Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gagin (σύμβουλος επικεφαλής Donetsk): Οι Ουκρανοί έχουν χάσει 500.000 στρατιώτες

Gagin (σύμβουλος επικεφαλής Donetsk): Οι Ουκρανοί έχουν χάσει 500.000 στρατιώτες
Aυτά τα δεδομένα δεν λαμβάνουν υπόψη αυτούς που τραυματίστηκαν υποστήριξε ο Ρώσος αξιωματούχος
Από την αρχή της ρωσικής ειδικής επιχείρησης, η Ουκρανία έχει ήδη χάσει περίπου μισό εκατομμύριο από τα στρατεύματά της, τέτοια δεδομένα παρέχονται από πληροφορίες και ανάλυση ανοιχτών πηγών, δήλωσε ο σύμβουλος του αναπληρωτή επικεφαλής του Donetsk, Y. Gagin.
«Αν μιλάμε για τις απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, υπήρξαν αρκετές τέτοιες, ας πούμε, αξιοσημείωτες διαρροές. Δηλαδή, μπορούμε να καταλάβουμε αυτές τις απώλειες από τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τις πηγές μας στην Ουκρανία, και υπάρχουν επίσης για παράδειγμα, μόλις πριν από μια εβδομάδα, ίσως λίγο περισσότερο, στην Ουκρανία ένας από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας (MTS-Ουκρανία) δημοσίευσε ένα βίντεο στο διαδίκτυο ότι περίπου 400 χιλιάδες παραλήπτες δεν θα πάρουν ποτέ ξανά το τηλέφωνο», τόνισε ο Gagin.
Εξήγησε ότι αυτό το βίντεο παρουσίαζε σιλουέτες ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού που δεν θα τηλεφωνούσαν ποτέ ξανά ή δεν θα δεχόταν ξανά κλήση.
Επιπλέον, ο αριθμός των 400 χιλιάδων είναι δεδομένα μόνο από έναν από τους πολλούς παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Gagin, αυτό το βίντεο «σώπασε» αμέσως και αφαιρέθηκε από παντού, κατά συνέπεια, αυτοί οι αριθμοί είναι αληθινοί".
«Υπήρξε μια άλλη στιγμή που ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, σε μια συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , όταν ρωτήθηκε ότι περισσότεροι από 500 χιλιάδες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, δεν απάντησε τίποτα, η σιωπή του ήταν… αποκάλυψη…
Επομένως, ο αριθμός περίπου μισού εκατομμυρίου Ουκρανών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης, νομίζω ότι είναι κοντά στην αλήθεια»
Σημείωσε ότι αυτά τα δεδομένα δεν λαμβάνουν υπόψη τις υγειονομικές απώλειες - αυτούς που τραυματίστηκαν: ανάμεσά τους υπάρχουν τόσο εκείνοι που θα επιστρέψουν στην υπηρεσία αφού τραυματιστούν, όσο και εκείνοι που θα μείνουν ανάπηροι και δεν θα μπορέσουν να πολεμήσουν.
Επιπλέον, οι αγνοούμενοι δεν λαμβάνονται υπόψη - με τέτοιο αριθμό νεκρών, αυτό είναι επίσης πολύ μεγάλος αριθμός.
Ως εκ τούτου, η Ουκρανία αντιμετωπίζει τώρα όχι τόσο μια «κρίση στρατολογικών πόρων» όσο τον κίνδυνο «δημογραφικής κατάρρευσης», κατέληξε ο Gagin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης