Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόβλεψη σοκ από Milton Berg: Έρχεται κραχ, οι μετοχές στη «μηχανή του κιμά» – Πτώση -50% στον S&P 500 το 2024, στις 2.250 μον.

Πρόβλεψη σοκ από Milton Berg: Έρχεται κραχ, οι μετοχές στη «μηχανή του κιμά» – Πτώση -50% στον S&P 500 το 2024, στις 2.250 μον.
Η οικονομία των ΗΠΑ βυθίζεται σε σοβαρή ύφεση, υποστηρίζει ο επενδυτής θρύλος Milton Berg
Σχετικά Άρθρα
Για μεγάλη διόρθωση στις αγορές κάνει λόγο με δηλώσεις του o επενδυτής θρύλος της Wall Street Milton Berg... καθώς οι ΗΠΑ διολισθαίνουν σε ύφεση.
Ειδικότερα, ο βετεράνος τεχνικός αναλυτής αναφέρει πως ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστήριου S&P 500 θα μπορούσε να καταρρεύσει ως 50%, δεδομένου ότι η οικονομία των ΗΠΑ βυθίζεται σε σοβαρή ύφεση.
«Υπάρχει κάτι πολύ, πολύ λάθος με αυτήν την αγορά» είπε ο Milton Berg στο τελευταίο επεισόδιο του podcast «Forward Guidance»…
Ο Berg, ο οποίος έχει τη δική του συμβουλευτική εταιρεία και στο παρελθόν έχει εργαστεί ως αναλυτής εμπορευμάτων και trader, διαχειριστής κεφαλαίων και σύμβουλος ελίτ επενδυτών όπως ο George Soros και Stanley Druckenmiller, εξέθεσε μια σειρά από λόγους για τους οποίους ανησυχεί βαθιά σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της χρηματιστηριακής αγοράς.
Πρώτον, η Wall Street έχει εφησυχάσει υπερβολικά σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο ύφεσης.
«Η πραγματικότητα είναι ότι η οικονομία ήταν αδύναμη και μπορεί να εξασθενήσει», είπε.
«Είναι πιο πιθανό τώρα να έχουμε ύφεση από οποιαδήποτε άλλη φορά τα τελευταία δύο χρόνια».

Τραπεζική κρίση…

Οι περισσότεροι επενδυτές έχουν απομακρυνθεί, μετά την κατάρρευση της τράπεζας Silicon Valley Bank την περασμένοι άνοιξη.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Berg προειδοποίησε ότι άλλες τράπεζες, συνταξιοδοτικά ταμεία, δωρεές και παρόμοια ιδρύματα πιθανότατα έχουν υποστεί βαθιά χτυπήματα στην αξία των χαρτοφυλακίων τους, και ειδικά αν διατηρούσαν ομόλογα και άλλα assets σταθερού εισοδήματος, καθώς τα επιτόκια έχουν αυξηθεί τρομακτικά τους τελευταίους 18 μήνες.
«Η SVB ήταν απλώς ένα καναρίνι στο ανθρακωρυχείο, η κορυφή του παγόβουνου», είπε.
Επίσης, ο Berg επεσήμανε μια σειρά από τεχνικούς δείκτες που δείχνουν έλλειψη δυναμικής, γεγονός που υποδηλώνει ότι τρέχουσα αγορά είναι περισσότερο ένα ράλι bear-market παρά μια bull market.
Επιπλέον, προειδοποίησε ότι μια σπάνια μείωση της προσφοράς χρήματος νωρίτερα φέτος θα μπορούσε «να δολοφονήσει τις μετοχές».
«Τα πόδια της αγοράς είναι πολύ, πολύ αδύναμα, είναι γυάλινα», είπε.
«Εσείς βλέπετε μοναχά στις κορυφές της αγοράς.
Η ρευστότητα υποτίθεται ότι ανεβάζει όλες τις αγορές...
Ωστόσο, μόνο λίγες μετοχές ανεβαίνουν».
Ο ειδικός των γραφημάτων παρομοίασε το χρηματιστήριο με έναν «μεθυσμένο που προσπαθεί να περπατήσει σε τεντωμένο σχοινί», όπου «κάθε μικρή μετατόπιση του ανέμου θα μπορούσε να σε χτυπήσει».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Berg είπε ότι αναμένει ότι μια βάναυση ύφεση και πιθανώς μια τραπεζική κρίση, η οποία θα μπορούσε να ρίξει τον S&P 500 κατά 45% ή περισσότερο, στο πανδημικό χαμηλό των 2.500 μον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης