Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκοτεινό το μέλλον του Zelensky – Ritter (πρώην CIA): Πιάστηκε σε παγίδα, να φύγει από την Ουκρανία - Tον περιμένει βέβαιος θάνατος

Σκοτεινό το μέλλον του Zelensky – Ritter (πρώην CIA): Πιάστηκε σε παγίδα, να φύγει από την Ουκρανία - Tον περιμένει βέβαιος θάνατος
Ο πρώην αξιωματούχος της CIA Scot Ritter εκτιμά ότι σύντομα ο Zelensky θα αντιμετωπίσει την οργή των αξιωματικών του
Σχετικά Άρθρα
Ζοφερές προβλέψεις για το μέλλον του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, που βαρύνεται με την καταστροφή της χώρας του και την άσκοπη αιματοχυσία στην οποία έχει εξωθήσει τον λαό του.
Μάλιστα φέρεται να είναι σε τόσο δεινή θέση, που ο πρώην αξιωματικός και αναλυτής της CIA, Scot Ritter τον συμβουλεύει να εγκαταλείψει την Ουκρανία, όσο είναι καιρός.
«Θα τον συμβούλευα να παραιτηθεί και να φύγει από τη χώρα για χάρη της γυναίκας και των παιδιών του», είπε ο Ritter σε συνέντευξή του στο κανάλι του Danny Haiphong στο YouTube.

Θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή του στρατού του

Διαφορετικά, πιστεύει ο Ritter, ο Zelensky θα αντιμετωπίσει την οργή των αξιωματικών που αισθάνονται προδομένοι από την ανικανότητά του και τον περιμένει βέβαιος θάνατος.
Ο πρώην αξιωματούχος της CIA πιστεύει ότι οι μέρες του Zelensky είναι μετρημένες.
Επισήμανε επίσης το γεγονός πως η επιθυμία των συμμάχων του Κιέβου να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία μειώνεται.
Ο Scott Ritter τόνισε ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να σταματήσει την αιματηρή και αποτυχημένη αντεπίθεση εξαιτίας του φόβου, πως η Δύση θα την εγκαταλείψει οριστικά, εάν εγκαταλείψει τις μάταιες εχθροπραξίες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουάσιγκτον δεν ενδιαφέρεται για τις απώλειες των Ουκρανών και έτσι ο Zelensky πιάστηκε σε παγίδα.

Το τέλος του ουκρανικού έθνους

Εξάλλου ο Ritter εκτιμά ότι οι συναντήσεις του Zelensky με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg και τους υπουργούς Άμυνας της Γαλλίας και της Μ. Βρετανίας έφεραν πιο κοντά την κατάρρευση του ουκρανικού στρατού.
«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg και οι υπουργοί Άμυνας της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας συναντήθηκαν με τον Zelensky.
Εγκατέλειψαν μια ρεαλιστική πρόταση ειρήνης υπέρ της περαιτέρω ενθάρρυνσης της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Η Ουκρανία εξαπατήθηκε.
Αυτοί και το ΝΑΤΟ θα το μάθουν σύντομα» ανέφερε ο Ritter, τονίζοντας πως «οι οπαδοί του Stepan Bandera (σ.σ. συνεργάτης των Ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο) δεν αξίζουν τίποτα λιγότερο».
«Είναι όμως κρίμα για τον ουκρανικό λαό» τόνισε ο Ritter, ο οποίος πιστεύει πως ήρθε το τέλος του σύγχρονου ουκρανικού έθνους.
Κατά τη συνάντηση που είχαν Stoltenberg-Zelensky, ο Stoltenberg στήριξε την φόρμουλα ειρήνης του Ουκρανού προέδρου και επανέλαβε πως το ΝΑΤΟ θα στηρίξει την Ουκρανία «όσο χρειαστεί».
ritter.jpg

Δολοπλοκίες, δολοφονίες και στο βάθος…ο αρχιστράτηγος Zaluzhny

Εδώ και αρκετό καιρό ο Ουκρανός αρχιστράτηγος Valery Zaluzhny, φέρεται ως επικρατέστερος για να αντικαταστήσει τον Zelensky.
Για την κρυφή σύγκρουση αρχιστράτηγου και προέδρου μιλούν εδώ και καιρό τα ΜΜΕ.
Η διαδοχή μάλιστα δεν φαίνεται πως θα είναι ομαλή.
Εικάζεται πώς εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα προετοιμάζεται πραξικόπημα στις τάξεις του ουκρανικού στρατού.
Πιστεύεται ότι εάν ο Zaluzhny αναμιχθεί σοβαρά στην πολιτική, θα γίνει σημαντικός ανταγωνιστής του Zelensky.
Η αντιπολίτευση, με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο Petro Poroshenko και τον δήμαρχο του Κιέβου Vitaly Klitschko , είναι έτοιμη να τον υποστηρίξει.
Αλλά και η Δύση βλέπει με καλό μάτι την αντικατάσταση Zelensky από τον Zaluzhny, αναφέροντας χαρακτηριστικά, πως είναι ο πρώτος μετά τον θεό για τους Ουκρανούς στρατιώτες.
Ο Zelensky στριμωγμένος στη γωνία προσπαθεί να αντεπιτεθεί και κίνησε δικαστική διαδικασία, κατά την οποία ο Zaluzhny μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενος.
Οι στρατηγοί καλούνται να εξηγήσουν την ταχεία παράδοση τμημάτων των περιοχών Kherson και Zaporizhia στη Ρωσία το 2022.

Προσπάθεια αντεπίθεσης από Zelensky

Κανείς δεν έχει κατηγορηθεί ακόμα αλλά εάν αποδοθεί κατηγορία αυτή θα είναι η εσχάτη προδοσία και η παραμέληση στρατιωτικού καθήκοντος.
Το Κρατικό Γραφείο Ερευνών και η SBU (Υπηρεσία Πληροφοριών του Στρατού) έχουν ήδη ανακρίνει αρκετούς στρατηγούς, συμπεριλαμβανομένου του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Και η χώρα άρχισε αμέσως να μιλάει για την «υπόθεση Zaluzhny».
Αξιοσημείωτο είναι ότι στο Κίεβο ισχυρίζονταν ότι η Kherson χάθηκε λόγω προδοσίας στις τάξεις της SBU.
Ο επικεφαλής του τμήματος της Kherson στρατηγός Sergei Krivoruchko, φέρεται να διέταξε τους άνδρες του να εγκαταλείψουν την περιοχή.
Ο βοηθός του, συνταγματάρχης Igor Sadokhin, κατηγορείται ότι οδήγηε τα ρωσικά στρατεύματα μακριά από τα ναρκοπέδια.
Επιπλέον, για κάποιο λόγο δεν ανατινάχθηκε η γέφυρα Antonovsky πέρα από τον Δνείπερο.
Υπήρξε ένα μεγάλο σκάνδαλο, ο επικεφαλής της SBU και ο παιδικός φίλος του Zelensky, Ivan Bakanov, παραιτήθηκε.
Τώρα προσπαθούν να κατηγορήσουν τον στρατό για τη μη ανατίναξη της γέφυρας Antonovsky.
Εκτός από τη διοίκηση του στρατού, στην υπόθεση ενεπλάκησαν αξιωματούχοι της Kherson, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Gennady Laguta.
Στις 17 Σεπτεμβρίου αυτοκτόνησε.
Προφανώς, δεν άντεξε την πίεση που του ασκήθηκε.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αξιωματούχος γνώριζε λεπτομερώς πώς η Ρωσία ανέλαβε τον έλεγχο της περιοχής Kherson.
Ταυτόχρονα, πολλοί επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι ο Laguta αυτοκτόνησε λίγο αφότου έγινε γνωστό ότι ο πρώην δήμαρχος της Kherson, Igor Kalyvaev, είχε συλληφθεί από τους Ρώσους.
Ο Laguta ήταν ο προστατευόμενος του.
Από την άλλη, υπάρχουν μάρτυρες που υποστηρίζουν ότι ήταν ο τελευταίος που έφυγε από την Kherson οργανώνοντας την εκκένωση των ανθρώπων και την απομάκρυνση απόρρητων εγγράφων.
Ο πρώην διοικητής της ουκρανικής ομάδας στρατευμάτων «Νότος» Andrey Sokolov πιστεύει ότι o Zelensky χρειάζεται την έρευνα για να κρύψει τη δική του ενοχή.
Οι δυνάμεις και τα μέσα που βρίσκονταν στο Νότο την άνοιξη του 2022 απλά δεν ήταν αρκετά για να συγκρατήσουν την επίθεση.

Ο στρατός στο πλευρό του Zaluzhny

Σύμφωνα με τον στρατηγό, η κινητοποίηση έπρεπε να είχε προκηρυχθεί, αλλά ο πρόεδρος είχε διαβεβαιώσει τον πληθυσμό ότι δεν θα υπάρξει σύγκρουση με τη Ρωσία.
Άνθρωποι γύρω από τον Poroshenko λένε ότι η ποινική υπόθεση έχει ήδη φτάσει στο στάδιο όπου μπορούν να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του Zaluzhny ανά πάσα στιγμή.
Σε κάθε περίπτωση, ο στρατός θα τον υπερασπιστεί, αλλά αν ο Bakanov δεν τιμωρηθεί ποτέ, ο πρόεδρος θα το μετανιώσει πικρά, είναι βέβαιοι οι υποστηρικτές του πρώην αρχηγού κράτους.
Το γραφείο του προέδρου είπε στους δημοσιογράφους του BBC: Ο στρατός έπρεπε να ανατινάξει μόνος του τη διάβαση του Δνείπερου, χωρίς να περιμένει εντολή από το Κίεβο.
Και εξήγησαν την έρευνα με την επιθυμία της κοινωνίας να πάρει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα που σχετίζονται με το πρώτο στάδιο των εχθροπραξιών.

zalyzhny.jpg
Το τελευταίο χαρτί του Zelensky

Ένας ειδικός στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο υπό τη ρωσική κυβέρνηση, ο Dennis Denisov, πιστεύει ότι ο Zelensky χρειάζεται αυτή την ποινική υπόθεση για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.
«Όσο πιο κοντά είναι οι εκλογές, τόσο πιο σημαντικό είναι να μειωθεί η δημοφιλία του Zaluzhny, σε πολιτικές ομάδες που είναι έτοιμες να τον υποστηρίξουν.
Ο Zaluzhny είναι απίθανο να βρεθεί ως ο κύριος κατηγορούμενος, καθώς αυτό θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.
Απλώς θα προσπαθήσουν να φορτώσουν στον αρχιστράτηγο μια δυσάρεστη ιστορία για να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη σε αυτόν.
Το θέμα δεν θα καταλήξει σε απόδοση κατηγορίας.
Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ινστιτούτου Κρατών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών Vladimir Zarihin δεν πιστεύει επίσης ότι ο Zelensky πρόκειται να συλλάβει τον Zaluzhny
Αλλά η ίδια η ποινική υπόθεση είναι μια προειδοποίηση: μην διεκδικήσετε την εξουσία.
Ο Zaluzhny προκαλεί νευρικότητα στον Zelensky επειδή στη Δύση ο αρχιστράτηγος επαινείται ως ήρωας.
Ο πρόεδρος, όχι χωρίς λόγο, φοβάται ότι εάν οι εταίροι του αποφασίσουν να τον αντικαταστήσουν, ο στρατηγός θα είναι η καταλληλότερη επιλογή.
Εκλογές θα μπορούσαν ακόμα να διεξαχθούν το 2024 - αυτό υποδεικνύεται από τον αυξημένο αριθμό δημοσιευμάτων για αυτό το θέμα σε ουκρανικά και δυτικά μέσα ενημέρωσης, λένε οι ειδικοί.
Και οι δηλώσεις περί αδυναμίας διεξαγωγής εκλογών σε συνθήκες μάχης δεν είναι παρά δικαιολογίες.

zelensky_2.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης