Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική πυραυλική επίθεση: Στόχος υποδομές ενέργειας - Εκρήξεις στο Κίεβο, 18 τραυματίες

Ρωσική πυραυλική επίθεση: Στόχος υποδομές ενέργειας - Εκρήξεις στο Κίεβο, 18 τραυματίες
Προβλήματα με το ηλεκτρικό και το νερό σε περιοχές του Κιέβου
(upd3) Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο αλλά και σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας καταγράφηκαν νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 21/9 το πρωί κατόπιν ρωσικής πυραυλικής επιδρομής με τις ουκρανικές Αρχές να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 18 τραυματίες.
Η επίθεση αυτή ήταν η μαζικότερη των τελευταίων εβδομάδων
και σύμφωνα με την Ουκρανία είχε ως στόχο τις ενεργειακές υποδομές, με συνέπεια να προκληθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιφέρειες της Ουκρανίας.
Είναι χαρακτηριστικό πως διακοπές στην ηλεκτροδότηση αναφέρθηκαν σε πέντε περιοχές στα δυτικά, ανατολικά και νότια της Ουκρανίας, φέρνοντας μνήμες από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις του περασμένου χειμώνα.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Ihor Klymenko υποστήριξε ότι υπήρξαν τραυματίες στις περιοχές του Κιέβου και του Cherkasy καθώς και στην πόλη του Kharkiv ενώ έκανε λόγο για σειρά εκρηξεων σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.

Ανακοίνωση Ukrenergo

Λόγω των συνεπειών από την πρώτη εδώ και έξι μήνες πυραυλική επίθεση του εχθρού, υπάρχουν ζημιές στις ενεργειακές υποδομές στα δυτικά και κεντρικά της χώρας ανακοίνωσε η Ukrenergo.
Σύμφωνα με την Ukrenergo υπήρξαν blackout για λίγες ώρες σε Rivne, Zhytomyr, Dnipropetrovsk, Kharkiv και Κίεβο.

Τραυματίες στο Κίεβο

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaliy Klitschko υποστήριξε ότι οι εκρήξεις καταγράφηκαν στη συνοικία Darnitsky, καθώς και ότι υπήρξαν προβλήματα με το ηλεκτρικό και το νερό στη συνοικία Svyatoshinsky.
Και στις δύο αυτές περιοχές έχουν σταλεί ομάδες διάσωσης.
Σύμφωνα με τον Klitschko, η ουκρανική αεράμυνα ενεργοποιήθηκε τόσο στα ανατολικά όσο και στα νότια προάστια της πόλης.
Όπως είπε, θραύσματα πυραύλων έπεσαν στο κέντρο του Κιέβου, ενώ μη κατοικήσιμα κτίρια καταστράφηκαν στις ανατολικές περιοχές προκαλώντας πυρκαγιά.
Κατά τον δήμαρχο του Κιέβου, 7 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσα τους και ένα κορίτσι 9 ετών.

Συναγερμός

Για επτά τραυματίες στο Cherkasy
έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Ihor Klymenko, υποστηρίζοντας πως ένα ξενοδοχείο και διάφορα καταστήματα επλήγησαν από θραύσματα πυραύλων.
Σημειώνεται πως εκρήξεις αναφέρθηκαν και σε πολλές άλλες περιοχές της Ουκρανίας, τόσο στα δυτικά όσο και στα κεντρικά τμήματα της χώρας.
Συγκεκριμένα, εκρήξεις υπήρξαν σε Ivano-Frankivsk, Rivne, Lviv και Vinnytsia καθώς και στο Kharkiv στα ανατολικά.
Στην πόλη του Rivne στα δυτικά της Ουκρανίας, αναφέρθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ μερική διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ρωσική επίθεση είχε ως στόχο ενεργειακές υποδομές.

Ουκρανία: Αναχαιτίσαμε 36 από τους 43 πυραύλους

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε 36 από τους 43 ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πολλών πόλεων και περιοχών της Ουκρανίας.
Όπως είπε ο Ουκρανός διοικητής των χερσαίων δυνάμεων, Valeriy Zaluzhnyi, οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν σε διάφορα κύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης