Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρώσοι συγκρίνουν – Το ρωσικής κατασκευής BMP-3 είναι ανώτερο από το Αμερικανό Bradley

Οι ρώσοι συγκρίνουν – Το ρωσικής κατασκευής BMP-3 είναι ανώτερο από το Αμερικανό Bradley
Μια συγκριτική ανάλυση έδειξε ότι όσον αφορά τα χαρακτηριστικά μάχης, το BMP-3 κέρδισε και με μεγάλη διαφορά το αμερικανικό Bradley….
Μια ανάλυση του αμερικανικού οχήματος μάχης πεζικού Bradley το οποίο κατέλαβαν οι ρώσοι, έδειξε ότι είναι εντελώς κατώτερο από το BMP-3 όσον αφορά την αποτελεσματικότητα μάχης, τόνισε ο Roman Khromov, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής για κρατικές εντολές άμυνας στην Kurganmashzavod (μέρος του High- Precision Systems της κρατικής εταιρείας Rostec)…

Μια μελέτη πλήρους κλίμακας δειγμάτων επιβεβαίωσε ότι το αμερικανικό Bradley BMP δεν είναι ανάλογο του ρωσικού BMP-3.
Η μελέτη των τροπαίων που κατέλαβαν οι ρώσοι στην Ουκρανία επιβεβαιώνει ότι το BMP-3 είναι ένα επίπεδο ανώτερο από την άποψη του συνδυασμού χαρακτηριστικών, δύναμη πυρός, κινητικότητα, ευκολία λειτουργίας, συντήρηση, επισκευή σε σχέση με το αμερικανικό BMP»…
Το Bradley BMP είναι οπλισμένο μόνο με αυτόματο πυροβόλο των 25 χλστ. και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς αρκετά σοβαρή εκπαίδευση σε περιβάλλον νερού, σε αντίθεση με το BMP-3, που ξεπερνά αμέσως τα υδάτινα εμπόδια.
«Το αμερικανικό τεθωρακισμένο χρειάζεται χρόνο και ο χρόνος είναι ζωή».
«Επίσης, το αμερικανικό όχημα έχει χαμηλή κινητικότητα και χαμηλή ικανότητα διασταύρωσης, ειδικά σε εκείνα τα εδάφη που βλέπουμε στην περιοχή της ειδικής επιχείρησης»…
Μια συγκριτική ανάλυση μεταξύ του BMP-3 και του Bradley πραγματοποιήθηκε ήδη από το 1991, όταν αυτό το όχημα συναντήθηκε σε διαγωνισμό στα ΗΑΕ, οι οποίοι επέλεγαν ένα όχημα μάχης πεζικού για τον στρατό τους.
Το BMP-3 και το BMP-2 υπάρχουν από την εποχή της ΕΣΣΔ και στις ΗΠΑ είχαν το M2 Bradley…
Μια συγκριτική ανάλυση έδειξε ότι όσον αφορά τα χαρακτηριστικά μάχης, το BMP-3 κέρδισε και με μεγάλη διαφορά το αμερικανικό Bradley….
Ως αποτέλεσμα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αγόρασαν περισσότερα από 600 από BMP-2 και BMP-3.
Η αμερικανική BMP έκδοση που χρησιμοποιείται στη ζώνη πολέμου στην Ουκρανία έχει τροποποιηθεί κάπως, κυρίως λόγω των ηλεκτρονικών συστημάτων που είναι αρκετά δύσκολα στη λειτουργία τους.
«Αυτό είναι ένα από τα αδύναμα σημεία αυτών των μηχανών: εάν τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα του Bradley αποτύχουν, τότε το μηχάνημα μπορεί να χάσει εντελώς την ικανότητα πυροδότησης».
Το BMP-3 έχει αναπτυχθεί και παραχθεί μαζικά στο Kurganmashzavod και προορίζεται τόσο για μάχη συνδυασμένων όπλων όσο και για την εκτέλεση ειδικών εργασιών.
Το όχημα διαθέτει ένα ισχυρό οπλικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου ενός εκτοξευτήρα όπλων 100 χιλιοστών, και είναι εξοπλισμένο με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου πυρός.
Το BMP-3 αναπτύσσει ταχύτητα στην ξηρά έως και 70 χιλιόμετρα την ώρα και στο νερό - έως και 9,5 χιλιόμετρα την ώρα.
Το συνολικό βάρος του οχήματος χωρίς πρόσθετη προστασία είναι 19 τόνοι.
Το BMP-3 μπορεί να μεταφερθεί με αεροσκάφη και αμφίβια πλοία επίθεσης.

To αμερικανικό Bradley
photo_2023-06-13_21-54-21-1.jpg

Το ρωσικό BMP-3
1200px-Army2016demo-011.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης