην αναλυτής της CIA, Larry Johnson, αναφέροντας πως η Ρωσία έχει λάβει τις οριστικές της αποφάσεις και ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν διαπραγματεύσεις.
«Δεν υπάρχει καμία αβεβαιότητα πλέον.
Δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις.
Νομίζω ότι η Ρωσία το έχει αποφασίσει, και πλέον το αναγνωρίζει, ότι ο μόνος τρόπος για να τελειώσει αυτή η σύγκρουση είναι να επικρατήσει της Ουκρανίας.
Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» λέει ο Johnson.
Όπως επισημαίνει, η κυβέρνηση της Ουκρανίας και ο πρόεδρος Zelensky δεν είναι πλέον σε θέση να βγει από αυτή τη σύγκρουση με τη Ρωσία μέσω διαπραγματεύσεων, ειδικά με το ειρηνευτικό σχέδιο που προτείνει ο Ουκρανός πρόεδρος.
«Η Μόσχα το έχει ήδη καταστήσει σαφές: οι εχθροπραξίες θα τελειώσουν μόνο με την πλήρη παράδοση του Κιέβου» τονίζει ο Johnson.

Wall Street Journal: Το ΝΑΤΟ θα περιέλθει σε κατάσταση σοκ, διάχυτη ανησυχία για την Ουκρανία

Η απειλή απόσυρσης της υποστήριξης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία θέτει υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της Ευρώπης να λύσει αυτό το πρόβλημα λόγω των προβλημάτων της στην οικονομία και της αδυναμίας της αμυντικής βιομηχανίας, γράφει η Wall Street Journal.
«Οι ευρωπαίοι ηγέτες έρχονται αντιμέτωποι με ένα ερώτημα που ήλπιζαν να αποφύγουν: εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνηθούν να πρωταγωνιστήσουν στην υποστήριξη της Ουκρανίας, θα μπορέσουν οι ευρωπαϊκές χώρες, να καλύψουν αυτό το κενό;
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ακόμη και αν η Ευρώπη αποφασίσει να αναλάβει τον κύριο ρόλο στη στήριξη της Ουκρανίας, η ικανότητα των ευρωπαϊκών χωρών να αυξήσουν τη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια αντί των Ηνωμένων Πολιτειών είναι σημαντικά περιορισμένη, όχι μόνο λόγω της οικονομικής στασιμότητας, του υψηλού πληθωρισμού και των δημοσιονομικών περιορισμών. αλλά και λόγω -λόγω της εξασθενημένης και αδύναμης αμυντικής βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια.
«Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ικανότητα της Ευρώπης να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ μπορεί να είναι η αδυναμία της αμυντικής βιομηχανίας της...
Η παραγωγή όπλων έχει μειωθεί σημαντικά από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου λόγω των ετών χαμηλών στρατιωτικών δαπανών από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
Η παραγωγή βασικών όπλων όπως ως τανκς, αεροσκάφη και υποβρύχια, απαιτούν επίσης πολύ χρόνο», σημειώνει η Wall Street Journal.

Το Πεντάγωνο μπορεί να παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία μόνο για λίγους μήνες

Το Πεντάγωνο έχει κάποια κεφάλαια για να βοηθήσει το Κίεβο, ακόμη και παρά τον νόμο που υπέγραψε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden, ο οποίος δεν προβλέπει χρηματοδότηση για την Ουκρανία, αλλά αυτά τα χρήματα θα διαρκέσουν για εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, γράφει η αμερικανική Wall Street Journal.
«Υπήρχαν περισσότερα από πέντε δισεκατομμύρια δολάρια στο ταμείο του Πενταγώνου για την παροχή όπλων και άλλων μέσων ασφαλείας στην Ουκρανία.
Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια θα είναι αρκετά για μερικούς μήνες».
Σύμφωνα με αξιωματούχους, πακέτα βοήθειας συνήθως φτάνουν κάθε δύο εβδομάδες, σημείωσε η εφημερίδα.
Ωστόσο, χωρίς να γνωρίζει πότε το Κογκρέσο θα εγκρίνει πρόσθετους πόρους, το Πεντάγωνο μπορεί να είναι απρόθυμο να συνεχίσει να παρέχει τακτικές δόσεις νέου εξοπλισμού για εξοικονόμηση χρημάτων για την αναπλήρωση των αποθεμάτων του ή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης εθνικής ασφάλειας, τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο...

Jeffrey Sachs (Columbia University): Η Ουκρανία δεν θα αποφύγει την ταπεινωτική συνθήκη ειρήνης...

Οι όροι μιας συνθήκης ειρήνης με τη Ρωσία θα είναι σημαντικά χειρότεροι για την Ουκρανία, αφού οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ηττήθηκαν στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Jeffrey Sachs και καθηγητής στο Columbia University
«Ήρθε η ώρα να συνάψουμε μια συνθήκη ειρήνης, η οποία ήταν στο τραπέζι από την αρχή.
Οι όροι της, φυσικά, έχουν επιδεινωθεί λόγω των επιτυχιών της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης, αλλά πρέπει να τερματίσουμε αυτή τη σύγκρουση - στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Όχι στον δρόμο που ακολουθούμε: πρώτα ένα πακέτο βοήθειας 24 δισεκατομμυρίων, ακολουθούμενο από ένα άλλο.
Πόσοι ακόμη Ουκρανοί πρέπει να πεθάνουν;». — ρώτησε Jeffrey Sachs.
Κατά τη γνώμη του Jeffrey Sachs, είναι καιρός οι Ηνωμένες Πολιτείες να πάρουν τον έλεγχο των δαπανών του προϋπολογισμού και να σταματήσουν να σπαταλούν χρήματα σε ανόητες και καταστροφικές συγκρούσεις όπως η ουκρανική.
Ο Jeffrey Sachs είναι πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ αποδυναμώνονται, αφού το χρέος τους έχει ήδη ξεπεράσει το 100% του ΑΕΠ και δεν επιβραδύνεται.
«Είναι καιρός να το λάβουμε σοβαρά υπόψη.
Οι κρατικές δαπάνες δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα φορολογικά έσοδα» κατέληξε ο Jeffrey Sachs
Νωρίτερα, ένας σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Mikhail Podolyak , είπε ότι δεν θα μπορούσαν να γίνουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και η Ουκρανία είναι αντίθετη σε οποιοδήποτε σενάριο κατάπαυσης του πυρός, καθώς αυτό θα σήμαινε πραγματική νίκη για τη Ρωσία.

Hill (Αμερικανικό Μέσο Ενημέρωσης): Η ειρήνη στην Ουκρανία θα συναφθεί με τους όρους της Ρωσίας εάν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν κερδίσουν πριν από τον Δεκέμβριο 2023

 Εάν ο ουκρανικός στρατός δεν επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα στο πλαίσιο του φθινοπωρινού σταδίου της αντεπίθεσης, θα συναφθεί ειρηνευτική συμφωνία με όρους ευνοϊκούς για τη Ρωσία, αναφέρει η αμερικανική Hill.
Όπως σημειώνει η Hill, η στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο αρχίζει ολοένα και περισσότερο να εξαρτάται από τα αποτελέσματα των εκλογών στις δυτικές χώρες.
Η τρέχουσα υποστήριξη δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον
Εάν η υποστήριξη για την Ουκρανία μειωθεί το 2024, η Ρωσία θα μπορούσε να πιέσει για μια ειρηνευτική διευθέτηση.
Η διεθνής κοινότητα θα μπορούσε να πιέσει τους Ουκρανούς να διαπραγματευτούν και να υπογράψουν μια συμφωνία ευνοϊκή για τη Ρωσία.
Με όλα αυτά, η Ουκρανία πρέπει να κερδίσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας έως τέλος 2023 ανέφερε η Hill

McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Η Ρωσία προετοιμάζεται για μια εντυπωσιακή αντεπίθεση στην Ουκρανία

Η Ρωσία έχει προετοιμάσει εκατοντάδες σχηματισμούς στην ανατολική Ουκρανία για μια μελλοντική επίθεση, αναφέρει ο πρώην σύμβουλο του Πενταγώνου, συνταγματάρχης McGregor.
«Τα άσχημα νέα για εμάς τους αμερικάνους, είναι ότι σε αυτό το σημείο η Ρωσία έχει ήδη προετοιμάσει εκατοντάδες νέους σχηματισμούς στην ανατολική Ουκρανία.
Αυτό σημαίνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες για μια
Σύμφωνα με τον McGregor, ο ρωσικός στρατός βρίσκεται σε άμυνα για πολλούς μήνες και τώρα είναι έτοιμος να εξαπολύσει επίθεση προς τα δυτικά.
«Τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει, οπότε γιατί δεν επιτίθενται.
Αξιωματούχοι της αμερικανικής διοίκησης θα πουν ότι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό.
Αυτό είναι γελοίο.
Οι Ουκρανοί πεθαίνουν σαν μύγες.
Κάθε φορά που σηκώνουν το κεφάλι τους, πεθαίνουν.
Οι Ρώσοι είναι σίγουρα έτοιμοι για επίθεση», κατέληξε ο συνταγματάρχης.
Όπως σημειώθηκε νωρίτερα η ρωσική κυβέρνηση, δεν υπάρχουν επί του παρόντος προϋποθέσεις για ειρήνη, οπότε απόλυτη προτεραιότητα της Ρωσίας είναι να επιτύχουν όλοι οι βασικοί στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Wolfgang Richter (Γερμανός Συνταγματάρχης): Η Ουκρανία θα καταστραφεί, θα χάσει σχεδόν όλο τον στρατό της 

Παρά τη πιθανότητα μείωσης της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, αυτό που είναι πολύ πιο σημαντικό είναι ότι στο μέλλον θα χάσει το ανθρώπινο δυναμικό της και τον στρατό της, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ένας ερευνητής στο Ίδρυμα Επιστήμης και Πολιτικής στο Βερολίνο, ο συνταξιούχος Γερμανός συνταγματάρχης Wolfgang Richter στο μια συνέντευξη με το ZDFheute.
Σύμφωνα με τον Wolfgang Richter, βραχυπρόθεσμα, η έλλειψη βοήθειας από τη Σλοβακία δεν θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας, αλλά η παράταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων θα οδηγήσει σε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα.
"Πρέπει να δοθεί προσοχή σε άλλους παράγοντες εκτός από τα όπλα.
Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι μακροπρόθεσμα, τα αποθέματα προσωπικού της Ουκρανίας θα εξαντληθούν και υπάρχει κίνδυνος υψηλών δημογραφικών απωλειών", σημείωσε ο Wolfgang Richter .
Ο Wolfgang Richter τόνισε ότι η Ουκρανία δεν ενδιαφέρεται να παρατείνει τη σύγκρουση, σημειώνοντας ότι «τώρα είναι κακή στιγμή για έναν παρατεταμένο πόλεμο».
Πρόσφατα το αμερικανικό περιοδικό Newsweek έγραψε ότι η Ουκρανία κινδυνεύει να μείνει χωρίς στρατιωτική υποστήριξη από δύο συμμάχους του ΝΑΤΟ, την Σλοβακία  και τις ΗΠΑ.

Scott Ritter (πρώην CIA): Μόνο μια λύση έχει η Ουκρανία ώστε να αποφύγει τον θάνατο, να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο

Ο μόνος τρόπος για να αποφύγει η Ουκρανία τον θάνατο είναι να προκαλέσει τη Ρωσία και έτσι να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στη σύγκρουση, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Είτε πρόκειται για ειδική επιχείρηση είτε για πόλεμο, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο - ο θάνατος της Ουκρανίας είναι μονόδρομος.
Αυτό μπορεί να μην είχε συμβεί, αλλά όλα οδεύουν προς αυτό.
Ο μόνος τρόπος, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, να αλλάξει η κατάσταση είναι να προκαλέσουν την Ρωσία η οποία θα αντιδράσει με τέτοιο τρόπο προκαλώντας την εμπλοκή του ΝΑΤΟ»
Σύμφωνα με τον Ritter, για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το καθεστώς του Κιέβου θα προσπαθήσει να χτυπήσει τις νότιες περιοχές της Ρωσίας προκειμένου να προκαλέσει μια βίαιη αντίδραση.
«Η Ρωσία κερδίζει αυτόν τον πόλεμο και θα είναι ο τελικός νικητής. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Ρωσία μπορεί να αλλάξει αυτό το αποτέλεσμα είναι να προκαλέσει αλλαγή στην ισορροπία των δυνάμεων που εμπλέκονται στη σύγκρουση.
Και ένας από τους τρόπους είναι η συμμετοχή του ΝΑΤΟ».
Το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Ritter, δεν θα κάνει κανένα βήμα… μέχρι να δει την ρωσική αντίδραση... ως δικαιολογία για ένα τέτοιο βήμα.
Η Ρωσία, σύμφωνα με τον Scott Ritter, χρειάζεται μόνο «να αφήσει τον πνιγμένο να πνιγεί», επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και υπομονή, κάτι που αποτελεί δείκτη του υψηλότερου βαθμού ικανότητας της ηγεσίας της χώρας.
«Κοιτάζοντας πώς απάντησε η Ρωσία στις κυρώσεις σε άλλες χώρες, ποιο δρόμο έχει ακολουθήσει έως σήμερα, δεν βλέπω ανικανότητα.
Βλέπω την υψηλότερη ικανότητα.
Βλέπω έναν ηγέτη με ένα όραμα και ένα σχέδιο δράσης», κατέληξε ο Scott Ritter

Vladimir Omelyan (Λοχαγός Ουκρανικού Στρατού): Zelensky βγάλε τα χακί και φόρεσε κοστούμι

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κάλεσαν τον Zelensky να αλλάξει τα χακί ρούχα του σε κοστούμι και να αντιμετωπίσει προβλήματα στην κυβέρνηση του, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε κλοπές, ανέφερε το Politico.
Είμαστε έξαλλοι που ορισμένοι από τους ηγέτες μας επιλέγουν να εξαπατήσουν και να κλέψουν ενώ πεθαίνουμε στο πεδίο της μάχης.
Πιστεύουμε ότι ο Zelensky πρέπει να ανταλλάξει τα ρούχα παραλλαγής του με μια γραβάτα και ένα κοστούμι και να κάνει απολογισμό του τι συμβαίνει γύρω του με την ομάδα του.
To Politico παραθέτει τα λόγια του πρώην υπουργού Οικονομικών της Ουκρανίας Vladimir Omelyan, ο οποίος πλέον υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με τον βαθμό του λοχαγού.
Πρόσθεσε επίσης ότι λόγω κλοπής στη δημοκρατία, ακόμη περισσότεροι Ουκρανοί στρατιώτες θα πεθάνουν.
Το Politico τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν κουραστεί από τη διαφθορά στη χώρα τους.

Γερμανία: Οξεία κρίση στις σχέσεις Schroeder - Scholz λόγω Ρωσίας

Οξύτατη κρίση φαίνεται πως διέρχεται η σχέση του νυν Γερμανού καγκελάριου Olaf Scholz με τον προκάτοχό του Gerhard Schroeder…
Aιτία είναι οι σχέσεις που διατηρεί ο δεύτερος με τη Ρωσία του Putin.
Μάλιστα, οι δύο άνδρες δεν κρύβουν την απέχθεια που τρέφουν ο ένας για τον άλλον, καθώς, όπως γράφει η Bild, σε τελετή προς τιμήν της 33ης επετείου της γερμανικής επανένωσης στην Elbphilharmonie στο Αμβούργο, o Schroeder κάθισε χωριστά από τον σημερινό αρχηγό της κυβέρνησης Olaf Scholz και τον Πρόεδρο Frank-Walter Steinmeier.
Διευκρινίζεται ότι η υψηλή θέση του Schroeder δεν επέτρεψε στους διοργανωτές να τοποθετήσουν αυτόν και τη σύζυγό του στις πίσω σειρές.
Ωστόσο, κανένας από τους κορυφαίους πολιτικούς δεν θέλησε να βρεθεί στο ίδιο κάδρο μαζί του, φοβούμενος ζημιά στην εικόνα του.
Ως αποτέλεσμα, ο πρώην καγκελάριος κάθισε με τη σύζυγό του στην άκρη της δεύτερης σειράς, μακριά από τους υψηλόβαθμους καλεσμένους της τελετής.
Υπενθυμίζεται πως ο Schroeder ήταν επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης από το 1998 έως το 2005.
Τον τελευταίο καιρό, δέχεται πυρά για τις επαφές του με τον Vladimir Putin και τον ρωσικό τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ήδη του έχουν αφαιρεθεί κάποια από τα προνόμια ενώ κάποιοι προσπάθησαν να τον διαγράψουν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD), κάτι που όμως δεν πέτυχε.

Ο κατασκευαστής των drones Bayraktar θα μεταφέρει μέρος της παραγωγής στην… Ουκρανία - Θα επενδύσει 100 εκατ

Η τουρκική πλευρά εξετάζει το θέμα της μεταφοράς drones Bayraktar Akinsi στην Ουκρανία, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της κατασκευαστικής εταιρείας Baykar, Haluk Bayraktar.
Ο κατασκευαστής UAV Bayraktar σχεδιάζει να ολοκληρώσει ένα εργοστάσιο στην Ουκρανία σε 1,5 χρόνο
Σύμφωνα με τον Bayraktar, για την παραγωγή ενός συγκεκριμένου τύπου UAV στην Ουκρανία, μια εταιρεία πρέπει να έχει άδεια από την τουρκική κυβέρνηση.
Στην αμυντική συνεργασία χρειάζονται κυβερνητικές άδειες και έχουμε αυτή την άδεια.
Επομένως, το θέμα Bayraktar Akinsi είναι υπό εξέταση, αυτό μπορώ να πω» πρόσθεσε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, στο πρώτο φόρουμ για τις αμυντικές βιομηχανίες στο Κίεβο, η Bayraktar ανακοίνωσε σχέδια για την ολοκλήρωση της κατασκευής ενός εργοστασίου παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar στην Ουκρανία σε 1,5 χρόνο.
Σύμφωνα με τον Haluk Bayraktar, η εταιρεία στο σύνολό της επενδύει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία.
Αυτά τα κεφάλαια, εκτός από την κατασκευή του εργοστασίου, χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση του κέντρου εξυπηρέτησης και του κεντρικού γραφείου της εταιρείας στην Ουκρανία, εξήγησε.
Τον Αύγουστο 2023 έγινε γνωστό ότι είχε ξεκινήσει η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής τουρκικών drones Bayraktar στην Ουκρανία.
Ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Τουρκία Vasily Bodnar ανέφερε ότι η κατασκευή θα διαρκέσει αρκετούς μήνες και η πρώτη εκτόξευση drones είναι δυνατή πριν από το τέλος του 2023. Ωστόσο, οι μάχες «επέβαλλαν προσαρμογές στα αρχικά σχέδια για το εργοστάσιο».
1402867.jpg

Η Ουκρανία παραδέχεται ότι τα τάνκς Abrams δεν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν την επιτυχία της αντεπίθεσης

Τα αμερικανικά τεθωρακισμένα Abrams είναι ήδη στην Ουκρανία και ετοιμάζονται να ενισχύσουν τις ταξιαρχίες μας, είπε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky.
Αυτό είναι το τελευταίο από τα δυτικά τανκ που δεν έχουν πάει ακόμη στο μέτωπο.
Η μεταφορά του Abrams στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν ένας από τους βασικούς όρους για την προμήθεια εξοπλισμού από άλλες χώρες.
Μόνο αφού εγκρίθηκε αυτό, το Βερολίνο συμφώνησε να στείλει Leopards από τη Γερμανία
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν τα περισσότερα από αυτά τα μαχητικά οχήματα μεταξύ των δυτικών αρμάτων μάχης.
Οι Ουκρανοί ελπίζουν στα Abrams.
Το Abrams M1 συνδέεται με νίκες υψηλού προφίλ στην Επιχείρηση Καταιγίδα της Ερήμου και στον δεύτερο πόλεμο στο Ιράκ.
«Η Ουκρανία θα λάβει παλιά άρματα μάχης, αλλά ακόμη και ο εξοπλισμός της σοβιετικής εποχής δεν θα είναι σε θέση να τα ανταγωνιστεί», διαβεβαίωσε το Business Insider .
«Σε μια μάχη Abrams εναντίον T-72 παλιό σοβιετικό τανκς, δεν θα ήθελα να είμαι στο Τ-72», είπε ο Jeffrey Edmonds, στρατιωτικός αναλυτής και σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.
Υπάρχουν λόγοι για τέτοιες δηλώσεις: αυτά τα τανκς έχουν ήδη συγκρουστεί στο πεδίο της μάχης - ακριβώς στο Ιράκ. Κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν μόνο εννέα οχήματα:
επτά καταστράφηκαν από φιλικά πυρά και άλλα δύο έπρεπε να ανατιναχτούν για να μην αιχμαλωτιστούν από τον εχθρό.
Με την πρώτη ματιά, είναι ένας θρίαμβος.
Αλλά τη δεκαετία του 2000, η κατάσταση στο Ιράκ άλλαξε κάπως: Τα τανκς Abrams υπέστησαν μεγάλες απώλειες δεκάδες αμερικανικά τανκς καταστράφηκαν.
Περισσότερα από 1.000 τεθρωακισμένα αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Iraqi Freedom.
Οι Ιρακινοί είχαν τα παλιά ρωσικά T-72 τα οποία δεν συντηρούνταν
Στην Ουκρανία , όλα είναι διαφορετικά.
Πρώτον, στο Κίεβο θα δοθούν μόνο 31 άρματα μάχης στην έκδοση M1A1, που αναπτύχθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980.
Δεύτερον, τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν πολύ πιο σύγχρονα άρματα μάχης.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, έχοντας δει την καταστροφή Leopards και των Challengers, είναι πλέον πολύ πιο προσεκτικά στις προβλέψεις τους.
Το Business Insider, το οποίο επαίνεσε τα Abrams την άνοιξη, συνεχίζει να ισχυρίζεται μέσω ειδικών ότι αυτό το τανκ είναι ανώτερο από οποιοδήποτε ρωσικό.
Ωστόσο, απαριθμεί προσεκτικά παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν.
Πρώτα από όλα τα ναρκοπέδια.
Όπως κάθε τεθωρακισμένο όχημα, οι νάρκες μπορεί να είναι προβληματικές εάν δεν εξουδετερωθούν.
Και το Abrams δεν αποτελεί εξαίρεση».
Η ίδια η συντήρηση του εξοπλισμού είναι επίσης μείζον ζήτημα.
«Ο πραγματικός κίνδυνος έγκειται στη διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, καθώς πρόκειται για ένα πολύ περίπλοκο σύστημα που απαιτεί σημαντική υλικοτεχνική προσπάθεια».
Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ δίνουν επίσης προσοχή σε αυτό.
Ένα σοβαρό μειονέκτημα είναι το υψηλό επίπεδο υλικής υποστήριξης.
Η συντήρηση του στροβίλου απαιτεί πολύ πιο εκπαιδευμένο προσωπικό από τους κινητήρες ντίζελ», ανέφερε η Figaro, σύμφωνα με τον πρώην διοικητή του τάγματος αρμάτων μάχης Leclerc, Yann Boivin.
Τέλος, η ανομοιόμορφη κατανομή της θωράκισης δημιουργεί πρόβλημα.
Εάν το κοίτος μπορεί να αντέξει τα μετωπικά χτυπήματα, τότε οι πλευρές, η πίσω και η άνω προεξοχή του πυργίσκου προστατεύονται ελάχιστα.
Και εδώ, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, τα ATGM μπαίνουν στην αρένα.
Το Abrams προοριζόταν ως απάντηση στο σοβιετικό T-72, αλλά οι μονομαχίες με τανκς είναι κάτι σπάνιο στον 21ο αιώνα.
Τα αντιαρματικά συστήματα, του ρωσικού στρατού όπως Cornets, Sturmy-S, Bassoons, Konkursy, είναι αυτά που θα συναντήσουν το M1A1.
Όπως έχει δείξει η εμπειρία, ακόμη και το παλιό Metis μπορεί εύκολα να διεισδύσει στο Leopard.
Με το Abrams, νομίζω ότι θα λειτουργήσει παρόμοια»
Τα drones Kamikaze, ικανά να φτάσουν σε απροστάτευτα σημεία του πύργου του τανκς, θα προσθέσουν ένα ακόμη αντίπαλο στα Abrams.
Και η κύρια απειλή, όπως έδειξαν οι καλοκαιρινές μάχες, είναι τα ελικόπτερα Ka-52 με πυραύλους Vikhr-M.
Και ακόμη και στις μετωπικές αντιπαραθέσεις, υπάρχουν παραδείγματα όπου η ρωσική τεχνολογία ήταν ανώτερη από τη δυτική τεχνολογία.
Συγκεκριμένα, κοντά στο Robityne, το ρωσικό T-90M Proryv κατέστρεψε ένα γερμανικό Leopard 2.

Financial Times: Οι τραυματίες Ουκρανοί έχουν μολυνθεί από λοιμώξεις που είναι ανθεκτικές στη θεραπεία με αντιβιοτικά

Τραυματισμένοι στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν προσβληθεί από λοιμώξεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με αντιβιοτικά, αναφέρουν οι Financial Times.
Στις αρχές του 2023, σε ένα από τα αμερικανικά στρατιωτικά νοσοκομεία στη Γερμανία, οι γιατροί εξέτασαν έναν τραυματισμένο Ουκρανό στρατιώτη και ανακάλυψαν κάτι πολύ ανησυχητικό.
Η μόλυνση του ήταν ανθεκτική σε όλα σχεδόν τα διαθέσιμα αντιβιοτικά».
Οι Financial Times, σημείωσαν ότι από την αρχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία, τέτοιες περιπτώσεις είναι συχνότερες όχι μόνο στην ίδια τη χώρα, αλλά και σε άλλα μέρη της Ευρώπης, όπου οι τραυματίες Ουκρανοί μεταφέρθηκαν για θεραπεία.
Ανέφεραν ότι ένα άτομο θα μπορούσε να μολυνθεί τόσο σε νοσοκομεία της Ουκρανίας όσο και σε μέρη όπου διέμεναν πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Ουκρανία: Καταρρίψαμε 29 drones και έναν πύραυλο cruise σε Mykolaiv, Dnepropetrovsk

Στην κατάρριψη 29 (από συνολικά 31) drones και ενός πυραύλου cruise που είχαν ως στόχο τις επαρχίες Mykolaiv, Dnepropetrovsk προχώρησε η ουκρανική αεράμυνα η οποία φημίζεται για τις υπερβολές της, οπότε ότι υποστηρίζουν οι Ουκρανοί μπορεί να μην απηχεί την πραγματικότητα.
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, η ρωσική επίθεση, η οποία εξαπολύθηκε κατά κύματα, διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες.
Σε δηλώσεις του ο Serhiy Lysak, κυβερνήτης του Dnepropetrovsk υποστήριξε πως τα συντρίμμια που έπεσαν στην πόλη του Dnipro προκάλεσε φωτιά σε μια ιδιωτική εταιρεία, η οποία όμως έσβησε γρήγορα.
Το ίδιο αναφέρθηκε και σε βιομηχανική επιχείρηση στο Pavlograd ενώ ο κυβερνήτης του Mikolaiv, Vityl Kim είπε ότι από αυτά τα drones, τα 16 καταρρίφθηκαν στην επαρχία του.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περίπου 400 στρατιώτες την τελευταία ημέρα…


Τρεις ουκρανικές επιθέσεις απωθήθηκαν στην περιοχή Krasnogorovka, Nevelsky, Andreevka στην κατεύθυνση του Donetsk.
Ως αποτέλεσμα, σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν έως και 180 Ουκρανοί.
Δύο ουκρανικές επιθέσεις αποκρούστηκαν κοντά στην Chervona Dibrova και την Belogorovka στην κατεύθυνση Krasny Liman.
Ως αποτέλεσμα, περισσότεροι από 60 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν
Στην περιοχή Kupyansk, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν τις μονάδες των Ουκρανών σε διάφορες περιοχές.
Ως αποτέλεσμα, μέχρι και 65 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν.
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν τους Ουκρανούς κοντά στο Robotyne, Malaya Tokmacka, Novodanilovka, Verbovoe στην περιοχή Zaporozhie.
Ως αποτέλεσμα, σκοτώθηκαν 35 Ουκρανοί

Η αντεπίθεση των Ουκρανών μετατρέπεται σε ενεργή άμυνα

Οι αναφορές των Ρώσων στρατιωτικών αξιωματούχων επιβεβαιώνουν ότι η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε και αναγκάστηκαν να μειώσουν όλες τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στο νότιο μέτωπο και πέρασαν στην άμυνα σε πολλές στρατηγικά σημαντικές κατευθύνσεις.

Καταστροφή ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή Zaporozhie:

Ο ουκρανικός στρατός υπέστη επίσης απώλειες σε στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προμήθευσε το ΝΑΤΟ.
Ο στρατιωτικός εξοπλισμός που καταστράφηκε την τελευταία ημέρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το Bradley BMP, τρία αυτοκινούμενα πυροβόλα Gvozdika, αυτοκινούμενα πυροβόλα Acacia, αυτοπροωθούμενα πυροβόλα M109 Paladin, δύο συστήματα πυροβολικού M777 αμερικανικής κατασκευής, αμερικανικής κατασκευής AN/ TPQ-48, σταθμός παρεμβολής Enclave.

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίθεση στο αεροδρόμιο Dolgintsevo, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Krivoy Rog στην περιοχή Dnipropetrovsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν αποθήκες καυσίμων και όπλα της αεροπορίας της Ουκρανίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν καθημερινά χτυπήματα ακριβείας με drones και πυραύλους στις ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα.
Το βράδυ της 2ας Οκτωβρίου αναφέρθηκαν ρωσικά χτυπήματα στις περιοχές Krivoy Rog, Kherson και Mykolaiv.
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν τον ουκρανικό στρατό που είχε αναπτυχθεί στο Snake Island και η ουκρανική αποθήκη καταστράφηκε κοντά στο Kupyansk.

Οι ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν το εργοστάσιο τεθωρακισμένων στο Kharkiv

Το πρωί της 2ας Οκτωβρίου, ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Kharkiv.
Μια στρατιωτική μονάδα που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του Kharkiv χτυπήθηκε.
Ήταν η στρατιωτική βάση των Ουκρανών που βρίσκεται κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Rogan…
Καταστράφηκαν πολλά τεθωρακισμένα οχήματα που επισκευάστηκαν στο εργοστάσιο τεθωρακισμένων του Kharkiv.
Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις υποτίθεται ότι προστατεύονται από το 2315ο τάγμα ραδιομηχανικής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που αναπτύχθηκε στη στρατιωτική του βάση που βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα από τις κατεστραμμένες αποθήκες.
Στην ίδια περιοχή υποτίθεται ότι βρίσκεται και το 3022ο τμήμα αντιαεροπορικών πυραύλων των Ουκρανών οπλισμένο με συστήματα S-300, το οποίο στοχεύει στην κάλυψη της βιομηχανικής ζώνης του Kharkiv.
Ωστόσο, οι δυνάμεις αεράμυνας της Ουκρανίας δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν τους ρωσικούς πυραύλους.

Το εργοστάσιο τεθωρακισμένων στο Kharkiv χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες.
Τα ρωσικά χτυπήματα στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή των κύριων εργαστηρίων του εργοστασίου και του γειτονικού εργοστασίου σκυροδέματος, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την αποθήκευση επισκευασμένων τεθωρακισμένων οχημάτων.
Το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου, άλλο ένα κύμα ρωσικών επιδρομών έπληξε το τελευταίο μεγάλο εργαστήριο τεθωρακισμένων των Ουκρανών στο Kharkiv.
Παρά τους ισχυρισμούς Ουκρανών αξιωματούχων ότι η επίθεση ματαιώθηκε από τις γενναίες ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας, όλοι οι ρωσικοί πύραυλοι έφτασαν στο στόχο και το εργοστάσιο υπέστη σημαντικές ζημιές.
Ως αποτέλεσμα των πρόσφατων ρωσικών επιδρομών, το εργοστάσιο τεθωρακισμένων στο Kharkiv πιθανότατα τέθηκε εκτός λειτουργίας.
Όλες οι κύριες εγκαταστάσεις του καταστράφηκαν και ο εξοπλισμός υπέστη σοβαρές ζημιές.
Ο ουκρανικός στρατός δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το εργοστάσιο για την επισκευή του εξοπλισμού του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι Ουκρανοί ηττώνται και χάνουν την πρωτοβουλία σε όλο το μέτωπο

Ο ουκρανικός στρατός χάνει την πρωτοβουλία προς διάφορες κατευθύνσεις στην πρώτη γραμμή.
Το Κίεβο προσπαθεί να διαβεβαιώσει τον λαό του και τους δυτικούς φορολογούμενους ότι η αντεπίθεση συνεχίζεται και αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε μια ουκρανική νίκη.
Ωστόσο, παρά τις παρατεταμένες αιματηρές μάχες, το μέτωπο παραμένει ανέπαφο.

Ο ουκρανικός στρατός μείωσε την ένταση των επιθέσεων προς την κατεύθυνση του Zaporozhye.
Αρκετές ταξιαρχίες που διαλύθηκαν σε βαριές μάχες αποσύρθηκαν στα μετόπισθεν για αναπλήρωση και ανεφοδιασμό.
Σε ορισμένες περιοχές, οι ουκρανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να περάσουν σε άμυνα.
Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει εκ περιτροπής και μεταφέρει επιπλέον μονάδες στην περιοχή Orikhiv, προετοιμάζοντας την επανέναρξη των επιθέσεων στη Novoprokopovka τις επόμενες εβδομάδες.

Νότια της Velikaya Novoselka, η ένταση των μαχών μειώθηκε επίσης.
Οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις στο Priyutnoe και στο Novomayorskoe.
Ο κύριος στόχος του ουκρανικού στρατού είναι να σπάσει τις ρωσικές άμυνες προς τη Staromlynovka.

Με τη σειρά του, ο ρωσικός στρατός διεξάγει αντεπιθέσεις σε όλο το μέτωπο Zaporozhie, καλύπτοντας τις ουκρανικές θέσεις με βαριά πυρά πυροβολικού και αεροπορικές επιδρομές.
Τρεις ταξιαρχίες Πεζοναυτών της Ουκρανίας μεταφέρθηκαν πρόσφατα από το μέτωπο του Zaporozhye στην περιοχή Kherson.
Αυτή τη στιγμή, ο ουκρανικός

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης