Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με βαρίδι τον τεχνολογικό κλάδο: Στο +0,2% ο Dow, o Νasdaq -0,9% - Βυθίστηκε η Apple, στο -3%

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με βαρίδι τον τεχνολογικό κλάδο: Στο +0,2% ο Dow, o Νasdaq -0,9% - Βυθίστηκε η Apple, στο -3%
Μεικτή εικόνα στη Wall Street...
Μεικτή πορεία τροχοδρόμησαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, με βαρίδι τον τεχνολογικό τομέα και την ανησυχία για νέα αύξηση επιτοκίων.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow κατέγραψε άνοδο +0,17% στις 34.500 μον., ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -0,32% στις 4.451 μον. και ο δείκτης Nasdaq διολίσθησε -0,89% στις 13.748 μον.
dfsadsfa.JPG
Στο ταμπλό, οι μετοχές της Apple απώλεσαν -2,92%, μετά την απαγόρευση στους υπαλλήλους του κινεζικού Δημοσίου να χρησιμοποιούν κινητά του τεχνολογικού γίγαντα.
Ως αποτέλεσμα το «έχει» χάσει μέσα σε δύο συνεδριάσεις χρηματιστηριακή αξία 200 δισ. δολαρίων.
Ο Wamsi Mohan, αναλυτής της Bank of America, σημειώνει ότι «η χρονική στιγμή της πιθανής απαγόρευσης είναι ενδιαφέρουσα», δεδομένης της πρόσφατης κυκλοφορίας smartphone υψηλής τεχνολογίας 5G από τη Huawei.

Στα μάκρο, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας, υποδεικνύοντας ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ παραμένει ισχυρή.
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 13.000 στις 216.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου από το αναθεωρημένο μέγεθος των 229.000 την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 234.000.

«Η Fed πιθανότατα θα προβεί σε επιθετική παύση στην επόμενη συνεδρίαση», δήλωσε ο Jeffrey Roach, επικεφαλής οικονομολόγος της LPL Financial.
«Τα σκληρά δεδομένα δεν είναι ακόμη αρκετά πειστικά για να δημιουργήσουν ισχυρές απόψεις για τις επόμενες συναντήσεις.
Οι επενδυτές μπορεί να βρουν ευκαιρίες, αλλά θα μπορούσε να υπάρξει ανώμαλη πορεία».
Παρότι το 93% των traders επιτοκίων δεν προβλέπει καμία αλλαγή στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς του Σεπτεμβρίου, οι προσδοκίες για πρόσθετη αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου αυξήθηκαν πάνω από το 40%, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης