Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ξεκινήσαμε την ανάπτυξη πλωτού οβιδοφόρου διαμετρήματος 152 χιλιοστών - Σχεδιασμός με βάση το σύστημα «Pat-S»

Ρωσία: Ξεκινήσαμε την ανάπτυξη πλωτού οβιδοφόρου διαμετρήματος 152 χιλιοστών - Σχεδιασμός με βάση το σύστημα «Pat-S»
Το Howitzer δεν θα κατασκευαστεί από την αρχή
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη πλωτού οβιδοφόρου διαμετρήματος 152 χιλιοστών, με πληροφορίες που προέκυψαν από τη χρήση του πυροβολικού στην στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Ο Roman Khromov, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής, υπεύθυνος για αμυντικές εντολές και στρατιωτική-τεχνική συνεργασία στην Kurganmashzavod, θυγατρική της κρατικής εταιρείας Rostec, αποκάλυψε τις πληροφορίες στο RIA Novosti.
Το Howitzer δεν θα κατασκευαστεί από την αρχή. Αντίθετα, θα βασίζεται σε ένα αμφίβιο όπλο των 152 χιλιοστών που αναπτύχθηκε αρχικά από την ΕΣΣΔ.
Πίσω στη δεκαετία του 1980, η ΕΣΣΔ δημιούργησε ένα πρωτότυπο αυτού του αμφίβιου οβιδοφόρου, το οποίο ήταν τοποθετημένο στο πλαίσιο BMP-3 και αυτό το έργο ήταν γνωστό ως "Pat-S".
Ο Khromov ανέφερε ότι το έργο Pat-S περιστρέφεται γύρω από ένα οβιδοβόλο διαμετρήματος 152 mm που προσφέρει σημαντική ισχύ πυρός όσο και ελαφρύ σχεδιασμό.
Πρόσθεσε ότι, κατά την εξέταση της διεξαγωγής των επιχειρήσεων στη μάχη και των υλικοτεχνικών λεπτομερειών του εξοπλισμού κατά τη διάρκεια αυτών των εχθροπραξιών, καθίσταται σαφές ότι ένα ελαφρύ όχημα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με οβιδοβόλο διαμετρήματος 152 mm.
Ωστόσο, λόγω της προέλευσης του μηχανήματος κατά την εποχή της ΕΣΣΔ και της προσαρμοσμένης σχεδίασής του που βασίζεται σε συγκεκριμένες απαιτήσεις, υπάρχει επιτακτική ανάγκη για εκσυγχρονισμό, ιδίως για τη βελτίωση του συστήματος ελέγχου πυρκαγιάς.
Ο Khromov σημείωσε επίσης ότι οι προκαταρκτικές προσπάθειες του έργου Pat-S βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή και τον έλεγχο πληροφοριών για την προετοιμασία ενός σχεδίου για το σύνολο των προδιαγραφών του οπλικού συστήματος.
Τόνισε ότι η παραγωγή του «Pat-S» είχε προηγουμένως διακοπεί λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η συνθήκη για τη μείωση των συμβατικών όπλων στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ανάπτυξη πολλών πολλά υποσχόμενων μηχανημάτων, συμπεριλαμβανομένου αυτού του οπλικού συστήματος, περιορίστηκε.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της εταιρείας δεν διευκρίνισε πότε θα μπορούσε να αναπτυχθεί το οπλικό σύστημα σε σενάρια επί του πεδίου της μάχης.
Επιπλέον, δεν δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια που απαιτείται για την τροποποίηση και την παραγωγή αυτού του οπλικού συστήματος.
Η μοναδική πτυχή της χρήσης πυροβολικού πυροβόλου στον πόλεμο της Ουκρανίας περιλαμβάνει την εκτέλεση βολών μεγάλης εμβέλειας από κρυφές θέσεις, ακολουθούμενη από ταχεία επανατοποθέτηση για αποφυγή πιθανών αντιποίνων με πυρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης