Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στη Wall με ώθηση από την Τεχνολογία και την πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων – Στο +1,45% ο S&P 500, ο Nasdaq +1,74%

Ράλι στη Wall με ώθηση από την Τεχνολογία και την πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων – Στο +1,45% ο S&P 500, ο Nasdaq +1,74%
Θετικά πρόσημα στην αμερικανική αγορά...
Ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη 29 Αυγούστου, καθώς διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του μηνός… και του καλοκαιριού, με τον τεχνολογικό Nasdaq να ξεχωρίζει με κέρδη άνω του 1%, χάρη στην πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων...
Σε κάθε περίπτωση, οι επενδυτές προσπαθούν να χαρτογραφήσουν την πορεία της νομισματικής πολιτικής, αφού ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, επανέλαβε την Παρασκευή ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια εάν ο πληθωρισμός δεν επιστρέψει στον στόχο του 2%.
Αν και δήλωσε ότι η Fed θα μπορούσε να είναι ευέλικτη, πρόσθεσε ότι έχει ακόμη περισσότερα να κάνει για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,85%, στις 34.852 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street S&P 500 κατέγραψε άνοδο +1,45%, στις 4.497 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +1,74%, στις 13.943 μονάδες
5_86.JPG
Στο ταμπλό, η κατασκευάστρια ημιαγωγών Nvidia ηγήθηκε της τεχνολογικής ανόδου, με κέρδη άνω του 4%.
Επίσης, οι μετοχές των Meta Platforms, Tesla, Apple και Microsoft έτυχαν διαπραγμάτευσης όλες σε υψηλά επίπεδα.
Όπως φαίνεται, ο κλάδος έλαβε ώθηση από την πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων μετά τη δημοσιοποίηση νέων οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή, η AT&T σημείωσε άνοδο 3,8%, καθώς η Citi αναβάθμισε τη μετοχή και δήλωσε ότι ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών θα αντέξει οικονομικά το τεράστιο μέρισμά του.
Κατά τα άλλα, οι μετοχές του λιανοπωλητή Best Buy σημείωσαν αύξηση 5,6% μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων…

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του διετούς υποχώρησε περισσότερο από 16 μονάδες βάσης, καθώς τα δεδομένα για την καταναλωτική εμπιστοσύνη ήταν χαμηλότερα από το αναμενόμενο.
Το 10ετές υποχώρησε κατά οκτώ μονάδες βάσης στο 4,12% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά εννέα μονάδες βάσης στο 4,91%.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 1,3% στα 81,16 δολ. και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,9% στα 1.965 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,5% έναντι του ευρώ, στο 1,0876 δολ.

«Οι επενδυτές σταθμίζουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα…»
δήλωσε ο Chris Barto, επενδυτικός αναλυτής στο Fort Pitt Capital.
Οι traders «επιστρέφουν στα γραφεία τους μετά τις καλοκαιρινές διακοπές τους, εξετάζουν τα χαρτοφυλάκιά τους και επιδίδονται σε rebalancing».
Σε κάθε περίπτωση, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα κέρδη από εταιρείες όπως η Best Buy και η Nio, αλλά και η HP μετά το κλείσιμο.
«Πιστεύουμε ότι αυτό αποτελεί ένα πολύ καλό σημείο τακτικής εισόδου σε περιουσιακά στοιχεία ρίσκου, κυρίως σε μετοχές των ΗΠΑ», έγραψε σε σημείωμα την Τρίτη ο επικεφαλής στρατηγικής της HSBC, Max Kettner.
Ο Kettner είπε ότι το sell-off του Αυγούστου μείωσε την ευφορία των επενδυτών σε πιο λογικά επίπεδα.

Στα μάκρο, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 106,1 μονάδες τον Αύγουστο από την επί τα χείρω αναθεωρημένη μέτρηση του Ιουλίου στις 114,0 μονάδες.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για υποχώρηση του δείκτη στις 116,0 μονάδες από την αρχική μέτρηση των 117,0 μονάδων.
Η πτώση του Αυγούστου διέγραψε τα κέρδη από τις διαδοχικές αυξήσεις τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. 
Επίσης, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν σε 8,8 εκατομμύρια τον Ιούλιο, κατηφορίζοντας σε χαμηλό 28 μηνών, ένδειξη ότι οι εταιρείες έχουν περιορίσει τις προσλήψεις ως απάντηση στις ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση.
Οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν από τα αναθεωρημένα στοιχεία των 9,2 εκατομμυρίων τον Ιούνιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Είναι ο μικρότερος αριθμός θέσεων εργασίας από τον Μάρτιο του 2021.
Ο αριθμός των ατόμων που παραιτήθηκαν από την εργασία τους βυθίστηκε σε 3,5 εκατομμύρια και έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι ετών. Τα άτομα που παραιτήθηκαν από την εργασία είχαν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια πριν από δύο χρόνια και ο αριθμός άρχισε να μειώνεται μόλις φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης